Šta je novo?

iPhone 15

Ajde ti otvori firmu i izbacuj novi proizvod na svake 3 godine. A do tada radi samo sa jednim. Nisu ludi baš toliko.
Svakako će se prodavati telefon šta god da urade. Ima još 7 milijardi duša na planeti.
Jedne godine mac, druge ipad, trece iphone. I tako u krug. Ovo ovako je prodaja istog. Nikad vece razocaranje. Zato i imamo inflaciju i krizu u svetu zbog takvog nacina poslovanja i ekonomije, i zato se stagnira u svakom polju. Znanje na kasicicu, lek na kasicicu, plagijatlri komponuju, sarlatani pisu romane, kvalitet upitan a samo neka je titanijum, zlato i da i puca po dzepu Dubai manije. Apple je od tehnoloskog inovatora dosao u poziciju da radi ono sto radi modna industrija. Prodace kamen iz Kupertina za milijardu. Super. Cak ni iJustine nema sta da kaze osim da je slatka pink boja, i wauu usb c... Apple je doveo i svoje fanove u cringe situaciju. Da nemaju sistem kakav je ios i servise, odavno bi ih pojeli Korejci na polju inovacije. Ja radi koristim moj 13 pro max, prezadovoljan sam, ali pratim i druge novitete. Apple je shvatio da trenutno moze sta god hoce i tako radi. Nadam se samo da to nije put za propast .

Najavljuje se “propast Apple-a” od kada je umro Jobs. Ljudi mlate pare i interesna grupa im sigurno nije ova sa foruma kojoj sve smeta.

Pa sve i da jesu, kako kaže Jerryrigeverything kad otvara iPhone 14: nema veze što je čip u 14 veći i jači od Nasinog kompjutera koji pokreće misiju na Mesec, mi ga koristimo za skrolanje Tik toka...

Jedne godine mac, druge ipad, trece iphone. I tako u krug. Ovo ovako je prodaja istog. Nikad vece razocaranje. Zato i imamo inflaciju i krizu u svetu zbog takvog nacina poslovanja i ekonomije, i zato se stagnira u svakom polju. Znanje na kasicicu, lek na kasicicu, plagijatlri komponuju, sarlatani pisu romane, kvalitet upitan a samo neka je titanijum, zlato i da i puca po dzepu Dubai manije. Apple je od tehnoloskog inovatora dosao u poziciju da radi ono sto radi modna industrija. Prodace kamen iz Kupertina za milijardu. Super. Cak ni iJustine nema sta da kaze osim da je slatka pink boja, i wauu usb c... Apple je doveo i svoje fanove u cringe situaciju. Da nemaju sistem kakav je ios i servise, odavno bi ih pojeli Korejci na polju inovacije. Ja radi koristim moj 13 pro max, prezadovoljan sam, ali pratim i druge novitete. Apple je shvatio da trenutno moze sta god hoce i tako radi. Nadam se samo da to nije put za propast .
Slažem se skoro 100%.
Moj prvi Apple uređaj je bio vremešni iBook, tamo negde 2000. i neke, OSX Tiger i PPC arhitektura, a prvi smart telefon iPhone 2.
Tada su stvarno bili drugačiji, inovatori, danas su trendseteri.

Najavljuje se “propast Apple-a” od kada je umro Jobs. Ljudi mlate pare i interesna grupa im sigurno nije ova sa foruma kojoj sve smeta.
Sa Jobsom je umro dizajn. A pare mlate i Kardasijanovi i Zeljkovi zadrugari, i nije im interesna grupa bilo ko normalan na planeti. Apple je dosao u tu poziciju da MOZE da proda sve i sa mlati pare, ali je dosao i u poziciju da ce ga bilo koji novi koncept ili revolucija srusiti kao sto je srusen BlackBerry.

Posmatrate Apple samo kroz prizmu telefona, gde objektivno nema vise mnogo prostora za inovacije ili revolucije ili sta god ocekujete. Zar M1 nije bio revolucionaran? Airpods, isto? Promenili su nacin na koji svet koristi slusalice na isti nacin kao sto je iphone promenio nacin koriscenja mobilnog telefona. Revolucija moze da bude i Vision Pro npr, videcemo.

Apple-u tesko da moze da se dogodi sudbina Blackberry-ja ili Nokije, jer nijedna od te dve kompanije nisu bile ni blizu toliko mocne i bogate kao Apple danas. I to ne govorim samo o ceni akcija, Apple je kompanija sa ubedljivo najvecom kolicinom zivog kesa na svetu.

Sa Jobsom je umro dizajn. A pare mlate i Kardasijanovi i Zeljkovi zadrugari, i nije im interesna grupa bilo ko normalan na planeti. Apple je dosao u tu poziciju da MOZE da proda sve i sa mlati pare, ali je dosao i u poziciju da ce ga bilo koji novi koncept ili revolucija srusiti kao sto je srusen BlackBerry.

Ajde dobro sve je tako kako kazes, srusice ga novi koncept ili revolucija i otici ce u zaborav kao i BlackBerry. Kakvih likova ima sunce ti. Zivio.

M1 jeste revolucionaran po mnogo čemu, na kraju, sam koristim već drugu generaciju i stvarno sam prezadovoljan efektima (ne greje se, a ima snage).
Moja kritika je bila usmerena više na to da se manje gleda na softver i upotrebljivost, a više na trendseting.
Nekad su imali revolucionarna rešenja, danas je to više šminka.

