Šta je novo?

iPhone 14

Čitam šta se dešava sa P7 (Pro), opet razni nedostatci, opet će to Google ispeglati u nekom od narednih updates, i tako u krug..taman kad sve ispeglaju, dođe vreme za novi model.
Elem, upoređujem cene na iStyle/Macola/kp za 14 Pro Max + Ultra + iPods Pro 2.
iStyle 411.170rsd (oko 3.514€) 2god garancija
Macola 390.070rsd (oko 3.333€) 2godine garancija
kp varira, oko 3000€ ,sa 1god. garancija, stim što tamo nemaš pojma od koga bi uzeo, jedino merilo mi je broj pozitivnih, bez ijedne negativne.

Teško mi je da prelomim da pređem u Apple tabor, jer sam ceo život u Andoid-u.
Plus bih morao da menjam i banku, zbog ApplePay.
Ako kupis na KP možeš za tu razliku od para da uplatis Apple Care i ne razmišljaš o garanciji bilo gde u svetu da si.

Ako je firma u PDV-u :)

Svratih juce (nedelja) u Apple store u Milvokiju i rekoh hajde da pitam kakva je situacija sa novim iPhone. Devojce koje radi tamo rece uplatite preko naseg sajta i stici ce vam na kucnu adresu izmedju 7. i 9. novembra. Tako da eto i u Americi se ceka.
A ovde u Hagu online narudžbinu čekaš između 22-29 novembra, a u Apple Store-u bez čekanja imaš na izvolte, doduše imaju na lageru samo modele od 1TB.
87866E89-F0BC-40FD-A41E-5A534AAEA258.jpeg
Dobar dan, dobar dan. Iskeširaš 2 somića i hvala lepo, doviđenja.

Izgleda da je nešto različito sa bežičnim punjenjem.

Primetih da mi se više greje 14P od 13 P na istom UGREEN punjaču. Omda sam počeo da obraćam pažnju i vidim i da se brže puni. Preko tog punjača se 13P punio užasno sporo.

13P se punio na 5w,

Ovaj bi trebao na 7.5 mislim da sam video na redditu, ili je bilo 7.5 na 10W

Oba su 7,5W i 15W na MagSafe approved punjacima... moguce da su prosirili podrsku pa da se zato brze puni...

Jedan od razloga zašto uvek kupujem običan IP. Pro mi nekako deluje upucano, polusnobovski - eto da vidite kad sednem u kafić da imam tri kamere tj., pro. Da me ne shvatite pogrešno, PRO je odličan telefon

Da li uzimas telefon zbog sebe ili?! Koga briga sta drugi misle i ko gleda da li imas jednu, dvije ili tri kamere… Pa danas pola telefona ima 3 kamere, kao da je to nesto. Uzeti obican je glupost, ako imas vise novca.

kako se to vidi u kaficu kada je telefon u dzepu? ili ako je na stolu okrenut je ekranom gore

Smešni su ljudi koji se pokazuju sa telefonom od 1000-2000 evra.
Kompleksi su čudo.
Da gledam sta nose snobovi za pokazivanje nosio bi Nokia 3310.
Briga me baš uzimam ono na čemu završim posao i zaradim novac.

Jedan od razloga zašto uvek kupujem običan IP. Pro mi nekako deluje upucano, polusnobovski - eto da vidite kad sednem u kafić da imam tri kamere tj., pro. Da me ne shvatite pogrešno, PRO je odličan telefon.
Kompleksi su čudo.

Danas u iStyle u NS isprobala 14 Plus, 14 Pro i 14 Pro Max. Brzina, fluidnost, sve na mestu, top topova. Kamere odlicne, selfi portrait brutalan. I jos, kamere su ogromne i telefoni su teski, treba neka debela maska da ne bi bezalo iz ruke. :D 14 Plus nekako beskoristan, ima notch, dok ovi ostrvce. Bolje da ima Mini po mom misljenju. Odem na drugu stranu stola i uzmem 13 Mini da odmorim ruku. 😀

Top vest. Dakle dobici telefon nekad sledece godine kako su krenuli... 😵😫
Evo sad ce jos malo dva meseca od glupog preordera, a oni nemaju nikakvu predstavu kada ocekuju nove kolicine.

Idu redom, prvo prodaju 128,.pa 256 pa512 i na kraju 1 pa računajte kada će vam stici.

Znam.da ce neke od vas ovo zaboleti, ali drugar je uradio preorder u A1 u noci izmedju 30. i 31. Oktobra i juce je dobio ljubicasti PM 256 GB......

A1 uglavnom ocekuje dostupnost na sajtu krajem i pocetka meseca cisto da znate, info iz prve ruke....

A prijatelj se ubi ženi da nađe isti, u Yettelu imaju samo crni (juče ga zvali da ponude, pošto već godinama radi sa njima, ostavlja poprilično para preko firme).

Vise mi ni boja nije bitna. Ovaj MTS je standardno ubedljivo najgori. Dakle u septembru je porucen ljubicasti. Posle sam napomenula da mi ni boja nije bitna, i nista. Svaki put dobijem standardni odgovor 7-10 dana.... Sad rekose da se nadaju krajem meseca,ali da ne mogu opet nista da garantuju. Nasla sam i kupca za ovaj moj 12PM koji isto kao mentol ceka da meni stigne telefon...nekada... 😫

Vise mi ni boja nije bitna. Ovaj MTS je standardno ubedljivo najgori. Dakle u septembru je porucen ljubicasti. Posle sam napomenula da mi ni boja nije bitna, i nista. Svaki put dobijem standardni odgovor 7-10 dana.... Sad rekose da se nadaju krajem meseca,ali da ne mogu opet nista da garantuju. Nasla sam i kupca za ovaj moj 12PM koji isto kao mentol ceka da meni stigne telefon...nekada... 😫
Isti su svi. Ja sam u septembru u Yettelu porucila u preorderu 14 PM ljubicasti od 128 gb i dan danas mi nije stigao, niti znaju kada bi to moglo da bude. Jos sam ja budala prodala moj 13 PM odmah, u nadi da ce ovaj stici sto pre i sad se bakcem sa nekim zamenskim androidom.

Ahahah, ja se vec pomirio od mog preordera za ljubicasti PM, kad ono poruka da stize paket danas. I lepo ode u pogresni reon pa prebacili za subotu isporuku, genijalno...

Zdravo svima. Sorry što upadam ovako kao padobranac. Treba mi vaše stručno mišljenje. Nakon sto godina Androida, planiram prvi put uzeti IP. Ono što me zanima je da li da uzmeme 13 Pro ili 14 Pro? Za mene će svakako biti promena koji god da uzmem, ali vi bolje znate kako to izgleda u praksi. Ono što mi je najbitnije je kamera. Vidim poređenja po netu, ali da li je vredna razlika u novcu? I još jedno, vama možda smešno pitanje, koliko u praksi može da se koristi IP? Kod Androida je uvek išla zamena svake 2 godine. Nije da se pokvari, ali nije isti kao pre. Pitam zbog memorije, jer se dvoumim koji da uzmem. Uz 128 i 256 na Androidu, brzo se napuni, pa razmišljam da li da pucam na 1TB ako je radni vek duži od Androida.
Sorry na dužem postu i hvala unapred na svakom saveti.

Vrh Dno