Šta je novo?

iPhone 14

Beži dalje od takvog telefona i takve "garancije", lažna 100%!
Naravno da mora biti popunjena.
Nije mi to deal breaker jer cu u roku 2,3m max zameniti za iPhone 14 Pro.
Apple 12m garancija svakako važi.
Znači opet fake garancije po KP, lepo

Tako je.

Znaci obojica kod notara, odradi se ovlašćenja i ne mora se brinuti.
Ali nije mi jasno kako bi ti notar pomogao, ako vlasnik telefona nije isplatio telefon u potpunosti znaci da nije njegov? Zato na neki način nema pravo da ga otuđi kao i na primer auto na lizingu. Zato i pitam da bih znao i ja za ubuduce.

Iz prve ruke mogu da ti kažem da sam i ja dobio praznu garanciju uz ceo telefon, kada je uzet pre mesec dana. Tako da, nije prevara (osim ako mt:s nije i mene prevario :D)

Ali nije mi jasno kako bi ti notar pomogao, ako vlasnik telefona nije isplatio telefon u potpunosti znaci da nije njegov? Zato na neki način nema pravo da ga otuđi kao i na primer auto na lizingu. Zato i pitam da bih znao i ja za ubuduce.
Znaš ko to zna?

@Proday ako neko zna sve te cake on je taj :D

^ meni je to prvo palo na pamet, ako može tako da prođe onda super

Pisano je o tome. Ako ne isplati rate za telefon niko ga nece juriti za polovan telefon vec za dug koji ima prema kompaniji po osnovu potpisanog ugovora na svoje ime. Telefon moze da se razbije cim ga iznese iz radnje - svakako ugovor mora da isppstuje i isplati rate.

Mts zaista salje nepopunjene garancije, samo je pecat lupljen i fotokopija je... Tako da nije fake zbog toga...

Kao sto je mrmilos napisao, nece niko juriti za polovan telefon sa njim moze da se radi sta god, ali za dug iz ugovora da... nema operater nikakva prava nad telefonom onog momenta kada se potpise ugovor...

Isto se odnosi i na iphone 14 garancije kod operatera... Jako bitna tema za kupovinu... uvek imas opciju da prijavis ako mislis da nije po pravilima, ali nemoj da izigravas miliciju :ROFLMAO:

Ma jok, kakvo prijavljivanje, nego ovoga o garancijama ima na svakom modelu. Mislim da sada kada dosta nas ceka isporuke preko operatora svraca na temu da pogleda da li ima nesto novo po tom pitanju, a ono 2 strane o blanko garanciji 🙂

mdark mi sto cekamo isporuke od operatera - nacekacemo se posteno. I Mts-u mi rekose da nemaju predstavu kada ce im stici nove kolicine uređaja.
Cula se bas danas sa drugaricom iz Austrije. Ona je tamo porucila 14 PM pre mesec dana, i bilo je stize za tri nedelje, pa su produzili jos jednu nedelju, pa su joj danas javili da ce biti za 7-10 dana (kao logisticki problemi).
Dakle ako tamo u Austriji nema uređaja i cekaju ih toliko, sta mi u Srbiji da ocekujemo.
Neki je rekao da nece biti pre Nove godine, i kako su krenuli izgleda da je bas tako. Zamisli porucis uredjaj u priorderu u septembru, i dobijes ga za Novu godinu.

mdark mi sto cekamo isporuke od operatera - nacekacemo se posteno. I Mts-u mi rekose da nemaju predstavu kada ce im stici nove kolicine uređaja.
Cula se bas danas sa drugaricom iz Austrije. Ona je tamo porucila 14 PM pre mesec dana, i bilo je stize za tri nedelje, pa su produzili jos jednu nedelju, pa su joj danas javili da ce biti za 7-10 dana (kao logisticki problemi).
Dakle ako tamo u Austriji nema uređaja i cekaju ih toliko, sta mi u Srbiji da ocekujemo.
Neki je rekao da nece biti pre Nove godine, i kako su krenuli izgleda da je bas tako. Zamisli porucis uredjaj u priorderu u septembru, i dobijes ga za Novu godinu.
Pa iskreno lep poklon za novu godinu :D

Nema ni u Kanadi, ne moze se ni poruciti. Tako da vi bar imate cemu da se nadate, kao sto je bilo i za ps5, ko se prijavio, docekao je.

