Šta je novo?

iPhone 15

Na 30 eventualno gde je led rasveta, da nema treperenja i kada nisu brzi pokreti.
30 je isto bolje u low light a za sve ostalo 60 peglati.

A zašto se ograničavate na 30fps? Od kad postoji opcija, ja koristim 4k60
Generalno zavisi sta se snima i kakav se efekat zeli postici, zato i ima milion opcija.

30 jer mi 60 "neprirodno", 60 za neke brze pokrete/scene i slicno.
Ponavljam, zavisi sta se snima.

EDIT: Licna preferencija, nista drugo.

1080p60 za svakodnevno zezanje i snimke koji mi nisu bitni nego generalno gluposti koje cu nekom poslati preko drustvenih mreza/chat appova, koji ce ih vrv jos vise ubiti kompresijom

4k60 kad putujem i znam da necu imati prilike da skorije tako nesto usnimim, pa makar brisao taj snimak jer je glupo ispao, kao i generalno za bitnije trenutke.

30fps mislim da nisam jedno 4-5 god palio, ni Cinematic otkad su ga ubacili, ni 24fps film look..bukvalno 2-3 puta iz zezanja i nikad vise.

Action mode je dobar kad se vozi bajs ili tako nesto, sem toga..slabo.

Da se pohvalim, juce sam pazario sa KP, iphone 15 pro max za 126k din, natural 256gb, nov, yettel 2g garancija. Do sada sam koristio iphone 12 i glavna dilema mi je bila da li ici na pro model ili pro max, odlucio sam se za ovaj zbog baterije iako znam da ce mi velicina biti mali problem, prezivecu :) nisam neko ko cesto menja telefone tako da ako sam skoro 3 godine bio zadovoljan sa 12, pretpostavljam da min 4 god necu imati potrebe za zamenom.

nisam hteo da kloniram telefone pri aktivaciji da mi sam ne povuce ono sto ne treba, sam sam instalirao aplikacije. E sad posto imam dosta slika, planiram da ih pustim preko air dropa da se prebacuju, da li ce se kvalitet fotografija smanjiti? ako nece da li je ispravan nacin da markiram sve slike i video snimke i samo pustim da ih on sam salje?

ranije sam to radio preko 3u toolsa ako se ne varam..

Da se pohvalim, juce sam pazario sa KP, iphone 15 pro max za 126k din, natural 256gb, nov, yettel 2g garancija. Do sada sam koristio iphone 12 i glavna dilema mi je bila da li ici na pro model ili pro max, odlucio sam se za ovaj zbog baterije iako znam da ce mi velicina biti mali problem, prezivecu :) nisam neko ko cesto menja telefone tako da ako sam skoro 3 godine bio zadovoljan sa 12, pretpostavljam da min 4 god necu imati potrebe za zamenom.

nisam hteo da kloniram telefone pri aktivaciji da mi sam ne povuce ono sto ne treba, sam sam instalirao aplikacije. E sad posto imam dosta slika, planiram da ih pustim preko air dropa da se prebacuju, da li ce se kvalitet fotografija smanjiti? ako nece da li je ispravan nacin da markiram sve slike i video snimke i samo pustim da ih on sam salje?

ranije sam to radio preko 3u toolsa ako se ne varam..
Bice bez gubljenja kvaliteta, ali mozes da uradis ovo da bude sve full kao original fajl:

Svakako mozda ti je bolje i brze da uradis preko kompa transfer, brze ce odraditi i sve mozes da markiras.

Pa valjda 16?

Da li je neko imao problem pustanja snimaka 4 k 60fps preko airplaya seckaju mi snimci konstantno?

Koji je drugi uredjaj? Kakve su brzine interneta?

Tcl 4k smart tv . Bezicno je povezan tv . I preko airplaya i preko neke cast aplikacije seckaju .
E sad odakle prvo poceti?
I sa kojim apk za proveru brzine neta? Nemam nekog iskustva, mozda sitnica neka zeza. Prebacio snimak na usb pustio radi bez problema

Od brzine interneta.

Od mreže na koju je povezan TV - da li je 5ghz, ako nije zašto nije, etc.

