Šta je novo?

iPhone 15

Zasto lupa? Covek kaze realno koliko bi trebalo da bude, da bi bilo pristupacno za nas. To sto nije, to je druga prica. Sta odma ima da ga vredjas. Ja pikiram da sestri uzmem 15 pro, ali sa tim cenama, ne zasluzuju i ne pruza ono sto moze neki android, da se ne lazemo. Za te pare ili manje vise nudi S23U ili S24U
Hahaha a ko je relativan da kaze da vrijedi toliko? Da ide po tim cijenama, kao da bih se prodavao toliko.

Realno cijene svega(auta, stanova, tehnike, cigareta) otislo u nebesa i nikad nece biti ni realno toliko pristuoacno kao ranije. Sto se prije pomirimo sa tim, lakse nam bude.

Zasto lupa? Covek kaze realno koliko bi trebalo da bude, da bi bilo pristupacno za nas. To sto nije, to je druga prica. Sta odma ima da ga vredjas. Ja pikiram da sestri uzmem 15 pro, ali sa tim cenama, ne zasluzuju i ne pruza ono sto moze neki android, da se ne lazemo. Za te pare ili manje vise nudi S23U ili S24U
Zalutao si u temu sa tim poređenjem koji telefon više pruža, koliko košta... Što se tiče ovog ostalog, to što ti ili on imate želje da nešto košta jeftinije su samo važe želje povezane sa vašom kupovnom moći i standradom, samo važe želje, a koliko šta vredi i košta je drugo, cena u Srbiji nešto treće.
Kod nas je inače najjeftiniji iPhone, Gastabajteri kupuju ovde kada dođu na odmor, jeftinije od ovog mislim da ne postoji.
15 nov kod nas ima od 690-700e a preko 800e:
15 Pro nov kod nas 870e a preko 1040e:

Neće 15 Pro/15 PM dole, samo gore može da ide kod nas jer je već nerealno niska, ko čeka neće da dočeka, pre će nestati sa zaliha i biće opcija samo 16 Pro/16PM.

Ne znam da li je pitanje za temu, ispravite me ako nije... Zanima me kod prodavaca na KP koji žele uplatu na račun pre slanja telefona, vidim da imaju veliki broj pozitivnih ocena, pa me zanima da li neću imati nekih problema i da li je neko odavde imao negativan slučaj s tim? Pretpostavljam da ne, ali ipak je veliki iznos, ne igra mi se s tim. :rolleyes:

Ne znam da li je pitanje za temu, ispravite me ako nije... Zanima me kod prodavaca na KP koji žele uplatu na račun pre slanja telefona, vidim da imaju veliki broj pozitivnih ocena, pa me zanima da li neću imati nekih problema i da li je neko odavde imao negativan slučaj s tim? Pretpostavljam da ne, ali ipak je veliki iznos, ne igra mi se s tim. :rolleyes:
Iskreno, skakljivo pitanje... Ja licno bi se uprpio da saljem pare, neko drugi ne verovatno. Mozda je najbolje da ides licno, ili da trazis negde blize gde mozes da odes cisto da uzmes u ruke i otvoris kutiju prvi. Ja bi na tu varijantu isao ipak. Srecom pa zivim u Subotici pa uglavnom sve sto kupujem idem na to da licno preuzimam, mada apsurd mi je kad mi kazu ljudi da to ne rade nego salju postom :cautious: kod takvih uglavnom ne kupujem.

Zna se kome se daju pare unapred :) Šalu na stranu, ne šalji tolike pare ni pod razno na lepe oči… Ako hoće nek pošalje pouzećem pa plati kuriru, ako neće to je već ultra sumnjivo. Ali svakako najbolje licno ako imaš ikakve mogućnosti za tako nešto :)

Neće da šalju pouzećem duži period u nazad zbog toga što osobi traže ličnu kartu koja preuzima novac. Neće da budu vidljivi poreskoj upravi.

Izvanjavam se @uji unapred na tagovanju, ali on je pominjao kako možeš da vidiš ime i prezime onoga kome uplaćuješ. Beše mora da vam je u istoj banci račun ili tako nešto.

Jedino tako neka opcija.

Izvanjavam se @uji unapred na tagovanju, ali on je pominjao kako možeš da vidiš ime i prezime onoga kome uplaćuješ. Beše mora da vam je u istoj banci račun ili tako nešto.
Pominjao sam u kontekstu da se uplati neki sitan iznos na šalteru konkretne banke i na priznanici će izaći ime i prezime onog čiji je račun.
Nisam imao negativnih iskustava, kupio sam korišćen laptop, četiri polovna telefona i pos terminal sa prethodnom uplatom na račun. Jedino što bih savetovao je da trošak poštarine ne bude uračunat u uplatu, pošto je veća verovatnoća da je kurir naplati, iako ste se drugačije dogovorili.

^ slažem se. Uplatiš unapred i kurir razbije telefon, ko je kriv i da li ćeš dobiti pare nazad? Zato lično preuzimanje je najbolja opcija.

