Šta je novo?

iPhone 16

Iskreno pratim par prodavaca samo sa velikim brojem ocena, nisam video ispod 630 sa 128gb.

Pa dobro 630, nije 100 dukata razlika. Ja sam moj 11 2019 platio 800 evra, a to je u današnjoj vrednosi preko 1000 evra. Tako da tih 630 nije toliko loše

Pa dobro 630, nije 100 dukata razlika. Ja sam moj 11 2019 platio 800 evra, a to je u današnjoj vrednosi preko 1000 evra. Tako da tih 630 nije toliko loše
Ma okej naravno da nije neka razlika. Vise me ovako interesuje ako budem stavljao na oglas moj 16.

Da li se nekom desava bug da se sat na lock screenu pomera cas ulevo, cas udesno?

Ako je iOS 26 u pitanju više ništa i ne čudi.

ja se ne bih ni usudio da sa IOS 18 prelazim na 26, nadam se da me sam telefon nece ni primoravati. Inace, posle tacno godinu dana upotrebe, battery health (16pro) je i dalje na 100%, sto sigurno nije relevatno, ali izgleda da voli da se puni do 85%, kao i lagana upotreba.

U principu, jedino sto bi moglo biti bolje je osvetlenje ekrana, buduci da cesto mora ici skoro na sam max da bi lepo video prikaz, prakticno ga ispod 50% nikada i ne spustam.

Nemaš možda neko "privacy" staklo?

Nemam, restart je resio problem ali vidim po forumima da korisnici prijavljuju problem, inače u pitanju je iphone 16 pro.

Post je bio upucen @neo geo (sto se podrazumeva, posto je moj post odmah ispod njegovog).
Tvoj post bih verovatno citirao ili te tagovao.

Nemam to staklo, vec obicno koje nimalo me ‘zatamni’ ekran … mada obzirom na trajanje baterije, nije ni problem da display uvek bude na 50% ili vise. Takodje, telefon se nikad nije primetno grejao.

Pogledaj u podešavanjima za Display&Brightness da li je isključeno Automatic pod Appearance.
Mene je to prilično nerviralo kao što pominješ ako ne isključim, dok True Tone držim uključeno. Nije model 16, imam trenutno 13, ali i na dva prethodna mi nije odgovaralo sa uključenim Automatic pošto držim tamnu temu.
EDIT: ručno pojačam svetlo kada mi treba a stoji ispod pola, na možda 30-40%.

Meni je utisak ok, uzeo sam 16PM sa 17 ciklusa punjenja i 26.1 ver i za sada sve je dobro i baterija je tenk u odnosu na S25U. Mislim daleko od toga da ne traje S25U ali nekako procenat pojedinacno mi duze traje na jabuci, doduse i nov je telefon ali nikako ne mogu da kazem da ga iOS 26 dere. Vrv zbog ove zakrpe, no vidim da 26.2 jos bolji je, vec ga hvale oni koji koriste beta kanal za update-e

Običan iPhone 16 - bombonica telefon, to mogu da kažem nakon par nedelja korišćenja.
Ako bi trebalo da izdvojim nekoliko stvari na telefonu koje su me oduševile, to bi bile:
  • Face id ❤️
  • Dizajn
  • Fluidnost
  • Premium osećaj
  • Integrisanost sa ostalim Apple uređajima koje posedujete
  • Garage Band aplikacija i sjajne mogućnosti za muzičku produkciju u kućnoj varijanti
  • Besprekorna konektivnost sa muzičkim instrumentima tipa električna gitara.

Za oko 600-650 evra (nov/vakum/KP varijanta) teško da ima bolje kupovine u ovom trenutku za nezahtevnog korisnika koji traži kompaktan i pouzdan uređaj, cilja neku višu klasu telefona i/ili traži neki jednostavan interfejs da ušteka svoju gitaru i džemuje malo pred spavanje.

Ne znam kada si uzeo ali kazes par nedelja. Po meni mnogo bolja kupovina obicne 17tice. U startu dobijes vise prostora 256GB i 120Hz ekran, a meni su to stvari vredne te doplateu odnosu na obicnu 16ticu. Pozdrav.

Pa ok, sigurno, s tim što obična 17-ica na KP košta skoro 1000 evra. Postavio sam sebi psihološku granicu na 700-800 evra i više od toga ne želim da dam za mobilni telefon. Jer kad zađemo u tu zonu od 1000+ evrića, što ne doplatiti još 100-tinak evra pa uzeti 17 Pro koji je "još bolji" telefon itd. itd.
Šta znam, ne treba mi 256 GB prostora (imam dovoljno prostora u iCloud-u), 120 Hz mi ne znači puno, tako da mi je u gami aktuelnih telefona na tržištu običan iPhone 16 sweet spot u svakom pogledu.

Ja platio 890 od poznatog kupca, nisam hteo da se cenjkam, tako da mislim da si pogresio sa kupovinom 16-ce.

Pa ok, mada nemam utisak da sam pogrešio - prezadovoljan sam telefonom a platio sam ga ispod 650 evra. Isto tako bih bio prezadovoljan 17-icom, samo bih ga platio 250 evra više, s tim što toliko novca ne želim da dam za telefon. Za razliku u ceni kupiću AirPods Pro 3 i to je to - iPhone 16 + APP3 mi je bolji dil od solo iPhone 17.

