Šta je novo?

iPhone 14

^ kod samog ios ima da kažemo nekih mana koje mogu da isprave da bi bilo jednostavnije. Ali koliko ios kao softver nema bugova i sve stabilnije i fluidnijie radi mogu da progutam tih par nedostataka.

Jedan offtopic, iz cista mira prestala da mi radi desna slusalica apple earbuds, jel mogu da ih reklamiram s obzirom da nije proslo dve godine? Uzeo sam ih u a1

Ja sam iskreno fasciniran ovim telefonom. Ovo jeste mnogo skupa igračka pa rekoh ajde pošto je skupa verovatno je tako dobra i glatko ide sve, ali sada sam uzeo sinovljev XR i ćerkin SE2016 da vidim dal je isti fazon, i jeste. Ekran, glatkoća, brzina...šibaju sličnom brzinom iako je onaj SE star 7bgod. zaista jeste mašina u odnosu na Androide koje sam imao. Imaju oni te telefone odavno ali nikada nisam imao želju ni da ih pogledam nekako su mi bili pre-komplikovani i odbijao mi ih je mozak sve vreme. Sve do pre neki dan. Zaista, blaga je konstatacija da sam - prijatno iznenađen.
Keš ne bi dao nikad ovoliki ali na rate ću sa progutam žabu

Najteze se dolazi do prvog,svaki sledeci ide lakse😉

@Djilkosh_Ns lose radi sa windows 11, to je bio najveci problem, ostalo je manje vise nebitno i navikao bi se vremenom. Najgore od svega je sto sad ne znam sta da uzmem kao glavni tel, ali to je vec druga tema.
Nabaci macOS :)

Inace Health od izlaska 26-og septembra kaze da je baterija na 103%. Znaci otprilike na 2 dana punjenje kako kaze 106 ciklusa u roku od 250 dana.

Prilozi

• Screenshot 2023-05-14 at 13.14.45.png
    Screenshot 2023-05-14 at 13.14.45.png
    1.5 MB · Pregleda: 67
  • Screenshot 2023-05-14 at 13.15.49.png
    Screenshot 2023-05-14 at 13.15.49.png
    80.3 KB · Pregleda: 63
^ koliko sam ja shvatio kod iphone je uvek veća baterija nego sto je prikazana kroz specifikacije.

Jeste, ali to je ono sto posle godinu dana imas 100% BH, a neki posle godinu dana imaju 89%. Meni nikad nece zameniti bateriju :( jer nikad necu doci do tog procenta :D

^ ja ne dopustam oko baterije da ide ispod 20%, punim ga kako kad. Nekad do 100, 76, 82%…. bez pravila i za 13 meseci sam imao na 13pm 98%. Ovaj 14pm aktiviran 29.1 i za sada 100% a isti sistem korišćenja i punjenja.

Aktiviran 20og oktobra, evo i dalje je na 100% BH. 13p :)

^ @bubac je na 13pm posle 15 meseci kad ga je prodao i dalje je imao 100% BH. Može i on sam da potvrdi.

Ja sam posle 4m na ip 14 pro i dalje na 100% a prethodni 11pm je posle 3godine bio na 97%(oko 870ciklusa ako je verovati precici koja je pokazivala)

ja 14 uzeo u decembru, posle 2 nedelje pao na 99 i evo i dalje tu stoji, punim kad stignem, original punjac.
Devojka uzela 11 u julu, puni kako stigne cim stigne, 99% isto :D
Nema pravila reklo bi se

14 pro, 95%, aktiviran 8.10...average sot mi oko 7 sati, punim ga preko noci i preko dana kad stignem, igram igricu na njemu i surfovanje, koristim ga i kad padne ispod 20% i dok se ne ugasi ako treba i boli me patka
Ako imas Mac zakaci ga na coconut ili ako imas windows zakaci ga na 3utools, da se vidi koliko si imao baterije i koliko je punjenja bilo, posto smo u isto skoro vreme uzeli telefon, 2-3 nedelje razlike.

Malo jace koristis, to je skoro 1.2 puta dnevno punjenje, ali opet trebala bi ti po Apple-u biti 93% baterija, a tebi je malo bolja.