Tcl 4k smart tv . Bezicno je povezan tv . I preko airplaya i preko neke cast aplikacije seckaju .
E sad odakle prvo poceti?
I sa kojim apk za proveru brzine neta? Nemam nekog iskustva, mozda sitnica neka zeza. Prebacio snimak na usb pustio radi bez problema
Jer kineski proizvodjaci vole da stede na wifi cipovima, retko koji ce imati i 5ghz i krstene brzine. Ukucaj speedtest.net na TV i videces da u najbolju ruku ima Wifi 5 brzine, i to ako imas srece.

Alternativa: Kabl?

Jok, jos gore, preko kabla su verovali ili ne 100mbit vecina, niko nece da doplati par dolara da ubaci gigabitni lan port, pa je i taj ubogi wifi cip brzi od LAN-a.

Hvala na pomoci ipak je na 2.4 i to predstavlja problem verovatno.
Spojio tv kablom do rutera smanjilo se to seckanje ali ga jos uvek ima.

Kakvi su utistci sa baterijom na 15 Pro nakon godinu dana? Da li se isplati kupiti ga sada? Vidjao sam puuno komentara po internetu gde se korisnici zale kako je baterija uzasna, ne losa nego uzasna. Da li je neko imao slicna iskustva?

Kakvi su utistci sa baterijom na 15 Pro nakon godinu dana? Da li se isplati kupiti ga sada? Vidjao sam puuno komentara po internetu gde se korisnici zale kako je baterija uzasna, ne losa nego uzasna. Da li je neko imao slicna iskustva?
Užasna nije definitivno, posle iskustva sa 13 Pro i 14 Pro, rekao bih da je korektna. Ne znam sa čega prelazis…Možda ti bude oduševljenje (tipa ako prelazis sa 13 Mini) ili razočarenje ako dolaziš sa 13 (Pro Max). Rekao bih da je za nijansu lošija u odnosu na 14 Pro, ali ovih 20g manje i mnogo bolje ležanje u ruci ne bih menjao za tu mrvicu baterije. Niti bih išao na 16 Pro zbog veličine.

Pozdrav, jel moze neko ko ima obican 15 da mi kaze kakva mu je baterija posle godinu dan? koliko izdrzi, kako je zadovoljan? Hvala

Užasna nije definitivno, posle iskustva sa 13 Pro i 14 Pro, rekao bih da je korektna. Ne znam sa čega prelazis…Možda ti bude oduševljenje (tipa ako prelazis sa 13 Mini) ili razočarenje ako dolaziš sa 13 (Pro Max). Rekao bih da je za nijansu lošija u odnosu na 14 Pro, ali ovih 20g manje i mnogo bolje ležanje u ruci ne bih menjao za tu mrvicu baterije. Niti bih išao na 16 Pro zbog veličine.

Пре неколико дана сам прешао са 13 обичне на 15 Про, мени се за ово кратко време чини да су батерије исте

Пре неколико дана сам прешао са 13 обичне на 15 Про, мени се за ово кратко време чини да су батерије исте
Ako si na iOS 18 verujem da je tako kako si rekao… Baterija od iOS 18 je sve samo ne sjajna, nadam se da će naredni update-ovi rešiti stvar…

Koliko SoT imas u proseku? Opet, citao sam dosta razlicitih iskustava, neki tvrde da je adekvatna/dobra baterija neki skroz suprotno, verujem da ima neke varijacije ili nadprosecno velik broj uredjaja sa falicnim baterijama u toj seriji

Koliko SoT imas u proseku? Opet, citao sam dosta razlicitih iskustava, neki tvrde da je adekvatna/dobra baterija neki skroz suprotno, verujem da ima neke varijacije ili nadprosecno velik broj uredjaja sa falicnim baterijama u toj seriji
6h 30min prosek… Ali ne igram igrice i nemam Instagram… Ostalo sve koristim… I ne snimam kamerom nešto ludački… Rekao bih da je okej baterija, ni razočarenje, ni oduševljenje. E sad ako ima faličnih uređaja, to već ne znam…

Ne bi da odlazi u off, al iskoci mi oglas na FB prodaje Iphone 15 pro, sve full, nema ostecenja za 55k 😶

Nazad
Vrh Dno