Šta je novo?

iPhone 14

Sve, sve, ali iphone 14 1000e, kako cu slatko da kupim 13pro i necu da gledam telefone 3 godine

ovo moze znaciti samo jedno - ocekuje se dalji pad EUR u odnosu na USD, pa su na vreme digli cene (jer, jelte, ajfon se prodaje godinama, a ne par nedelja).

losa vest za nas evropljane.
cene na stranu - dynamic island je top prica, tako je i trebalo da bude oduvek, konacno koristan a ne mrtav prostor, a 14 P/PM su za one koji su preskocili 13 P/PM, i to je otprilike to. ko god je na 13 proovima, on je miran jos jednu a verovatno i dve godine.

2000 nit pod suncem uopste nije mala stvar, nadam se da ne throttluje pod jakim suncem kao moj 13 pro.

Cene ce biti haos kod nas, stvarno mi je zao sto dizajn kamera ne menjaju godinama, ali ove godine se verovatno odlucujem za Pro Max, nek ide sve u persun.... Mislim da ce cak i vlasnici 13 Pro i Pro Max dooobro razmisliti o upgrade-u sto kod 11 -> 12 i 12 -> 13 nije bio slucaj

Cene definitivno kod nas su za izbegavanje, bice scenarija kad ce put povratni do NY air serbiom + ajfon da se kupi tamo biti jeftiniji nego placati u iStyle punu cenu.
Ne znam, evo ja sam na 13 Pro, jedino sto bih upgradeovao je da odem na velicinu iznad, mada opet ne znam sta bih sa 13 Pro, svi u familji vec imaju top telefone, dzabe mi da im dajem bilo sta.

Jel ima bar neke najave kod nas za preorder?
💣 je ova Pro serija.

Koliko se sada isplati uzeti 13 pro 256? Dok ga jos ima...

Imace ih i na dalje, polovnih, ali po meni ko nije uzeo do sad novo, nema potrebe. Nek se ide na narednu generaciju.
Polovno je druga prica.

Pricam o novim, kod nas ih ima jos i realno bice ih dok ne stigne 14

Ko uzme 13 do nove godine uzeo je, da ne kazem do crnog petka, posle toga ce Apple da ih povlaci polako i sta je tu je...
Polovno sve zavisi za koju cifru, stvara se veci 'gap' sada za doplatu za noviju generaciju....

Mislis 13 pro, obican 13 ce nastaviti da prodaju i vec sad na apple sajtu je spustena cena za 100$

Evo ja predvidjam da ce biti cela 13 serija dostupna jos max 6 meseci da se kupi redovno, a ocekujem i krace, ali nek bude 6

Meni se svidja kako izgleda Pro i Pro Max. Koliko ce biti bolji? Ne znam ali drasticno nece sigurno biti bolji od predhodne serije.
Da planiram kupiti, ne u dogledno vrijeme, ovaj 13 Pro mi je taman, zamijenim bateriju za 80e u ovlastenom kad bude vrijeme (pisao sam da mi brzo opada kapacitet) i tjeraj dalje.

Ko je u evropi u CH je 100e jeftinije nego u ostalim drzavama😉

Bez povrata pdv-a.

Meni se svidja kako izgleda Pro i Pro Max. Koliko ce biti bolji? Ne znam ali drasticno nece sigurno biti bolji od predhodne serije.
Da planiram kupiti, ne u dogledno vrijeme, ovaj 13 Pro mi je taman, zamijenim bateriju za 80e u ovlastenom kad bude vrijeme (pisao sam da mi brzo opada kapacitet) i tjeraj dalje.
Ne bih mogao da koristim otvaran iphone nema šanse :)

Jedan od jacih utisaka sa prezentacije iP14, fotografija u prilogu.
Jeste super duper gay, ali opet manje agresivno od prezentacije koju je imao Google za Pixel 6 telefone, ako se secate onih crnih i ostalih nebinarnih trans tipova.
Sve te prezentacije izgledaju kao neka moderna Netflix serija.Screenshot_20220908-074301.jpg

Braco, jel ima neko informaciju kolko je bio IP 13 PM u evropi na startu, da uporedim kolko je skuplja 14tica PM?

Jedan od jacih utisaka sa prezentacije iP14, fotografija u prilogu.
Jeste super duper gay, ali opet manje agresivno od prezentacije koju je imao Google za Pixel 6 telefone, ako se secate onih crnih i ostalih nebinarnih trans tipova.
Sve te prezentacije izgledaju kao neka moderna Netflix serija.Pogledajte prilog 354848
Ako se ne varam, bila je i jedna trudnica koja je prezentovala sinoć.
Vjerovatno i auto kupujes novo samo, folije unutra i to? :)
Ne kažem da mora novi, al ne ide da se tako premium uređaj otvara pa lepi. Isto da kupiš audija kome je rađena generalna :)

^^Bar iz mog ugla je najbitnije da vidim sto vise tehnickih karakteristika uredjaja na prezentaciji, a ne promovisanje raznih seksualnosti (makar i hetero)... Zato ono spomenuh...🙂

Ove cijene su me baš razocarale.
Štedio sam i skupio pare,prodao S21 Ultru i spreman za kupovinu...ALI brate 1450E u DE,kod nas ce to ispasti cca 1600E,samo cekam da objave danas cijene.
Ipak,mozda ga uzmem,ne trosim pare na puno toga i želim se počastiti,ne znam ni sam ..

Ove cijene su me baš razocarale.
Štedio sam i skupio pare,prodao S21 Ultru i spreman za kupovinu...ALI brate 1450E u DE,kod nas ce to ispasti cca 1600E,samo cekam da objave danas cijene.
Ipak,mozda ga uzmem,ne trosim pare na puno toga i želim se počastiti,ne znam ni sam ..
Ja ako budem kupovao to će biti preko operatera. Prošle godine sam kupio punta za 1000 evra i evo radi kao sat. A sad za telefon da dam 1500...

Nista posebno novo, to ostrvo deluje zanimljivo, treba videti u praksi koliko je ok. Znaci da nema dugorocnog resenja oko prednje kamera, mora se videti u nekoj meri.
Ja i dalje ne mogu da razumem zasto svi koriste velike telefone, vise nema Mini modela. Imam 13 mini, meni je i to pomalo tezak i velik telefon. Zasto je bitan 6" ekran na mobilnom telefonu, i tezina od 150g+, previse. Ergonomija i prakticnost su katastrofa.

Poslednja izmena:
Vrh Dno