Cela ova strana je o bateriji, hoćeš banovati sve? I ne razumem zašto je zabranjeno. Generalno telefon radi odlično, zato se i piše o tome što celom svetu bode oči. Ali ako nam zabranite i to onda možete i temu da zaključate. iOS ima svoju temu, a ova je isključivo o telefonu, a baterija je njegov sastavni deo. Samsung S23 tema ubi o garancijama, nedobijenim slušalicama i pokušajima da se podvale tuđe pozivnice zbog poklona pa nikom ništa. Ne krše se nikakva pravila, ljudi dele iskustva i pomažu jedni drugima.

Cela ova strana je o bateriji, hoćeš banovati sve? I ne razumem zašto je zabranjeno. Generalno telefon radi odlično, zato se i piše o tome što celom svetu bode oči. Ali ako nam zabranite i to onda možete i temu da zaključate. iOS ima svoju temu, a ova je isključivo o telefonu, a baterija je njegov sastavni deo. Samsung S23 tema ubi o garancijama, nedobijenim slušalicama i pokušajima da se podvale tuđe pozivnice zbog poklona pa nikom ništa. Ne krše se nikakva pravila, ljudi dele iskustva i pomažu jedni drugima.
Trajanje baterije je totalno individualna stvar koja zavisi od mnogo parametara. Zamisli kada bi svaki korisnik iPhona ovde navodio podatke o tome koliko mu traje baterija i to svakih par dana, na sta bi licila ova tema. Izgleda cemo morati da otvorimo posebnu temu samo za baterije.

Tema (kao i većina drugih) liči na šabački vašar. Ne vidim kako bi posebna tema o bateriji rešila bilo šta.

Što i jeste poenta foruma. Ne krše se pravila a priča se o raznim stvarima.

Evo ako ne trigeruje nikoga, ja bih pitao kako vam se čini kamera na 14 pro? Pre nego što sam kupio, čitao sam kako je na 13 pro bila bolja, ali ja generalno nemam zamerki. Štaviše, bolja mi je nego na svim telefonima koje sam probao, uključujući i Pixel 7 😱

^ gledajući 13pm koji sam imao i sada 14pm iskreno ne vidim neke posebne razlike, možda u selfi kameri bih dao prednost 14pm.

^^

Pixeli i iPhone telefoni imaju različitu obradu, doduše na iPhone-u možeš dobiti skoro Pixel-oliku fotku (kamera podešavanja > photographic styles i staviti contrast odnosno -100) dok kod Pixela ne možeš obrnuto.

Nekome se svidja, nekome se ne svidja onaj drugi i zato se ljudi odlučuju da uzmu taj telefon i pričaju da je ovaj bolji od onog što ne mora da znači, nego njemu se više svidja ta AI obrada.

Ko više obradjuje fotke njemu raw radi posao pogotovo Apple ProRaw i onda napravi obradu kakvu on voli, a dobije i dovoljno rezolucije da može i sa crop-om da se igra.

Ono što je zanimljivo da Apple ProRaw radi stack-ovanje fotki (ali i ubaci mini obradu tako da nije potpuni raw) no ko neće to, uvek može koristiti ProCam i fotkati u RAW formatu.

^ ja sam se sa ultra vratio na iphone najviše zbog kamere. Po meni mnogo lepše slike i prirodnije boje. Ne radim dodatne obrade na slikama jer volim da je slika prirodna, da je na slici ono sto vidim pre slikanja.

Evo ako ne trigeruje nikoga, ja bih pitao kako vam se čini kamera na 14 pro? Pre nego što sam kupio, čitao sam kako je na 13 pro bila bolja, ali ja generalno nemam zamerki. Štaviše, bolja mi je nego na svim telefonima koje sam probao, uključujući i Pixel 7 😱

Najvece 2 prednosti kamere sa 14PM sto se mene licno tice su pouzdanost (dobra slika iz prve) i video.

Od juče počeo zvuk da me zeza, naime zvuk se samo čuje kad zvoni telefon, dakle ringtone, u svim ostalim situacijama se ne čuje (youtube, viber, kuckanje poruka, itd...)

Ne pomaže restart uređaja, zvuk se vratio sam od sebe posle nekog vremena ali evo jutros opet.

Nije mi na silent, nije upaljen do not disturb, šta može biti ovo ?

Neki Fokus mode ukljucen?

Ništa u Focusu to sam odmah provjerio ali izgleda da sam otkrio u čemu je problem. Neki bag se javlja (to mi se prije nije dešavalo) da nakon što izađem iz kola iphone bude i dalje povezan na BT, tj. nije ali dok ne ugasim BT ništa mi se ne čuje na iphoneu. Ne stalno ali zna da zabaguje...

Vrh Dno