Šta je novo?

iPhone 14

Problem je u ruteru, jednostavno neki se ne slazu dobro sa Apple uredjajima. Meni nema taj problem ni na SBB onom njihovom CGA2121, a nemam problem ni sa TP-Link AX23.

Sve se to desava u par dana. Do pre neki dan imao sam DLink-a i, koliko se sećam, nisam imao tih problema. Dan posle pristizanja MikroTik-a stigao mi je i iP14 ali tek juče primetih to. Evo, sada i kod sina na iP13 ista situacija pa se i on iznenadio i kaže mi da on u NS-u nema tih problema (tamo je neki SBB gateway/router). Znači, MikroTik pravi čvajzpi :(
Veliko HVALA @Djilkosh_Ns na odličnoj pomoći/pojašnjenju problema!

P.S. vrv postoji neko rešenje problema što se MilroTika tiče pa krećem u potragu. Ako nekome padne nešto na pamet kao rešenje, neka javi!

THX

Mislim da ne pomaze nikakvo podesavanje, secam se da su ljudi probali sve i svasta najvise se uzdali u lease time, ali dzaba. Nece, pa nece. Najbolje naruciti online ruter i probati, ako radi ostavi, ako ne uzmi neki drugi.

I dalje imam DLink-a. Ovog MikroTik-a nabavih po dobroj ceni pa ajd da se ne baci :)
Lakše mi je da njega prodam jer je nabavljen 30.12. i da se vratim oprobanom DL.
Što se tiče produženja Lease time, to ne pije vodu. Probao sam večeras :(
THX

Vracen D-Link i sada sve radi bez problema! Znaciii, MikroTik je zezao krizu :( tj. do njega je...

Jos jedan dodatak na sve ovo.
MikroTik-a sam kompletno apgrejdovao na test firmware (i b/l i rom) koji mi je sam MikroTik ponudio i sada sve fercera bez problema i iPhone se, vise, ne diskonektuje sa wifi-a kada ode u Lock/sleep/standby mode.
Na MikroTiku su podesene 2 wifi konekcije (2,4/5GHz i obema je dodeljen isti SSID)+Mi Extender/Repeater koji imam u drugom delu stana koji je bridzovan na ova 2 wifi-a sa istm SSID-om i sve fercera besprekorno sto mu prakticno doje da je stan MESH-ovan wifi signalom. U svemu prednjaci Mi13 koji pokaze da pod istim SSID-om postoje 3 mreze (MT2,4/MT5/MiExt). iPhone pokazuje samo jednu mrezu ali radi neprimetni prelaz sa konekcije na konekciju u zavisnosti od jacine signal iste!

Vazno je da se on ne diskonektuje :) Iako ljudi beze od update-a rutera k'o djavo od krsta, donosi nekad i dobre stvari.

Ajd jutros da probam, rekoh samome sebi. Nemam šta da izgubim. Ovako kako je bilo fon se stalno diskonektovao. Gore nije moglo 😁. I gle čuda, apdejtom/apgrejdom je sve proradilo. Vrv se mnogo ljudi žalilo na ovaj problem pa su krenuli da rešavaju to.
No, sada sve radi :)

:(
Juče je sve radilo bez ikakvih problema tj. do sinoć i odjednom se vratila diskonekcija. Kao da ju je vetar doneo. Noćas sam flesovao sve moguce firmware ali non-stop isto sta god da sam uflesovao. Diskonektuje se fon i moj i sinovljev. I to samo iPhone. Androidi rade ko' Doxa :(
Ako neko ima savet neka pomaze.
Probacu posle Lease Time pa javljam sta se desava.
THX

Hello.
Odmah po savetu @chimpresco promenjen DHCP Lease Time na 365d :), rebootovan MikroTik i odradjena WiFi rekonekcija na telefonu i do sada sve fercera besprekorno! Javicu sta se na dalje desava. Menjao sam Lease Time na starom firmwareu i nije davalo rezultata (tada).

Uvek sa zebnjom probudim telefon. Kao da je bolestan :D
Za sada radi!

Do ovog kucanja poruke sada, sve radi perfektno. Da ne ureknem, pu, pu, pu 😆

☹️ кренуло гашење вајфаја ☹️
Од како сам наместио па до сада све је радило беспрекорно. МикроТик није гашен нити рестартован на било који начин нити је мењано било шта од параметара...

Rekoh ja da lease time ne radi ništa.

Ne vredi govoriti.

Uzeo od prijatelja ip14 pre tri dana, kupljen u mts-u, samo otvoren, tada i aktiviran. E sada, nekako mi čudan zaslon,ekran? Bela, i crna boja, bela nekako više kao žućkasta a crna više vuče na sivkastu? Da napomenem da je uključen True Tone a da je isključen Night Shift. Najviše mi čudno zbog toga što upoređujem ekran sa mojim Xiaomi redmi note 13 gde je na pozadini ekrana bela boja baš bela a crna isto tako bas crna. Nekako kao da su mi na note 13 jače, čistije boje?! Da li je to mozda zbog brzine osvežavanja ekrana, jer na ip14 je 60hz a kod note13 mi stoji na 120hz?

Istu sam ja dilemu imao izmedju iP 15 Pro i Xiaomi 14, ali jednostavno na X14 je belo belo a na iPhonu je nekako belo ali toplije.

ali su zato ostale boje bolje sa true tonom.

Samo da javim za MikroTika i iPhone.
Kada na telefonu isključim Mobile Data, onda WiFi radi besprekorno i bez gašenja. Čim uključim MD i WF u isto vreme, WF se diskonektuje ulaskom u Standby. Koliko sam gledao u podešavanjima telefona ne nađoh neku opciju koja bi ukazivala na to osim opcije da se koriste MD kada je WF loš.
Ako postoji još neka opcija koju sam predvideo a neko zna koja je, javite pa da pogledam i probam.
Thx

Uzeo sam detetu iPhone 14+, nemam punjač, ali imam original Samsung ep-p2400 bežični, pa mi treba savet da li da punim na njemu ili da kupujem redovan žičani? Hvala!

Uzeo sam detetu iPhone 14+, nemam punjač, ali imam original Samsung ep-p2400 bežični, pa mi treba savet da li da punim na njemu ili da kupujem redovan žičani? Hvala!

Baterija će manje da degradira ako se puni preko kabla nego bežično, bežično takođe puni manje efikasno i sporije nego žičani, samo je eto praktičniji za upotrebu.

Baterija će manje da degradira ako se puni preko kabla nego bežično, bežično takođe puni manje efikasno i sporije nego žičani, samo je eto praktičniji za upotrebu.
U svakom slučaju za prvu ruku je ok taj bežični, dok ne kupim redovan? Navikao sam na Samsungu na sporije punjenje kad je bežični, tako da to manje više i ne predstavlja problem.

Ma puni slobodno,sve je stvar izbora. Ja nikad nisam stavio telefon na bezicni punjac a mislim ni da necu. To nema veze ni sa cim sem sa mojom odlukom.

Poslednja izmena:
Radiće ti bez problema 15w je punjenje

Izvinite, zanima me koliko memorije realno ima na iphone 14? Jel velika razlika u memoriji izmedju iphone 14 (128gb) i iphone 13 (128gb)? Hvalaa🙂

Nazad
Vrh Dno