Šta je novo?

iPhone 16

Koji punjac uzeti, applov 20w ili mozda neki anker 30e ili baseus 30w...?

tacno pet sati sam drndao telefon, nisam transfer nicega radio nego sve od nule skidao (prvi put uzeo iphone), sve zivo mi je bilo upaljeno, back app refresh, lokacija, bt itd, cackao podesavanja malo se zezao sa kamerom , i za 5 sati sot-a je 40% baterije otislo, za prvi dan deluje top, pricam za max

Sta bi na kraju? Jel ovo dugme za kameru vredi čemu ili je fijasko i neupotrebljivo? Jedino bih zbog toga uzeo 16, inače bolje 15 za mnogo manje para

Ja se pravim pametan i uzimam Max, a mogao sam danas da pokupim telefon iovako imam free vikend.
Svaka čast vama sto uzimate Max veličinu. Ja sam uzeo Pro, i evo ceo dan kukam… pa ovo je žešća cigla u odnosu na moj stari 15. To mi je prvi i preovladjujuci utisak. Ja sam veliki čovek sa ogromnom šakom 😄 ali mi ova veličina nikako ne odgovara.

Sta bi na kraju? Jel ovo dugme za kameru vredi čemu ili je fijasko i neupotrebljivo? Jedino bih zbog toga uzeo 16, inače bolje 15 za mnogo manje para
Kao obicno dugme za kameru je super (u opcijama se iskljuci drugo). Ove fensi fore nije tako lako koristiti, mozda srede updateom.

Svaka čast vama sto uzimate Max veličinu. Ja sam uzeo Pro, i evo ceo dan kukam… pa ovo je žešća cigla u odnosu na moj stari 15. To mi je prvi i preovladjujuci utisak. Ja sam veliki čovek sa ogromnom šakom 😄 ali mi ova veličina nikako ne odgovara.
Ja sam uvek koristio manji pro, ali me nešto navuklo za max da bih duže koristio kao znaš 3 godine :) kao da se tesim da ću odoleti kad mi istekne ugovor ja da ne poručim posle 2 godine :D

Pro i max model sa ovom serijom definitivno su se izjednačile po pitanju specifikacija/kvaliteta samih sočiva kamere? Ne postoje razlike po tom pitanju?

Ne postoje.

Ja sam razmisljala ovaj put od pro verziji,ali opet se svelo na to da ipak ne zelim kompromis sto se tice baterije,i da sam vec navikla na veliki telefon (12 pro max,pa sad 14 pro max). Malo sam naginjala ka pro jer sam zelela telefon koji mogu da stavim u dzep,ali ipak na kraju zelim veliki ekran i bolju bateriju.

brzo ces ga prodati, uzmes 15 i ostane ti jos para

Kasni Jerry sa tom recenicom bar 5 godina...

Meni je svake godine borba da ne odem na max i svake godine prevlada zdrav razum jer ne podnosim torbice a obozavam da leti idem u sorcu... ali onda kukam kako mi treba jaca baterija i veci ekran :ROFLMAO:

dugme za stisavanje se uvek moglo koristiti kao dugme za kameru i na starijim modelima

I ja čekam utiske oko tog dugmeta za kameru. Da li može da pokreće npr kameru iz lightroom aplikacije direktno. Negde videh da kao može. Možda će ga softverski doterati malo bolje.

kakva li je baterijica na 16 pro, moze li se bez pro kax ove sezone?

Ja sam razmisljala ovaj put od pro verziji,ali opet se svelo na to da ipak ne zelim kompromis sto se tice baterije,i da sam vec navikla na veliki telefon (12 pro max,pa sad 14 pro max). Malo sam naginjala ka pro jer sam zelela telefon koji mogu da stavim u dzep,ali ipak na kraju zelim veliki ekran i bolju bateriju.
Valjda 16 Pro ima bolju bateriju od starog 15 PM? @Djilkosh_Ns je postavio neki link ka testu ovde, pa mi to orjentir, ako je bolja od starog 15 PM onda je brutalna za tu veličinu, samo ako su tačni testovi.

Da li je neko testirao koliko se greje u odnosu na ostale?

Ne znam kakvi su ostali ali 16 pro se onako poprilicno zagrejao kada sam ga namestao, prebacivao podatke… sad ovako u radu nije strasno ali se oseca malo.

Pa normalno je da se zagreje pri prebacivanju-to se i meni desilo sa 14 PM,ali posle nisam imala problem.
Sto se baterije tice nagledah se razlicitih testova-bolja jeste od 15 pro,ali ne i od pro max.
Mislim sve je to individualno,i zavisi od toga kako se koristi telefon,ali opet nisam htela da rizikujem.

I tokom punjenja se malo jace zagrejao na njihovom punjacu od 20w. Nista manje nego na starom P30Pro na 40w ili na Honoru na 60w. Ocekivao sam da ce biti celokupno kako tokom punjenja tako tokom rada malo hladniji ali videcemo, tek mu je prvi dan i prvo punjenje.

Pa bilo bi glupo da veća baterija traje kraće.
16Pro opušteno izgura ceo dan a vala i pređe u drugi, barem kod moje žene. Mislim da ne bi trebalo biti žalbi na bateriju kod Pro modela.
Što se grejanja tiče, dovoljno je ući u kameru na 16pro i kreće grejanje i to skoro celom površinom i to baš lepo greje. Nekih 6-7 stepeni više od S24+ u istom modu

pm, juce u 10 prepodne skinuo sa punjaca evo ga sad na 24% 10h sot, bolesno....mozda sam se i zeznuo hteo sam manji pro ali sam zbog baterije uzeo max, ako je 15-20% slabija na manjem opet bi trebalo da gura 8-9 sati sot po ovome sto na max-u vidim.....ne greje se uopste zezao sam se sa kamerom, probao par igrica (po 5-10 minuta), drustvene mreze, sto je osvezavajuce u odnusu na 22u(exynos) koji maltene gori i kad poruke pisem :p.....dugme je na prvu loptu gimikcina jedino ako neko bas hoce da posveti vreme da se navikne onda bi mozda i moglo da bude korisno, za sad uvek cimnem telefon kad slikam tako

Aj ako može neko sa 16pro/max da skine ovu app i testira skrol da l' ide do 120hz kad se skroluje normalno(ne brzo).
https://apps.apple.com/app/id1359763765
Floating bubble pa izabrati fps.
Nemojte screenrecord, jer tad zakuca 120hz, jedino sa drugog telefona ovako npr:

^ Meni na 14P ide do 120, čudno bi bilo da ne ide na 16 varijanti.

Video sam nešto na tviteru kao zakuca 80hz na 16p/pm i zbog toga bolja baterija. Verovatno je buva i clickbait

Aj ako može neko sa 16pro/max da skine ovu app i testira skrol da l' ide do 120hz kad se skroluje normalno(ne brzo).
https://apps.apple.com/app/id1359763765
Floating bubble pa izabrati fps.
Nemojte screenrecord, jer tad zakuca 120hz, jedino sa drugog telefona ovako npr:

Na s23u je to bilo normalno da spusta dok nista ne radis, tj dok ne krenes da skrolas, ako tipa gledas nesto on drzi na 60hz cim dodirnes ekran krene 120hz...bas cu da vidim na 14 pm

Nazad
Vrh Dno