Šta je novo?

iPhone 16e

ne bas popularno misljenje, ali meni je dynamic jedna od jacih stvari na telefonu. Vidim koliko mi znaci kad se saltam sa telefona na iPad, posebno jer mi je stalno neki player u pozadini (da li YT/muzika ili nesto trece) i to sto nema dynamic bi me bas odvratilo od kupovine da sam ja u pitanju

ne bas popularno misljenje, ali meni je dynamic jedna od jacih stvari na telefonu. Vidim koliko mi znaci kad se saltam sa telefona na iPad, posebno jer mi je stalno neki player u pozadini (da li YT/muzika ili nesto trece) i to sto nema dynamic bi me bas odvratilo od kupovine da sam ja u pitanju
Slažem se. Dodajem i Live activities

Da li mislite da će se ova cena od 770-780€ kod ovlašćenih distributera zadržati do daljeg, ili možemo da očekujemo neki pad u narednih mesec dana?

Na KP je cena 150-160€ niža, to nije malo i za taj iznos bih razmotrio odricanje od garancije, jer praktično pokriva sasvim ili najvećim delom većinu potencijalnih popravki.

Verovatno, osim nekih nazovi sniženja koja su simboličnog karaktera, ali niko ne može da tvrdi. Svakako za tu razliku možeš da uzmeš Apple care i onda si tek mran.

Uzeo sam ovu masinu. :cool:

Hocu, bice... sad sada prvi utisci pozitivni, baterija kida, kamera je bas dobra, s obizrom da ima jednu, perfomanse tu nema sta da se prica...

IMG_0022.png
IMG_0023.pngIMG_0024.png

Kupio ovu zverku pre nedelju dana.

Za moju upotrebu, koja je uglavnom poslovne prirode, najpodesniji iPhone.

Prešao sam na isti sa Pro Max verzije i maltene ništa mi ne nedostaje.

Dobro, priznajem, 120Hz osvežavanje jedina stvar, ali to je manja cena koju sam vrlo voljan da platim da imam lagan, sasvim novi iPhone koji mogu jednom rukom da koristim, koji staje u džep, ima odličnu bateriju i pritom nema kamera koje ne koristim, bežičnog punjenja koje ne koristim, always on display-a koji ne koristim.

Samo ono što koristim u paketu i ništa više od toga i to mi se sviđa.

Preko firme sam ga uzeo, Biznis paket ono

ja ga uzeo u mts, drzim ga 3 dana neotvorenog, nzm da li da doplatim kod drugara za 16 icu.
Sve me nesto vuce da ga zadrzim, ali se jos uvek neckam da li da ga zadrzim ili doplatim za skuplji 16

Poslednja izmena:
Ja bi uzeo 16 kad bih mogao, a 16e prodao.
Ja bi uzeo 16 kad bih mogao, a 16e prodao.

150e doplate, nego mi malo zao 16e, nzm zasto.

Upravu je Nikola, kod obicnog 16 bi dobio, jace ostveljenje da display, ultra-wide kameru, jedno jezgro vise na GPU, dynamic islad, reverse wired, DisplayPort... A zrtvovao bi mozda bolju bateriju u korist 16e, pa sad da li se isplati ne znam. i ja sam razmisljao isto, a li ne znam..Jedino mozda zasta bi bilo vredno, je da se doplati za 15/16 Pro. Al opet 16e i od njih ima nesto jacu bateriju kom je bitna baterija, tako da opet ne znam. Jedino zasta bih ga ja dao, je mozda za Vivo X100/x200 ili Pixel

Poslednja izmena:
Poceo sma da koristim ovaj 16e. Vratio sam se sa s24 na iPhone. Sem ekrana od 120hz, to mi je jedina stvar koja malo smeta. Baterija kida
Mislim da nisam pogresio sto nisam doplatio za obicnu 16 icu. ovo mi zavrsava posao i nekako mi lepse izgleda ovaj jednooki dzek nego obicna 16ica

I ja ću da uzmem sebi sutra 16e, izletio dobar na oglasu.

nadam se da neće razočarati kao posljednji SE modeli koji su imali katastrofa kameru, i touch ID, ovaj za sada ima sve, želio bih tu bateriju da vidim dali stvarno kida kako kažu.

a sama kamera i na SE modelima starim mi je super bila, vjerujem da će mi ova ok biti.

Da li preporučujete 16e za nekoga ko bi da kupi svoj prvi iPhone ikada? 😃

Znači oduvek sam na Androidu i maltene prošao sam sve proizvođače i iteracije Androida, uvek sam želeo da probam iPhone, ali mi je nekako uvek bio poskup a i voleo sam da skačem sa jednog Android telefona na drugi.
E sad 16e mi se tačno uklapa u budžet do 600€, želja me minula za manjim telefonom, trenutno sam na 6.67" ekranu, doduše malo se pribojavam da mi neće faliti veći ekran jedino...

