Šta je novo?

iPhone 16

Sad su svi na broju :)

16 plus izdominirao u battery life testu 😮

Ne sumnjam da je baterija dobra i na PM i plus modelu.
Ne znam sto se drugih operatera tice,ali MTS uopste nije dobio pro max modele niti imaju predstavu kada ce ih imati u ponudi. (Pro imaju).
Neko je gore pisao da nije dobio uredjaj iz Yetela pa predostavljam da je ista situacija.

Dobio je mts Pro Max modele, bar u Zemunu u Glavnoj 27.9. :)

Skuplji je bio 15pm, ja sam uzeo 3 januara 1250€. Pre nove godine 16pm će sigurno biti 1300-1350€
Sto je redovna cena u CH kada se prebaci iz CHF u EUR pa ko ima nekoga gore moze lepo da prodje ili da skokne do Ciriha / Zeneve jeftinim letom i pocasti se :)

Telefon je bio u maskici i imao je zastitnu foliju, zastitna folija se iskrzala sva od kamencica, na telefonu sve ispravno i bez ogrebotina, okacicu sliku ispod da vidite. Ostalo jos 12% baterije. Do sad nisam nikad verovato toliko u te lost funkcije ali nadjose ga dobri ljudi iz Rumunije i vratise. Pouka price: Ne dajte zeni telefon da vas slika kad su veliki talasi.
U ovom slucaju bi od Ultre ostao pesak posle tolikog terora prirode, bas mi je drago da se sve zavrsilo na najbolji nacin :) Sledece godine u Rumuniju na more kao znak zahvalnosti :LOL:

Ulepsa mi covek dan, nisam video ovu poruku na forumu godinama :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Mozda ja nisam ranije toliko obracao paznju dok nisam pazario svoj prvi Samsung, ali bukvalno je Samsung postao ono sto je Apple nekada bio na polju fotografije, svi su ranije pricali kako su boje izrazenije na iPhone-u, kako je zavrsna obrada fotografija mnogo agresivnija, a danas je sve ovo slucaj kod Samsunga, a fotografije su na oko prirodnije kod Apple-a.....

E pa onda su moju koleginicu slagali.
Ona ga je porucila prvi dan priordera bukvalni cim se pojavio na stranici (u cik zore,zajedno sa petlovima-ozbiljno 😂😂😂)
Salu na stranu,vrebala je kad ce se pojavitj,i porucila ga odmah-dakle medju prvima,ako ne i prva 🤦‍♀️
Dobila je danas info da pomenuti uredjaj uopste nisu dobili od distributera i da ne znaju kad ce ga uopste imati na stanju.
Ja znam da cu cekati,porucila sam ga kasnije,ko mi je kriv,neckala se kao uvek,sta cu vaga sam 🫣,ali eto i ona je izvisila.

@Čkalja kad bude normalna cena za 2-3 meseca uzeću. Ajde poslovno da idem pa i nekako a striktno zbog telefona to može ko baš ima slobodnog vremena

U ovom slucaju bi od Ultre ostao pesak posle tolikog terora prirode, bas mi je drago da se sve zavrsilo na najbolji nacin :) Sledece godine u Rumuniju na more kao znak zahvalnosti :LOL:
Cista sreca je sto je stedeo bateriju u Lost Modu pa je mogao da izgura i ostane upaljen do kraja dana. Sreca sto su ljudi bili normalni pa vratili telefon, drugar mi rece da sam ga izgubio u Nemackoj nikad ga vise ne bih video haha, ne znam koliko je to tacno. Kad budem prodavao telefon moram izbrisati pricu sa foruma i naravno u opis Nikad potapan, salim se naravno :)

Pa sada je cena u CH za PM 256 oko 1300e, da se poruci ili ode u radnju i kupi, to je zato sto CH ima 7% porez u odnosu na prosecan EU od 20% pa je u DE npr. isto kao prosle godine 1449e isti uredjaj. Naravno ko ima slobodnog vremena Svica je top :)

Nek nastavi lepo da te sluzi i kad vreme dodje da zamenis za bolji @zvrk100 :)

Na Tenerifama isto sasvim korektne cene😀

Poručen crni 16pro, nisam mogao da izdržim i čekam malo stabilizaciju tržišta :)

🤔
Prvi put da i procitam da nova verzija sistema na iOS-u poboljsava kvalitet kamere.
'De ga znaj, lik je postavio primjere.