15 nov kod nas ima od 690-700e a preko 800e:
15 Pro nov kod nas 870e a preko 1040e:

Neće 15 Pro/15 PM dole, samo gore može da ide kod nas jer je već nerealno niska, ko čeka neće da dočeka, pre će nestati sa zaliha i biće opcija samo 16 Pro/16PM.

Možeš li da postaviš link neke zvanične domaće radnje u kojoj iPhone 15 nov može da se kupi za 690-700e?
Koliko sam uspeo da vidim najjeftniji običan iPhone 15 u nekoj domaćoj zvaničnoj radnji je oko 920e, što je znatno skuplje od cene po kojoj se IPhone 15 može legalnim kanalima kupiti u inostranstvu.

Po ceni od 690-700e ima valjda samo kod preprodavaca na KP, ali to ne može biti argument da su iPhone-i jeftiniji ovde nego preko.

Da je normlana/ista cena kod nas kao preko verujem da KP ne bi imao poente i niko ga ne bi pominjao. Čak i da KP ne postoji, isplati se otići preko za sebe i porodicu, kupiti i vratiti, kupiti u prolazu ili kada ideš na more, još ako vratiš pdv otpaltio si put.

Danas sam kupio 15 običan u mobilšopu u Subotici, crni 128 za 700e. Igram se već par sati i zadovoljan sam. Prešao sam sa 11 i u suštini oseti se razlika u brzini, osvetljenju i ekran je dosta čistiji valjda zbog jače gustine piksela. Dobar je uređaj nema šta, ali nije neki preveeeeliki korak napred. Svakako sam planirao upgrade ili ovaj ili 14+ ali čovek više ne nabavlja pluseve. Doduše 11 sam prodao za 200e sa 88% BH kojoj sam prvi vlasnik (+ kutija 🤣).

iPhone15pro screen active 2h37m 50% baterije... Je li ovo normalno za ovaj telefon? Ili mozda treba da u podesavanjima da gasim neke stvari da bih izvukao više. Neka preporuka?

iPhone15pro screen active 2h37m 50% baterije... Je li ovo normalno za ovaj telefon? Ili mozda treba da u podesavanjima da gasim neke stvari da bih izvukao više. Neka preporuka?
Msm da nije. Nova 15 stara 24h evo ceo dan blutut upaljen i wifi, jutros u 7 počeo da ga koristim sa 75%, danas u 14h se ispraznio na 20%. Dopunim do 80% i sad sam na 56.

Prilozi

• IMG_2050.png
    IMG_2050.png
    229.1 KB · Pregleda: 42
hmm, moram pogledati šta je sve uključeno da radi u pozadini , mislim da sam negde video neki yt kanal koji ima te kao savete šta sve da se uključi i isključi, mislim da je Payette Forward

nama još nkako nije jasno da nam se baterije najviše prazne koristići aparat i društvene mreže,mislim na viber,youtube,fejs i fotkanje,netreba odmah pljuvati po mobitelima,pa ako se duže voziš automobilom sigurno da ti nebude rezervar goriva bio pun već poluprazan,jednostavno što dulje ga koristiš normalno da se prazni baterija,ma budemo mi došli sebi,kad tad,ehehehhehehe

Smanji osvetljaj ekrana za trecinu (ako uslovi dozvoljavaju) i trajace baterija duze :)

Sto se mene tice, ja sam ugasio sve background app refresh, desi se nekad da viber napise umesto poruke koja je stigla nesto tipa imas poruke na viberu, ostalo radi bez problema

15PM u proseku screen active oko 4 sata, od ujutru u 6:30 do ponoci baterija dodje nekad do 20%, s tim sto je punim do 85%

nama još nkako nije jasno da nam se baterije najviše prazne koristići aparat i društvene mreže,mislim na viber,youtube,fejs i fotkanje,netreba odmah pljuvati po mobitelima,pa ako se duže voziš automobilom sigurno da ti nebude rezervar goriva bio pun već poluprazan,jednostavno što dulje ga koristiš normalno da se prazni baterija,ma budemo mi došli sebi,kad tad,ehehehhehehe
Nigde nisam pljuvao po telefonu. Nesto je povuklo bateriju. Danas je vec mnogo bolje a nemam vremena od posla da udjem dublje u ogranicavanje procesa u pozadini

Da li ste imali problem pri javljanju tj nemogućnosti da pomerite slajder da se javite. Telefon zvoni ali ekran ne reaguje.

Desilo se jednom sa iOS 18 RC pre nekoliko dana. Posle sam pri test pozivima mogao normalno da se javim.

Ако ће неко напусти обичан 15 за 16 ради AI који питање када ће код нас бити и пуштен како треба онда мисли да не вриједи. Због других ствари ако неко може да издвоји онда је није лош потез да се уради upgrade.

Zavisi sta ti je bitno.Napisi koju,ne kosta nista.;)

Nazad
Vrh Dno