Šta je novo?

iPhone 16e

U Hrvatskoj je cijena u preorderu 640 eura. To je oko 75k dinara.

1740142892694.png

Aha, znači ipak nije cena 640 eura već 759. Tako tipično za Apple...

Ne znam koja im je ciljana grupa, besmislen telefon po ovoj ceni, ne bi smeo da kosta preko 500e.

Ima jedan gpu core manje u odnosu na ip 16 tako da ce se videti dal je mozda i downclock malo u odnosu na a18 chip u ip16.
Videce se razlike kad izadje neko poredjenje.

IMG_0613.jpeg

Evo ja tražim telefon za klince znaci heavy users :) Klinci ko klinci pale se na AI, kamera ako može sa stabilizacijom i druge gluposti. I sad budi pametan… samo 16 ima oba, 15 nema AI, ovom 16e su začepili cenu nenormalnu. A da, kupujem 2 komada.

Tačno i greška u pisanju, odnosi se na Visual Intelligence 😃

Inače je ovde još uvek samo na iStyle sajtu info za novi model i ko je zainteresovan, ali ne i cena i klasičan preorder za telefon.

Verovatno će 28.2. da puste. Obično kasnimo nedelju dana i uvek je u petak

Pise na Istyle da su rezervacije od 28.02. (I ocekujte cenu vecu nego u Hrvatskoj,uvek bude veca)

Pa ocekivalo se to- da ce biti nesto nize od 15,a malo vise od 14. Realno u i style je 14 90000 tako da 😵‍💫

Na jednom od poznatijih sajteva IP15 89.990, tako da je to presmesna cena za SE4(16e).

Podseticu samo da se do skoro 11 prodavao kao alva za 69.999 . Cena je tu kome odgovara kupice, ja sam siguran da ce ici kao blesav . I airmax neke ultra alien glow su 250e i nosaju ih ljudi kao da su 50e.... Apple je postao trend i nema tu mnogo brige oko cene.

Pa prodavace se jer ce ga prodavci kod operetora nuditi kao "najnoviji ajfon". Svi smo culi kako nude ovaj telefon jer je "jaci" od nekog drugog.

Odgledao sam sve, ali je dilema i dalje tu. Telefoni su za tinejdžere…

Nisam ekspert, ali 15. Za tinejdzere pogotovo. Dve kamere, vidna razlika u odnosu na ovaj 16e. Razliku u procesoru odavno niko ne primecuje... Takodje ima dynamic island kao svi aktuelnj modeli, dakle nece odskakati u drustvu, sto je sigurno bitno u tim godinama. 15 bih svojoj deci uzeo bez razmisljanja....

Moj tinejder je na ovoj pitanje odgovorio da mu je svejedno-cak kaze mozda bi isao na ovaj zbog buduceg potencijala apple inteligencije 😵‍💫
Njegov rezon je -nebitna mu je ultavide kamera,i dinamic island,bitnija bolja baterija,bolji cip. Eto rezona tinjedzera.

Njemu apsolutno nebitno koji telefon ima (cudna neka sorta,salu na stranu,ali skroz mi je drago da je takav. Bitno mu da sljaka,ne zakucava itd…
Ali kaze da bi se ipak odlucio za ovaj 16e (za njegove potrebe nedostatak kamere,magsafe,dinamic island su apsolutno nebitni).

Nazad
Vrh Dno