Šta je novo?

iPhone 16e

Kod nas su cene uglavnom 20% više tako da očekujem 70k u prodavnici. Koji se onda iOS “isplati” sa 2 godine garancije na 24 mesečne rate?!
Ja ocekujem i preko 80 sa obzirom da bi ovaj SE4 trebao biti negde u rangu sa IP15, a 15tka je i dalje preko 100 hiljada izuzev negde gde je na akciji 90

Ne verujem da ce biti $600, ima refurbova iz glavne serije za te pare.

Bice ovo svakako best buy polovan kroz godinu dana za 300 i manje, zavisi sve kako operateri budu ukombinovali sa ponudama.

IMG_7172.jpeg

Ja bih rekao *******cija od 600 ili vec koliko evra.

Gledao sam da zamenim poslovni se3 za ovaj ali ovo je prilicno jaka cena.

Nažalost, kolega @lukadr je bio u pravu. Telefon srednje klase od 700 eura. Ne bi me čudilo da mu u istyle i preko operatera cena bude 100 hiljada. Potpuni besmisao. Izgubio sam interes istog trenutka kad sam video cenu.
Sigurno ide na 100 hiljada, mozda ce se stisnusti da stave 90 ali manje od toga ne. Bas jaka cena, po meni je duplo bolji izbor iPhone 15 kad vec ima dynamic island i 2 kamere, chipset niko “normalan” ko planira taj SE4 ili 16E nece primetiti razliku izmedju A16 i A18 chipa

najgore od svega izbacili magsafe

Oni su ladno ostavili ekran iz 14ice sa max peak 1200nita i 60hz... Ne znam, pre su ti mali SE bili slatki telefoni, prihvatljive cene i mogucnosti, sad je vrvt Apple Intelligence u provom planu pa su roknuli A18 da to "podrzi" a osakatili ekran... Bzvz

Ne znam, ali meni deluje da im je prodajna strategija, “evo vam skoro pa ip16, 200$ jeftiniji.
Ali, za tih 200$ manje dobija je “skoro” pa ip16, koji ima sakatu kameru, nema dynamic island i ne može da se puni preko magsafe-a.
Obaška što se za ne toliko mnogo više para može kupiti ip15 pro koji je za ovaj ip16e ultimativno bolji telefon po svim karakteristikama.

Kod njih se kupovao Netflix, a ovo ni pod tačkom razno 😁

Nije mi jasna logika i pozicioniranje ovog telefona na tržištu sa ovakvom cenom, čak gledajući isključivo Apple ponudu. Debela cena za mršavu ponudu, skraćeni opis ovog telefona 😃
Deluje kao da dižu lestvicu i za telefon koji je po njima najbazičnije što nude ili su upravo zbog toga prestali da ga svrstavaju u SE kategoriju i dali ovaj naziv.

Firme u DE sa dosta zaposlenih kupuju najjevtiniji Apple telefon kao sluzbeni, SEa ima masovno.

Economy of scale.

Cenovno pozicioniranje ovog telefona je ubeđen sam neka vrsta socijalnog eksperimenta, i ako neko ima kredita da to priušti sebi to je Apple.
Neka vrsta gordosti na granici sa apsurdom.

Njih očigledno ne zanima da uzurpiraju konkurenciju a kamoli da privole nove kupce, mislim da im je fokus poklonstvo njihove baze kupaca i žele da isprovociraju moć konzumerizma; da trigeruju euforiju ka 16e jer je nov, marginalna ušteda naspram 16, bez obzira što je 15 bolji i racionalniji izbor. I u tom apsurdu će naći svoju satisfakciju.

Tako ja to gledam...

Најјаче је што су на сајту ставили поређење са Ајфоном 11 да би приказали колико је овај 16е бржи, хахахахахаха, па ово је трагикомедија.

Prilozi

• Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    167.5 KB · Pregleda: 52
Turci su uvek bili pobednici sa cenom ajfona,bar neko da bude gori od nas 🤣🤣🤣
Cena je prenaduvana svakako-ali kako nude Apple intelligence (koja je po meni apsolutno neupotrebljiva,izuzev intuitivnije siri),nisam ni ocekivala da ce biti budget telefon,kao sto se ocekivao. Ali eto novi vlasnici ce moci da naprave svoj smajli 😵‍💫
Cinjenicno stanje jeste da je u svakom pogledu ovo dosta veci apgrejd u odnosu na se3,ali isto tako cinjenica je da je 700 eura (kod nas ce biti vise) previse za uredjaj sa jednom kamerom,60hz ekranom,i 128 GB memorijom.

Nazad
Vrh Dno