Ispratio sam kako je 16e dočekan, koliko sam video ne sjajno baš, mada ako sam razumeo prevashodno u kontekstu cene, a da je zapravo korektan telefon.

Ja nisam nikakav power user, treba mi nešto baš novo i drugačije da se obradujem malo, a što se tiče telefona bitna mi baterija, da šljaka solidno, kamera tu i tamo...

Od konkretnih nedoumica:

1. Da li je ekran dovoljno svetao? Čitao sam da osvetljenjost nije jača strana, barem po sadašnjim standardima...
2. Da li je 128 GB dovoljno? Ne fotkam niti snimam puno, ne koristim pregršt aplikacija, ne skladištim multimediju. Na Androidima nikad se nisam ni približio da popunim memoriju na telefonima od 128 GB.

Hvala unapred svima!

jedino mozda ti bude problem ako si navikao na 120hz ekrane, to ce ti biti problem u startu.

Da li preporučujete 16e za nekoga ko bi da kupi svoj prvi iPhone ikada? 😃

Znači oduvek sam na Androidu i maltene prošao sam sve proizvođače i iteracije Androida, uvek sam želeo da probam iPhone, ali mi je nekako uvek bio poskup a i voleo sam da skačem sa jednog Android telefona na drugi.
E sad 16e mi se tačno uklapa u budžet do 600€, želja me minula za manjim telefonom, trenutno sam na 6.67" ekranu, doduše malo se pribojavam da mi neće faliti veći ekran jedino...

Ispratio sam kako je 16e dočekan, koliko sam video ne sjajno baš, mada ako sam razumeo prevashodno u kontekstu cene, a da je zapravo korektan telefon.

Ja nisam nikakav power user, treba mi nešto baš novo i drugačije da se obradujem malo, a što se tiče telefona bitna mi baterija, da šljaka solidno, kamera tu i tamo...

Od konkretnih nedoumica:

1. Da li je ekran dovoljno svetao? Čitao sam da osvetljenjost nije jača strana, barem po sadašnjim standardima...
2. Da li je 128 GB dovoljno? Ne fotkam niti snimam puno, ne koristim pregršt aplikacija, ne skladištim multimediju. Na Androidima nikad se nisam ni približio da popunim memoriju na telefonima od 128 GB.

Hvala unapred svima!
Ovo je idealan uređaj za prvi iphone :D
Downgrade je jedino kao što kolega kaže ako si koristio 120HZ ekrane, osjeti se na svakom uređaju to, ne samo na ovome. Ali naviknes se na to brzo, jer ispod haube imaš najjači procesor, stvarno glatko radi sve. Ako te šta zanima pitaj, baterija je oslična, kamera također, zvjerka mala.

128GB ako ti je dovoljno na androidu, i ovdje će ti biti isto.
Ekran je meni vrh, ti koji to 'mjere' su likovi koji cjepidlače, imaš odličan ekran.

Hvala obojici!

Ne verujem da će mi 60Hz biti neko osakaćeno iskustvo, jedino što inače primetim na 120Hz jeste fluidnije skrolovanje, tako da verujem da će to navikom postati zanemarljiva promena.

Jedino eto manja briga oko promene veličine ekrana... Sad sam na Realme 11 Pro od 6.67", a poslednji kompaktniji telefon beše još podavni Samsung A40. Znam samo da mi nedostaje za promenu nešto manje, za jednu ruku, za svaki džep, pa eto uz to i kompletno novo okruženje, jer nekako sam se zasitio Androida, a svi su veliki.

E da, taj MagSafe što se spominje da ovde nema, a vidim gomila maskica se prodaje sa tim kružnim magnetom... Ako sam razumeo to najviše služi da "zalepi" telefon tj. nacentrira na MagSafe punjač, između ostalog?

da, ali kontam da maske za 16e nemaju magnet :)

E da, taj MagSafe što se spominje da ovde nema, a vidim gomila maskica se prodaje sa tim kružnim magnetom... Ako sam razumeo to najviše služi da "zalepi" telefon tj. nacentrira na MagSafe punjač, između ostalog?

Ma da, ostali iphonei imaju taj magnet u sebi, ovaj ne, ali kad stavis maskicu neku vecina ih dode sa tim magnetom tako da je to nebitna stvar bar meni.

Dobra stvar s iphoneom je da ne gube brzo na cijeni, tako i ako nije to, lako ga prodas, i vratis se na Android.

Kako ste zadovoljni kamerom?

Nisam inače zahtevan što se tiče kamere, niti mi je problem nedostatak dodatnih, evo i ovde na Realme 11 Pro imam tu jednu samo ako se ne računa praktično bespotrebni depth senzor.

Znam da je iPhone na glasu što se tiče kamere ali kapiram da su je ovde ipak malo zauzdali?

Nazad
Vrh Dno