Šta je novo?

iPhone 15

Servis koji navodiš iStyle nije radio dugo jer su izgubili licencu za servis, tako da tek tamo nisi mogao da rešiš, otvorili su novu prodavnicu pre par dana (možda su vratili ponovo licencu).

Jesu i radi servis normalno 😃

Najbolja opcija za dve godine KP telefon + AC+

Ubedljivo najbolje, svaki drugi vid osiguranja koji plasiraju operatori i prodavci su smešni u odnosu na ovo i više mamac za kupce 😃

Koje razočaranje, ovo je skoro pa isto kao sa prethodnim pro modelima sa gloss finishom od čelika.
Kao da je pre toga držao nešto prljavo, ili baš znojave ruke od uzbuđenja pa ga celog okupao u znoju?

Mislim da je solidno i do toga da ih je gnjavila gomila ljudi koji su pre toga bili na prezentaciji sa masnim prstima od čačkanja po koži i kosi, kao uobičajen pokret u ljudskom rodu 😃, ali da će biti prijemčivi za otiske, hoće 😃
Svakako većina ih ubaci u futrolu i nebitno im je. Važno je, kao što je napisano na Twitter-u, da je kompatibilan sa njihovom krpicom, a kod nas i sa domaćim nelicenciranim krpicama za čišćenje 😁
Suštinski nebitno, gledam mnoge ljude sa različitim prethodnim telefonima i nekima ne smeta što su ulepljeni i na displeju da jedva vide šta im piše 😁

Šta je ovo, za 15 pro apple care + za dve godine skoro 300 evra?

Pa sta bi ti? Mogao si platiti kod operatera 600e više, a kad ti padne telefon duvao bi u frulu.

^ malo mi sad ovo izgleda nerealno musavo? Kao da je pre toga držao nešto prljavo, ili baš znojave ruke od uzbuđenja pa ga celog okupao u znoju?

Servis ne menja telefon već izdaje potvrdu za zamenu, sa tim se nosi gde je kupljen telefon da se zameni (pričamo o drugoj godini garancije, može preuzeti samo vlasnik UO). Servis menja delove. Servis koji navodiš iStyle nije radio dugo jer su izgubili licencu za servis, tako da tek tamo nisi mogao da rešiš, otvorili su novu prodavnicu pre par dana (možda su vratili ponovo licencu).
Najbolja opcija za dve godine KP telefon + AC+ (po meni). Pokriven si 2 godine tako + osiguranje. Samo taj deo sa osiguranjem vredi zlata, druga godina mi dođe kao bonus.
Ne znam odakle ti ta priča oko potvrde.
Apsolutno ti nije potrebna nikakva potvrda od servisa i ne nosiš nikakvu potvrdu nego ti servis menja deo/telefon, i kada dođe do zamene, ne uzima se nikada iz prodaje vakum pakovanje nego stiže servisu zamenski uređaj, bez kutije(neki kažu refurbished).
Procedura je takva da servis šalje Apple-u kopiju računa i traži odobrenje za reklamaciju.
Operater nema nikakve veze sa servisiranjem i zamenom delova/uređaja, sve radi jedan od 3 ovlašćena servisa, kojima stižu delovi/zamenski uređaji iz holandije ako se ne varam, a procedura je identična kao i u prvoj godini. Takođe se danas jako teško dobija novi uređaj, skoro sve se popravlja, odnosno menja se novi deo.
Sve ovo je pisano još 2019. kada je omogućeno da ovlašćeni servisi vrše popravke i u drugoj godini, bez ikakve veze sa operaterima.
Naravno, druga god garancije bilo kog ovlašćenog preprodavca, ne samo operatera.
Sve ovo pričam o Apple telefonima, kakve su procedure za druge, to ne znam ali znam da su ljudi nosili telefone u drugoj godini i reklamirali bez vlasnika, nakon što je tada prvi čovek iStyle servisa obavestio da je to moguće u ovlašćenim servisima kod nas.

Šta je ovo, za 15 pro apple care + za dve godine skoro 300 evra?
Molim lepo🙂

Btw ,u Svici na jednom od poznatijih sajtova za tehniku pocinje danas preorder i mogu reci da je cak i nesto jeftiniji od prethodnika na realease-u u odnosu na proslu godinu

Prilozi

• Screenshot_20230916-091920.png
    Screenshot_20230916-091920.png
    277.3 KB · Pregleda: 143
Cena malo veca nego sto se prodavao 14pro kod nas pre nekoliko nedelja. Svajcarska je uvek bila dobra sa cenama.
Jel neko uradio preorder?

Ima li pravo da se vrati pdv na ove cene? Idem za FR za 10ak dana, da li bih mogao da kupim telefon bez pdv-a?

Naravno da može, a to je ujedno i nabolja varijanta.

I onda mu ovi naši naplate PDV i carinu na ulasku u Srbiju?

Ne mozes.

Na granici overavas papire, pa onda se vracas u prodavnicu po PDV.

Apple store u Beču ti overi papire i na stotinak metara od njih je za povrat pdv-a, bukvalno su mi oni to rekli pre nekoliko meseci 😃 Takođe može i na aerodromu, jedino je uvek caka da ti naši ne traže da platiš carinu i pdv, ali to je već druga tema 😃

Imas, ako te ne docekaju na tvojoj granici.
Apple store u Beču ti overi papire i na stotinak metara od njih je za povrat pdv-a, bukvalno su mi oni to rekli pre nekoliko meseci 😃 Takođe može i na aerodromu, jedino je uvek caka da ti naši ne traže da platiš carinu i pdv, ali to je već druga tema 😃
Ali opet moras izaci, pa uci u drzavu, ili…?