A da ti stigne laptop bez punjaca ,frizider ?Velika je razlika izmedju toga da ljudi opet kupuju i opet mora da kupuju🙂
mama prije 2-3 godine kupila stednjak Gorenje. Nije u pakiranju bilo strujnog kabla. Vidi cuda. Kupuje se odvojeno i kosta 8€. Nevidim sta bi cudno bilo da uskoro neisporucuju uz mobitele.

Ljudi manite se šporeta, nikada nije ni išao kabl uz njih. Ovde govorimo da su telefoni do skoro išli u paketu sa slusalicama, punjačem, kablom i to oni koji su siromašno pakovani. Sećam se kada je žena kupila galaxy S9 išao je uz bas dobre in ear slušalice i gomilom dodatnih kablova i adaptera. Sada smo srećni sto još uvek dobijamo kabl koji će nam verovatno uskoro izbaciti da bi dodatni smanjili pakovanje i carbon footprint*

*zapravo manje pakovanje, više stane na paletu, manji troškovi transporta iz Kine. Manji carbon footprint je samo nusproizvod.

Ta priča o carbon footrpint ne pije vodu kada se pogleda recimo pakovanje iPad Pro.
Uz njega stiže uredno 20W punjač koji nepotrebno povećava celo pakovanje, a ujedno košta koliko i iPhone.
1694680557840.png
Pakovanje Apple Watch je takođe nepotrebno veliko, ima mesta za optimizaciju i kreativan dizajn ambalaže ali ne... Nakrkati maksimalan broj telefona na paletu, maksimalno smanjiti troškove transporta zarad povećanja zarade, prodati priču kako je to dobro za planetu. Case closed.

Ovo sa izbacivanjem opreme je najgori potez od kako pratim tržište telefona.
Tu je samo problem što nemaju konkurenciju kakva bi trebalo da postoji.
Jedini ko je mogao da ih zezne je samsung, a oni ku*ve čim su videli brže bolje i oni izbacili umesto da imaju karaktera pa da stave još veće pakovanje.

U mojim očima su mnogo izgubili na premium dojmu kad za 1500 evra dobijem kutiju kao paklica cigara.

Poslednja izmena:
Šteta što pro max nema življe boje. Ona
zelena na običnom je vrh.

Kurir - propast Apple i iphone
Alo - apokalipsa u Apple
Novosti - ruši se Apple (video)

Pale su im akcije, ali tako je skoro svakog septembra. Prvo svi očekuju da novi iPhone donese čudo neviđeno, onda se svi razočaraju kad izađe isti telefon, pa ga na kraju opet kupe.

Ljudi manite se šporeta, nikada nije ni išao kabl uz njih. Ovde govorimo da su telefoni do skoro išli u paketu sa slusalicama, punjačem, kablom i to oni koji su siromašno pakovani. Sećam se kada je žena kupila galaxy S9 išao je uz bas dobre in ear slušalice i gomilom dodatnih kablova i adaptera. Sada smo srećni sto još uvek dobijamo kabl koji će nam verovatno uskoro izbaciti da bi dodatni smanjili pakovanje i carbon footprint*

*zapravo manje pakovanje, više stane na paletu, manji troškovi transporta iz Kine. Manji carbon footprint je samo nusproizv

mama prije 2-3 godine kupila stednjak Gorenje. Nije u pakiranju bilo strujnog kabla. Vidi cuda. Kupuje se odvojeno i kosta 8€. Nevidim sta bi cudno bilo da uskoro neisporucuju uz mobitele.
Evo kolega iznad je objasnio lepo sve,ono sto sam zapravo figurativno rekao ,za sta ste se i uhvatili iako poenta uopste nije bila u tome.Ako mislite da je skroz ok i ne vidite nista cudno da uz premium modele telefona od 1000 i kusur eura ,stvoreni ste za ovaj novi koncept koji se vec par sezona fura,kabli/adapter+case+staklo=100e+ preko u startu

Evo kolega iznad je objasnio lepo sve,ono sto sam zapravo figurativno rekao ,za sta ste se i uhvatili iako poenta uopste nije bila u tome.Ako mislite da je skroz ok i ne vidite nista cudno da uz premium modele telefona od 1000 i kusur eura ,stvoreni ste za ovaj novi koncept koji se vec par sezona fura,kabli/adapter+case+staklo=100e+ preko u startu
sve to stoji.. ali kad su si shvatili da raja pu*i spiku sa ocuvanjem okolisa povampirili su se za parama i prolazi im... ja iskreno cekam na recimo Ip16/17 seriji i S25/26 da izbace i te kablove.. spika "pa svi doma vec iamte 3-4 komada. Ako zelite novije jace brze kupite.. samo je 99,99€"
i eto ti ocuvanja okolica.. Narucis telefon u XY trgovini- pakiranje- dostava. Pa maska u drugoj jer je ista jeftinija 2€ ista spika, pa u 3. trgovini punjac, pa u 4. kabel... 4 dostave u 4 ambalaze da ustedis 5-10€ (a kupis mob od 1500€), a sve moglo u jednom pakrianju ko nekad.

Ja imam punjače, al sve samaung, huawei i ostala konkurencija. Ja baš izbegavam da punim iphone konkurentskim punjačima jer ko zna dal su oni napravili nešto da šteti bateriju iphone. Novi pro max ću sigurno puniti isključivo original apple punjačem ili bežično.

Vrh Dno