Šta je novo?

iPhone 14

Gledah neki opis na yt i covek je pomenuo da je "ostrvo" prilicno veliko u odnosu na ekran...

Postoje dve isečene rupe, ne samo jedna. Između njih se nalaze pikseli, a takođe rupa za infracrvenu kameru je tanja od druge i okužena pikselima. Očigledno, Apple je tek naknadno došao na ideju o ostrvu, što potvrđuje i dokumentacija za korisnike koju su objavili i gde se na ilustracijama vide dve odvojene rupe.

Teoretski, neko bi mogao da ishakuje iOS i oslobodi te zamračene piksele da prikazuju sliku. Bili su i u Android svetu jedno vreme aktuelni telefoni sa dve rupe, jer su imali i dodatnu širokougaonu selfi kametu.

Poslednja izmena:
Mene izadje telefon blizu 120k, 14 pro 256gb. 12ka 128 došla nova (apple care), fala bogu cene otišle gore i prodata za 70k.

Da mi neko rekao da ću posle 2 godine tako malo doplatiti za pro verziju i to 256gb varijantu rekao bih mu da je lud :)
E pa upravo zbog ovog ja razmišljam ozbiljno o iphoneu, bukvalno za svaki sledeći se ne doplaćuje previše, dok S22+ koji uzeh prije mjesec dana, već mu je pofino pala cijena sa daljom tendencijom.

^ ja sam uzeo 13pm 256gb za 1065€ i posle 6 meseci cena mu je oko 1200-1220€. Ispada da ga sad prodam dobio bih nazad pare koje sam uložio.

Postoje dve isečene rupe, ne samo jedna. Između njih se nalaze pikseli, a takođe rupa za infracrvenu kameru je tanja od druge i okužena pikselima. Očigledno, Apple je tek naknadno došao na ideju o ostrvu, što potvrđuje i dokumentacija za korisnike koju su objavili i gde se na ilustracijama vide dve odvojene rupe.

Teoretski, neko bi mogao da ishakuje iOS i oslobodi te zamračene piksele da prikazuju sliku. Bili su i u Android svetu jedno vreme aktuelni telefoni sa dve rupe, jer su imali i dodatnu širokougaonu selfi kametu.

Poslednja izmena:
Što otkazuješ?
Hardverski crno i softversko crno mora biti različito bez obzira na tip ekrana...

Kako si uspeo tu cenu, ni bez pdv-a nigde toliko nema :)
Pregovaracke sposobnosti :)
Premium korisnik.

Pre dve godine sam ip12 128gb dobio za 50k. Plus još neki bonusi koje neki znaju :D

Sve to tarifa 3.5k sad je 4k.

E pa upravo zbog ovog ja razmišljam ozbiljno o iphoneu, bukvalno za svaki sledeći se ne doplaćuje previše, dok S22+ koji uzeh prije mjesec dana, već mu je pofino pala cijena sa daljom tendencijom.
Ja sam bio u šoku kad sam video s obzirom koliko sam platio telefon, za koliko ga prodajem posle 2 godine. Hvaljena voda što mi propustila, prodao bih ga inače za 100e manje :D

Ja cu da sacekam dok ne probam uzivo tel. Secam se da je s10+ imao pilulu u cosku i meni nije uopste smetala.
Kako god ne volim da uzimam tel kad izadje, obicno cekam nekoliko meseci da se ispeglaju potencijalni problemi i taman ce cena da se stabilizuje.

Šta je ovo, novi iphone 202 000 din? Nisu normalni :)
Zna li se koliko je na KP?

Ne znam sta bih rekao. Bolje da su napravili ekran bez prostora izmedju, da bude sve jedno. Ali ne izgleda mi neshto.strasno kao na onoj slici na Twitteru
Zavisi i dosta od intenziteta svetla i ugla gledanja. Bas sam sad pogledao onaj video sto si okacio, ovo je najgori moguci scenario, dok pod nekim drugim uglovima deluje sve crno.

reflec.jpg

^ relano ovo ces videti 3 puta u zivotu jer ce se poklopiti takve oklonost da se vidi.. ne bi se ja optrecivao time uopste.

Zavisi i dosta od intenziteta svetla i ugla gledanja. Bas sam sad pogledao onaj video sto si okacio, ovo je najgori moguci scenario, dok pod nekim drugim uglovima deluje sve crno.

Pogledajte prilog 355928
Bolje bi im bilo da su sve napravili kao jedno, tj da bude veca pilula. Ali citao.sam nedje, da je bilo smisljeno pilula.i rupa i da su se u zadnji tren odlucili za ovo.

Mene iskreno ovaj dynamic shit ne privlaci.... Narucio sam telefon, ali me zezaju, sutra trebao dobiti , salju mail nista od toga.... Ako ne dodjr u iducoj sedmici, Mozda i otkazem, pa da potrazim 13 pro max

Kako svi kukate samo da bi iskukali... A 50% njih neće kupiti telefon nego samo su tu da pljucnu... Kiselo grožđe... A 50% onih kukaju što za pilulu što za cenu, ali ipak kupe... Čudni čudni ljudi.

Normalno je, da niko nece da kupi nesto sto realno ne donosi nista novo😅 Ko ima seriju 13, samo mi gubio prelaskom na 14, serije 12 i ispod vec imaju male pomake i to najvise zbog 120Hz.

Vrh Dno