Prilozi

• IMG_9520.png
    IMG_9520.png
    423.9 KB · Pregleda: 169
Poboljšava kvalitet i način obrade slike, a kamera je takva kakva jeste i nije ovo prvi put da to rade 😃

🤔
Prvi put da i procitam da nova verzija sistema na iOS-u poboljsava kvalitet kamere.
'De ga znaj, lik je postavio primjere.
Bilo je za ocekivati jer su prvi testovi kamera prikazali dosta losije rezultate od 15 pro sto je nemoguce. Ili idu onom svaki marketing je dobar marketing. Kakav je zvuk sagovornika na pro modelima obzirom da su dosta smanjili i prorez za slusalicu?

Danas sam bas gledao uzivo 16 pro i definitivno znaci ,bar za moju saku tih dodatnih par milimetara. Sa druge strane malo je zaobljeniji 16 pro od 15 pro ali i dalje bih isao na 15 pro za velicinu. Desert gold boja iskreno bas bezveze, lepsi su mi i natur i crni i beli, bukvalno. Stara gold je bila bar 3 puta lepsa.

To je cena zaobidjes porez.

Cena mu je $999 (€910) za 128GB bez poreza, a porez zavisi od države do države.
Tipa, u Aljasci je ta cena jer nema poreza, dok je u New York-u (koliko se sećam kada sam bio) nešto preko 8%, New Jersey i Pennsylvania nešto manje, dalje nisam išao.
Inače sve cene su im izražene bez poreza.

Pa da, od zemalja u Evropi jedino Svajcarska ima nizi porez pa je shodno tome i cena ajde da se tako izrazim prihvatljivija.
Danas sam imao priliku da vidim celu seriju uživo i iskreno ja lično bih išao na Pro Max, što će se možda i desiti tokom '25 , mogu da dohvatim ivicu i ćošak i sa korišćenjem jedne šake i definitivno bih birao crnu boju.
Video natural na Pro-u i ne ostavlja mi neki utisak, Desert Titanium mi je sasvim korektna, onako nežna zlatna za nežniju populaciju. Ostaje žal što nema ljubičaste ili plave kao na Pro modelima iz serija 14 i 13.

Cena mu je $999 (€910) za 128GB bez poreza, a porez zavisi od države do države.
Tipa, u Aljasci je ta cena jer nema poreza, dok je u New York-u (koliko se sećam kada sam bio) nešto preko 8%, New Jersey i Pennsylvania nešto manje, dalje nisam išao.
Inače sve cene su im izražene bez poreza.
To sa porezom ne razumem. Na sajtu apple store u dubaiju piše 1060 evra za pro. To je cena koju plaćam valjda? U njujorku je oko 1000 evra... To je sa porezom?

Dzabe. A dubai? Taman sam mislio da uzmem 15pro max kod nas, a sad vidim da u nekim zemljama može i 16 pro za iste pare. Šta je sa 16 pro max, nema ga na sajtu ni u njujorku ni u dubaiju?

Dzabe. A dubai? Taman sam mislio da uzmem 15pro max kod nas, a sad vidim da u nekim zemljama može i 16 pro za iste pare. Šta je sa 16 pro max, nema ga na sajtu ni u njujorku ni u dubaiju?
Nestašica....verovatno veštački prave kako bi hajpovali da se sve i odma rasproda! Šef došao sa Floride pre par dana ni tamo nije našao. Ne znam kako je kolega sa posla uspeo pro max 16 da navata za 1200e na kp

Nestašica....verovatno veštački prave kako bi hajpovali da se sve i odma rasproda! Šef došao sa Floride pre par dana ni tamo nije našao. Ne znam kako je kolega sa posla uspeo pro max 16 da navata za 1200e na kp
Veštačka je sigurno. Gomila portala i YTubera iznose statističke podatke da nikada manja prodaja nije bila pro i max modela. U procentima oko 15% u ondosu na prošlu godinu, sto je velika cifra, a njega nema u prodaji. Pokušavaju tako da povećaju potražnju i zainteresovanost. A činjenica je da ko ima 15 pro max, ne treba ni da mu pada na pamet da isti zameni.

Vidim da svi ovde što su poručili su uzimali Pro ili Pro Max, a gomila recenzija na netu hvale 16 vanila seriju. Sve se mislim da je Apple dobro sponzorisao da bi se malo splasla prodaja Pro i Pro Max. Mada sad kad krenu praznici u Americi ima da krene opet prodaja.

Vrh Dno