Svratih juce (nedelja) u Apple store u Milvokiju i rekoh hajde da pitam kakva je situacija sa novim iPhone. Devojce koje radi tamo rece uplatite preko naseg sajta i stici ce vam na kucnu adresu izmedju 7. i 9. novembra. Tako da eto i u Americi se ceka.

Nema ni u Kanadi, ne moze se ni poruciti. Tako da vi bar imate cemu da se nadate, kao sto je bilo i za ps5, ko se prijavio, docekao je.

Sto se tice Sony-a on izlazi na svaki par godina, pa ajde to cekanje i da ima nekog smisla, mada se secam da sam ga pre nabavila preko neke sverc varijante iz Madjarske, nego sto sam ga docekala ovde na listi cekanja.
IPhone izlazi svake godine, i evo vec treca godina za redom se ceka za porucene modele... (ok znam bio je Kovid, pa je svet stao). Generalno me cela situacija uzasno iritira...

Ko ne moze da ceka, cene svakim danom padaju na KP i MS, tako da trenutno nema neke velike razlike od zvanicnih cena u EU.

Posle nove godine ce se stabilizovati cena a i bice ih na lageru svuda, tako da treba se samo strpiti tamo oko marta je uvek najbolja kupovina

Pa ima ljudi koji hoce da plate ili su platili, ali nikako da pocnu da se klate... Tu je problem, nisam 1 od njih sada konkretno, ali razumem frustraciju apsolutno

Oko marta je uvek bila najeftinija kupovina i tad uvek ima na stanju, a ko hoce sada da kupi po ovim trenutnim cenama nek plati pa neka se klati
I onda sacekas jos malo, pa dodje posle par meseci septembar, pa onda odradis preorder za 15-ku, pa nje nema, pa cekas opet mart i kao ajde jos malo da se saceka, dodje septembar narucis 16-ku i tako ko koliko izdrzi......

Kad se vec ceka onda je vest o USB C mozda razlog sto da se saceka... Potvrdio Apple da ce biti... Nisu rekli 2023 ali ocekujem da ce biti vec od 15...

Čitam šta se dešava sa P7 (Pro), opet razni nedostatci, opet će to Google ispeglati u nekom od narednih updates, i tako u krug..taman kad sve ispeglaju, dođe vreme za novi model.
Elem, upoređujem cene na iStyle/Macola/kp za 14 Pro Max + Ultra + iPods Pro 2.
iStyle 411.170rsd (oko 3.514€) 2god garancija
Macola 390.070rsd (oko 3.333€) 2godine garancija
kp varira, oko 3000€ ,sa 1god. garancija, stim što tamo nemaš pojma od koga bi uzeo, jedino merilo mi je broj pozitivnih, bez ijedne negativne.

Teško mi je da prelomim da pređem u Apple tabor, jer sam ceo život u Andoid-u.
Plus bih morao da menjam i banku, zbog ApplePay.

Čitam šta se dešava sa P7 (Pro), opet razni nedostatci, opet će to Google ispeglati u nekom od narednih updates, i tako u krug..taman kad sve ispeglaju, dođe vreme za novi model.
Elem, upoređujem cene na iStyle/Macola/kp za 14 Pro Max + Ultra + iPods Pro 2.
iStyle 411.170rsd (oko 3.514€) 2god garancija
Macola 390.070rsd (oko 3.333€) 2godine garancija
kp varira, oko 3000€ ,sa 1god. garancija, stim što tamo nemaš pojma od koga bi uzeo, jedino merilo mi je broj pozitivnih, bez ijedne negativne.

Teško mi je da prelomim da pređem u Apple tabor, jer sam ceo život u Andoid-u.
Plus bih morao da menjam i banku, zbog ApplePay.

Za ovo zadnje,mozes samo Revolut napraviti,tako sam i ja u banci koja ne podrzava apple pay ali Revolut radi fino u Walletu itd.
Takoder sam presao s Androida i ne žalim.

Moze da se napravi racun u Rajfajzen banci online bez odlaska u banku, koji podrzava Apple Pay, ne placa se odrzavanje ni nista, procedura traje 15ak minuta i odmah imate racun dostupan. Posle samo prebacujete pare sa svog racuna na Rajfajzen racun i koristite Apple Pay.

Vrh Dno