Šta je novo?

iPhone 14

Zivce i novac naravno. Po zvanicnim cenama ispada da bih uz 13PM morao da doplatim skoro pa njegovu vrednost, da bih posedovao 14PM😅
 
Danas o5 cackah seriju 13 u istyle-u cisto eto zbog dimenzija i osetno je lakse baratati Pro modelom, ali isto tako daleko je lepse gledati sadrzaj na Pro Max.
Meni licno nista nije 'daleko' da 'dohvatim' jednim rukom prilikom koriscenja, ali na samo pomeranje uredjaja, uzimanje sa stola i spustanje smeta malo sirina Pro Max modela, bukvalno kao da nije telefon... Mozda su mi utisci vise ovakvi nakon 'drndanja' koleginog Fold 4 koji je bas tanko odradjen, sta znam....
U svakom slucaju kome.nije ekran najbitnija stavka mislim da i sa Pro modelom moze biti prezadovoljan, mislim da je bas ta dimenzija postala standard za kompaktnost iako se naravno mnogi nece sloziti da je tu ista kompakrno, mislim da se ispod toga vise nikad nece ici sto kod Apple-a tako i kod ostalih
 
Ja sam baš iz tog razloga išao na pro, a ne na pro max.

Dve godine kako sam prešao na manje telefone, a do tada sam uvek imao neki veći, i ovo mi je taman veličina. Da ne pričam da je 40g teži max... Ovo će mi biti isto problem sto je 200g telefon, kad apple neće da napravi lakši pro krastavac...

Baterija na 12, 2 dana opušteno (više se poslovni koristi telefon) tako da se na ovom tek pro ne brinem za bateriju.

Video materijal hvala bogu uživam gledajući na 50" TV ili na monitoru od 24" kad moram.
 
Kakve su ovo gluposti? Ne treba čovek da bude genije da shvati da apple ne bi pustio ovakvu kameru u prodaju
 
Nisu gluposti, nego decije bolesti koje se neretko desavaju u pocetku proizvodnje, da ima falicnih primeraka. 🙂
 
Drndao sam malo 14 pro u Budimpesti pre koji dan...ne znam, iako preferiram iphone meni ovo nikako ne vredi tih para.
 
pa naravno da ne vredi, ali trziste diktira.....
 
Ovo što ima Plus običan i što je Pro SoC iz 13 u oba. Deluje kao da imaju višak 13 Pro, pa ga rebrendiraju, ne bi me čudilo i da su ekrani veštački zaključani na 60hz, da su zapravo 120hz.
 
^Inžinjerski primerci 12p/m modela su imali 120hz, ali nisu ušli u masovnu proizvodnju iz nekog razloga. Znam ovo jer sam pratio situaciju, i samo zbog toga sam preskočio 12pm i dočekao 120hz na 13pm.
 
Prvi utisci za 14 Pro... 2x zum mi baš znači i bolja ke priča nego 3x. Purple boja mi se baš dopada. Budže za kamere su gogantske ali se brzo navikneš.

Osećam se malo nateranim na 256GB zbog težine nabavke 128, ali dobro ovaj će ostati u porodici minimum 2 godine, napuniće se snimcima.

Za ravna leđa i 20 grama manje bih platio +200€...

Edit: ostrvo izgleda loše napolju i na delimično oblačnom vremenu. Unitra je super stvar.
 
Prvi utisci za 14 Pro... 2x zum mi baš znači i bolja ke priča nego 3x. Purple boja mi se baš dopada. Budže za kamere su gogantske ali se brzo navikneš.

Osećam se malo nateranim na 256GB zbog težine nabavke 128, ali dobro ovaj će ostati u porodici minimum 2 godine, napuniće se snimcima.

Za ravna leđa i 20 grama manje bih platio +200€...

Edit: ostrvo izgleda loše napolju i na delimično oblačnom vremenu. Unitra je super stvar.
Kad si vani, ne gledaj ostrvo🤣
 
Ma joj , samo da hoce dodat opciju da iskljucis...da ti ostanu ta pilula i rupa i.to je to
 
Generalno mi je ok telefon. Obzirom da sam presao sa 8 Plus iskreno ocekivao sam veci upgrade, ali valjda nas je apple kroz sve ove godine naucio da promene dolaze na kasicicu i da kasne generalno par godina sa "inovacijama". Cinjenica je svakako da mi ni jedan android ne bi ovako fluidno radio kao 8ica tokom 5 godina, i to je najvise razlog zasto sam se opet odlucio na jabuku, kao i uz cinjenicu da imam generalno malu saku pa mi je velicina 8ice uvek bila problem i zeleo sam nesto manje. Po meni je pro idealna velicina za telefon i ne bi se trebalo ici iznad toga za taj model.
 
Ma zezao sam se kada sam napisao post, smesno mi je kolika se polemika vodi o vidljivosti ostrva pod odredjenim uglovima gledanja i odredjenoj svetlosti Nemam taj telefon (niti planiram da ga kupim), ali mogu da ti odgovorim: Nije deal breaker :)

I zavidim ljudima kojima Dynamic ostrvo predstavlja problem u zivotu.
 
Da li je neko mozda izanalizirao što se tiče kupovine u Srbiji, gde je najpovoljnije? Kakva su iskustva prethodnih godina sto se tice KP, da li vremenom padne cena pošto je ovo trenutno isto kao u prodavnicama?
 
Pa pasce, sigurno, samo da pokupuju pajseri. 100-150 Evra verovatno.
 
 
Porucen 14 Pro Max Silver, pa napisem poredjenje sa 13 Pro Max kad stignem. Mada, ne ocekujem nista posebno, kao i prethodnih ~15god.
 
Promena je realno vidljiva tek za one koji sada pređu sa X ili XS modela (i starijih). Sa 13 Pro na 14 Pro iskreno ne znam šta bi mogao ss primetiš.
 
14 Pro 256 GB u DE kosta 120e manje nego isti telefon u mts sa paketom Omorika 16 kada se uzme na rate ako ikome znaci informacija.
Za tih 120e pitanje da li se vredi cimati kad se pogleda garancija i sve ostalo, ovo je primer bas konkretno za ovu konfiguraciju, ne kazem da se za ostale verzije ne isplati itd.

Kada bi eventualno gledali cenu u US sa sajta Apple-a ( znaci bez poreza za pojedinacnu drzavu itd. ) i i na to izracunali nas PDV 20% i carinu 10% dobijamo tu cifru koja je za EU redovna cena. Ovo pricam ponovo za 14 Pro 256 GB i obzirom da su dolar i euro 1:1 nije ni ova cena kod nas toooliko losa ko zeli da nabavi telefon preko operatera.
 
offtopic je ali recimo mercedes eqs nema haubu ima rupu kod retrovizora da sipas tecnost za prozore😊
 
Nazad
Vrh Dno