Poslednja izmena:
Odličan je 16, bukvalno bez mane za tu lovu. Da je velika razlika od 650 do 900/950 (cena 17 varira od boje) jeste velika, što kaže mogao je još malo pa da ide na Pro, a onda što Pro a ne još malo za Max, nema kraja "još malo". Na 100% ljudi koje sam sreo i pitao da li znaju šta je 120Hz možda bi rekao 1% da zna i da mu je to bitno, ljudi prosto ne znaju za te tehniče detalje, prosto ih ne zanima, hoće dobar i pouzdan telefon sa dobrom kamerom i baterijom da ne baguje =iPhone, tako se zvrši razgovor. Ako se zeznem i počnem da pričam o 120Hz ili o 2000 nita gledaju me kao da sam pao sa Marsa.

Ja iskreno ne bih dao ni 300e za telefon sa 60hz. Da ne baguje= iphone, mozda ranije tako bilo, sada ne. Itekako zna da baguje.

Verujem da si i dalje na iPhone-u iako baguje?

Za sada jos jesam, do februara pa da vidimo sta ce samsung da ponudi. 16 pro sam uzeo (prvi iphone) bas zbog toga sto se prica kako iphone ne baguje, sve radi savrseno. Ali evo za god dana se uverio da ipak nije savrsen, ipak baguje, posle nadogradnje novog ios-a cekaj jos 2-3 zakrpe pa da radi kako treba. To je neko moje misljenje.

Zato nema potrebe srljati po svaku cenu i preći na novi OS čim izađe. Odavno ništa revolucionarno bez čega se ne može se ne donosi u odnosu na postojeće, više je kozmetičko osveženje.

Kod mene je iP16 Pro na 18.7.2 i bukvalno ni da štucne. Kada vratim film unazad, od prvog dana izlaska telefona nisam imao nikakvih problema sa bugovima ni problemima sa performansama.

Za sada jos jesam, do februara pa da vidimo sta ce samsung da ponudi. 16 pro sam uzeo (prvi iphone) bas zbog toga sto se prica kako iphone ne baguje, sve radi savrseno. Ali evo za god dana se uverio da ipak nije savrsen, ipak baguje, posle nadogradnje novog ios-a cekaj jos 2-3 zakrpe pa da radi kako treba. To je neko moje misljenje.
Nezgodno je to sto svako od nas ima razlicita podesavanja telefona i razlicita koriscenja i onda otuda i baterija drugacije i te neke stvari sto kako kazes baguju, ja gomilu stvari sto se ljudi zale na netu nemam u 90% slucajeva, ali imam nesto nekad koje niko nema desi se neki glitch. Ne bih mogao da nosim nesto da sam tako nezadovoljan, presao bih na nesto drugo, a ne tek mesecima da nosim to.

Samo da se upisem u klub vasnika iP 16 modela (Ultramarine, 128). Cucnuo juce jedan 'vakumiran' komad. Doduse, ima MDM ali to uopste nije prepreka 😉

Pozdrav svima,
Zanima me da li znate neke proverene prodavce apple telefona na KP koji šalju telefone PostExpressom ili nekom drugom dostavom? Može i dm.

Nisam iz NS-a ili BG-a da odem lično, a nije baš mala cifra za izdvojiti. Pogotovo što ima dosta prodavaca sa mnogo pozitivnih ocena, ali traže uplatu unapred pre slanja.

Pa plati, unpred (ko reskira-profitira). Ja sve svoje telefone tako kupujem. Platim unapred pa mi salju Post Expressom iskljucivo jer jedino kod njh mogu otici u Postu po paket kada imam vremena a bez da mi donose kuci. Placam unapred cak i kod prodvaca koji imaju mali broj pozitivnih... Srbija je mala zemlja. Jako mala za tako 'sitne' prevare 😉

P.S. Danas nabacih iPhone 16 Plus 128 za 480 zarad probe a vrv cu ga i zadrzati. Poseduje MDM a open box je jer je MDM uklonjen. Doduse, jeste Pink boje ali, nuzda zakon menja 😀 tj. cena 480. . . Ovaj obican 16 koji sam pre njega kupio a nisam stigao da ga otvorim i aktiviram je jos uvek u vakumu i ici ce na dobos.

Javicu utiske o ovom 16 Plus! (do sada sam koristio iskljucivo 5,8" i 6.1" iPhone modele, ovo je prvi sa vecim ekranom a da nije 17 model!)

Ja mislio da je Xiaomi 14T Pro ogroman ali ovaj 16 Plus je za njega 'belegija' u pravom smislu te reci. I gabaritniji i tezi 🙁
Ali, neka ide zivot 😉

Ja mislio da je Xiaomi 14T Pro ogroman ali ovaj 16 Plus je za njega 'belegija' u pravom smislu te reci. I gabaritniji i tezi 🙁
Ali, neka ide zivot 😉
Kako ti se čini ekran, kad si se vratio na 60Hz?
16 plus je trenutno najpovoljniji veliki iPhone, ali tih 60Hz je kritično.

Nazad
Vrh Dno