Ne overi ti Apple Store papire, oni ti izdaju racun da si kupio kao stranac sa tvojim podacima iz pasosa, ti onda nosis u neku od agencija tipa Global Blue koji mogu odmah da ti daju pare za povrat ( umanjen za proviziju) na kreditnu karticu ali ti moras na granici da dobijes carinski pecat na racunu koji ti lupi carinik na izlazu iz EU kada mu pokazes robu koju iznosis i da im posaljes nazad. Ukoliko ne posaljes vrate pare... Ili ima druga varijanta da im ostavis broj kartice pa da uplate kada im posaljes overen racun.

Ili ako neces agenciju onda moras fizicki da dodjes u radnju i vrate ti pdv ali je procedura ista, moras da imas overen racun carinskim pecatom...

Overi, izda račun, greška u pisanju, izražavanju 😃 Najlakše to ljudi obave na aerodromima gde ima Global Blue šalter.

Naši su umreženi sa EU carinama i može se lako desiti da dobiješ kaznu ako ne prijaviš novi telefon, da platiš porez i carinu, a dobio si pečat na izlasku iz EU. Tako su hvatali ljude na aerodromu kad su donosili skupe satove iz Francuske, Slovenije itd, džabe što je sat bio na ruci, kad je tamo tražio povrat poreza, a ovde nije prijavio za plaćanje carine i pdv.

Off topic- Ujak mi je rekao da za to ima neki dogovor izmedju njih- npr do te cene traze, ispod toga nece (ko nema vezu naravno).
S tim da na sat od preko 20k e naravno da ce da traze.
Edit: Po ovim cenama da se uzme i ne mora povrat pdv-a, savim okej cene. Taman da zovem brata da mi uzme 😅

Naši su umreženi sa EU carinama i može se lako desiti da dobiješ kaznu ako ne prijaviš novi telefon, da platiš porez i carinu, a dobio si pečat na izlasku iz EU. Tako su hvatali ljude na aerodromu kad su donosili skupe satove iz Francuske, Slovenije itd, džabe što je sat bio na ruci, kad je tamo tražio povrat poreza, a ovde nije prijavio za plaćanje carine i pdv.
Da, kako da ne.. tom logikom niko nista ne bi mogao da "prenese" iz Madjarske? Ovako.. pola predmeta na KP je odande :)
..naravno svi ti ljudi i zaradjuju na povrat AFA/PDV..

Verujem i ja da moze, samo da vidim koja bi procedura bila. Idem autom i vracam se autom iz FR. Kopka me da predjem na iP malo

Moze ali to treba da su tezak baksuz...meni otac prenosi sve i svasta preko hrv, 4-5god vec, nikad ga nisu dirali nizasta...a vide da je auto pun

Da, kako da ne.. tom logikom niko nista ne bi mogao da "prenese" iz Madjarske? Ovako.. pola predmeta na KP je odande :)
..naravno svi ti ljudi i zaradjuju na povrat AFA/PDV..
Šverceri iz Subotice su u dilu sa carinicima, pre nego što krenu da prenose tehniku bez plaćanja poreza i carine, pre upoznaju nekoga od carinika, pa se dogovore, kad, koliko i pošto. Zato tamo carinici žive kao bubrezi u loju. Čak i na mnogo manjim graničnim prelazima, tipa Bački Breg, gde su nedavno pohapsili sve do jednog...
@War10ck_97 Zato ako jednom naleti na nekog namrgođenog carinika, pa mu napiše prijavu, i u narednih 10 godina će ga svaki put pregledati, pošto vode evidenciju o svemu, prilikom skeniranja lične/pasoša automatski će videti da li je u prošlosti dobio neku kaznu za prevoz nečega... Poznajem jednog kojeg svaki put sad pretresaju do gole kože, zbog jednog puta kad su ga uhvatili sa nekim sitnicama...

Poslednja izmena:
Opet kazem, da je tako ne bi ti ni bio bitan carinik na prelazu.. kazne bi ti isle uz uprave carine, iz neke kancelarije, tako da sistem nije umrezen niti smeju da ga umreze sa zemljom koja nije EU.. (drugaciji propisi)
ali da se ne objasnjavam kad vidim da te neko dobro naplasio..

Yettel verovatno greškom objavio datume (samo kod njih ih i ima, na svim drugim mestima piše uskoro) preoredra i početka kupovine 22.9. preorder 29.9. početak prodaje.

IMG_4360.png

Nije greskom, sad ce i ostali...

Pogresio sam, izvinite.. Sve sam mislio da preorder krece od 15., a ne od 22. Moja greska.

Sto ne bi smeli? Pa tako je svuda, najava pocetka pretprodaje... Ne buni se Apple za dodatni marketing, mrzi me da trazim sad pr za 15 ali moguce da su nas i oni naveli u spisku zemalja gde ce biti dostupan od 29. ili stoji u lupam tim zemljama i tipa 17 jos...

Apple ima striktna pravila za operatere i zvanične preprodavce. Oni smeju i objavljuju što oće ali za ostale mora po pravilniku. Svi operateri i partneri potpisuju NDA po kom piše kad koja informacija smeje da se objavi. Možeš pogledati npr iStyle, A1, iStyle (makedonski), iCentar (CG), Telekom.me (CG), Gigatron svuda piše samo uskoro.

Nazad
Vrh Dno