Šta je novo?

iPhone 15

@njikolaj Jel si siguran da je i kod pro modela isto?
@picasso prosle godine su cene isle i na gore. Kod iphone moze da se desi da bude ista cena ili da padne za 50e, niko ne moze da ti kaze sigurno bice toliko i toliko.
Za prelazak ne mogu nista reci, zato sto kad neko voli tehniku i IT ne zanima ga li vredi ili ne, uzece najnoviji model.

Da li bi cena serije 14 trebala da padne nedugo nakon pocetka prodaje nove serije ili ne? Kakva je praksa po tom pitanju bila proteklih godina? Racunam da je 14pro bolja kupovina od obicne 15ice ako je 15ica oko 100e skuplja?
Ja sam prosle godine racunao na pojeftinjenje 13pro, pa sam pecao da ga uzmem, cena nije pala cak mislim da je malo i poskupeo, uzeo sam u novembru vrlo brzo nakon toga je vec nestao iz prodaje... mislim da nece biti nekog pada za 14pro pogotovo jer su realno razlike u odnosu na naslednika prilicno male...

@njikolaj Jel si siguran da je i kod pro modela isto?
@picasso prosle godine su cene isle i na gore. Kod iphone moze da se desi da bude ista cena ili da padne za 50e, niko ne moze da ti kaze sigurno bice toliko i toliko.
Za prelazak ne mogu nista reci, zato sto kad neko voli tehniku i IT ne zanima ga li vredi ili ne, uzece najnoviji model.
Siguran, rečeno je u prezentaciji.

Ovo može u smešne fotke, kakvi paceri. 😂😂😂

Citam i ne verujem, gde je sad prica o ekologiji, kad ce kupci Pro modela morati da kupe novi kabl (pretpostavljam za samo $29.99), a stari ce bezveze da bude proizveden i nekoristen?
69.99$ :LOL:

Naravno ima kvalitetnih kablova da se bira za 10$ koji isporučuju 10Gbps ali stvarno neviđeno pilićarenje. Tj razumio bih da pola prezentacije ne pričaš o nekoj reciklaži i ekologiji, tada bi ovo bio "just a business" move, ovako je stvarno pilićarenje jer će svi naknadno kupiti taj kabl a sa ovim drugim će da se šutiraju po kući.

Isti slucaj kao i kod samsunga kad moras da kupis poseban kabl zbog punjenja.
Svajcarska ce biti najbolja sa cenama najverovatnije.
@BitrAtE bice poseban kabl od apple samo za to i eto i tu lepog dobitka.

Ono što mi nije jasno zašto nameću Thunderbolt 4 kabl (40Gbps) kad je brzina USB 3 porta plafon 10Gbps ?

Svajcarska
Preracunato 1125 evra za 15 Pro.

Prilozi

• IMG_5393.png
    IMG_5393.png
    441.2 KB · Pregleda: 116
  • IMG_5394.png
    IMG_5394.png
    398.1 KB · Pregleda: 114
Fazon znaci jos 50e za punjac i kabl, i 50e za silikonsku maskicu. :D

sheep GIF

Šta je iphone 15 p novo doneo:
  • USB C
  • Dugme umesto onog njihovog tradicionalnog (ne znam kako da ga nazovem)
  • novi hw
  • Kamere
  • Materijal
Šta je ostalo isto:
  • Ekran
  • Punjenje
  • Izgled
  • Cena
Možda sam nešto preskočio, al sve u svemu, minimalna promena u odnosu na 14 p. Iskreno očekivao sam da malo ubrzaju to punjenje zbog USB C, da Pro modeli imaju samo Dynamic Island i bio bi red da malo povećaju rezoluciju ekrana na preko 3k.

Čekam da padne cena na ispod 1000e za Pro model i onda ću da menjam 14cu.

Istyle CRO najavio preorder 15.9. i prodaju 22.9. Znaci postoji sansa da smo i mi u prvoj grupi zemalja?

Dakle, malo jači procesor, malo svetliji ekran, malo bolja kamera. Na silu dali i bolji konektor, al su verujem ubacili da ne možeš da povežeš bilo koji kabl ili punjač.

Ništa od najavljenog brzog punjenja, čak ni mizernih 35W. Najskuplji telefon na planeti se puni preko dva sata, a rando Kinez 15 minuta. Što rekao prorok Muhamed: "Ako nemaš srama, ti radi kako hoćeš."

Kad padne cena za Pro na ~1000e verovatno ću da ga kupim. Dosadio mi je ogromni 14PM, a i pretežak je. Osetna je sad razlika u težini, 15 pro je 53gr lakši od 14PM.

Tako je ovo sto se iphone tice. Ne nosim Apple Watch da bih tu nesto rekao, ali iphone je ove godine mlak caj. Eventualno nekome sa 10 ili 11 da predje na 15 pro ili pro max. Ne vidim potrebu, ponavljam, potrebu da se ide sa 11 pro max na 15 pro max. E sad, kome znace odredjena unapredjenja, ili prati trend, druga je prica. Ja imam mogucnosti da kupim 15 pro max, ali ne da cu ga zaobici, vec mi ni na pamet vise ne pada ta opcija. Da su pametni da izbacuju telefone na 3 godine sve bi bilo drugacije. I iscekivanje, i promene neke, i donekle opravdana visa cena. Ali dokle god se prodaje i ovako, njima super.
Ajde ti otvori firmu i izbacuj novi proizvod na svake 3 godine. A do tada radi samo sa jednim. Nisu ludi baš toliko.
Svakako će se prodavati telefon šta god da urade. Ima još 7 milijardi duša na planeti.

Pa dobro to je ocekivano tj najavlje o - bolje njega da su ostavili umesto SE boze sacuvaj, ko ce to da uzme za 500e

Fazon znaci jos 50e za punjac i kabl, i 50e za silikonsku maskicu. :D

sheep GIF
Uvek je bila maskica 50e i jace, jedina razlika je sto su pre 3-4 godine i valjale necemu (narocito leather, i dalje imam sedmicu koju na SE koristim sporednom, fenomenalnog kvaliteta), a sad su posle god dana manje vise za djubre.

Kabl i punjac jedino ako narod mrzi sa alija da narucuje Baseus/Essager/Toocki, mislim da nisu nikakve limite i ogranicenja stavili da mora da bude original kabl, mada videcemo posle 22.

da izbace i kabl i napokon da propadnu, izbacili 3.5mm jack pa ljudi opet kupuju, izbacili punjac pa ljudi opet kupuju… nikako udovoljiti bench zajednici…

A da ti stigne laptop bez punjaca ,frizider ?Velika je razlika izmedju toga da ljudi opet kupuju i opet mora da kupuju🙂

Nazad
Vrh Dno