Šta je novo?

iPhone 14

Ljudi nisam pratio oko Ajfona do sad ništa, pa posto vidim da izlazi uskoro 14ka zanima me kako je bilo do sad kad izadje najnoviji model šta se desava sa cenom starog, da li padne bar 30% ili nista od toga?

Jer gledam P50 Pro ili iPhone 13 Pro da uzmem ako mu padne cena malo... Lepsi mi P50 mnogo ali opet verovatno bolja kamera i specifikacije na iPhone

@pedja9
Nista od toga, ni šaomiju vise ne padne cena za 30%, a kamoli iP... 😁 Znam da su obicnim modelima padale cene za 100 dolara, dok su pro modele polako povlacili iz prodaje... A sad se desava neka globalna opsta inflacija + dolar je mnogo ojacao u odnosu na evro. Gledajuci sve to, pitanje je da li ce pojeftiniti i za samo 100e... U svakom slucaju, moj savet ti je da sacekas predstavljanje serije 14 jos nepune 2 nedelje, onda ce se bar u dolarima znati sta ce biti sa serijom 13...

Ljudi nisam pratio oko Ajfona do sad ništa, pa posto vidim da izlazi uskoro 14ka zanima me kako je bilo do sad kad izadje najnoviji model šta se desava sa cenom starog, da li padne bar 30% ili nista od toga?

Jer gledam P50 Pro ili iPhone 13 Pro da uzmem ako mu padne cena malo... Lepsi mi P50 mnogo ali opet verovatno bolja kamera i specifikacije na iPhone
Kamera na 13P nije bolja od P50P, uporedjivao sam svoj 13PM sa istim i mogu ti reci da su slike na P50P primetno bolje. Ono sto je prednost je bolji procesor A15 u odnosu na SD888 koji se previse greje i vise trosi bateriju.

Koliko % su pale cene 13pm ne znam dal da uzimam 14p ili 14pm😵‍💫

Pojavili su se prvi snimci na Weibu, nije losa ova boja 😁

Koja je praksa bila proteklih godina i koja je vaša procjena kada bi se 14-ica mogla naći kod nas kod ovlašćenih distributera poput iStyle-a nakon globalne premijere?
Da li se može očekivati preorder?

Jesam dobro skapirao da ce AOD raditi samo na 14-icama, odnosno nije da su ubacili generalno u iOS za sve uredjaje koji podrzavaju (koji imaju AMOLED ili OLED)?

Ako ga uvedu, kao što je verovatno, biće na 14 Pro i Pro Max modelu, navodno zbog disleja koji omogućava refresh rate od 1 do 120 Hz, za razliku od prethodnih modela kod kojih je od 10-120 Hz. Navodno je potrebno da bude na 1 Hz kad je u sleep modu, a da prikazuje sat, widget-e i notifikacije koje nisu pročitane dok je telefon u sleep modu.

lol, koji su to bogovi magle..

What, bukvalno ne znam da li imam neki post u iphone temama.. Razmisljao sam da mozda cak i probam i uzeo bih 13 ili 12, ali sam previse navikao na AOD, zato ne verujem koji su razlog smislili, koriste samsung panele a AOD na samsungu postoji godinama..

Koriste Samsung modele koje ovi prave prema onome što je projektovao Apple i što on od njih zahteva :)

Nikad nisu davali sve na uredjajima prethodnih generacija, to im je poslovna politika, očigledno vrlo uspešna, ne ulazeći u to da li je to fer i korektno prema kupcima :)

Inače AOD nije sigurno prvi na listi onog što priželjkuju korisnici iPhone-a, čak bih rekao da je daleko od toga :) Ovo je subjektivno mišljenje, a ne izjava zasnovana na nekom istraživanju :) Svako, kao dugogodišnji korisnik iPhone-a, bi mogao da napravi vrlo šaroliku listu želja za nove modele.

Tako je :), ponude neki "feature" samo na novim modelima, prestaju proizvodnju i prodaju prethodnog odličnog modela.

Davno je to bilo još i podnošljivo, ko je želeo uvek najnoviji model, računao je da za sledeći, nakon prodaje prethodnog, doplati 50 do 100 evra.

Za one koje zanima cena, samo da kazem da sam prosle godine po izlasku Iphone 13 pazario 12 128gb za 740e koji je sada 690. Cisto da imate predstavu.

Isto sra***e samo drugo pakovanje. Uskoro očekujem da izbace i kabl iz kutije, tako da samo ostane klot telefon. A naravno cenu da povećaju.
Ja ne znam sto se ljudi nerviraji hetuju takve stvari. Imaju pravo da kreiraju politiku prema krajnjem potrosacu kako oni zele. Sve dok njihove odluke budu imale pozitivan efekat i rasla prodaja oni ce to podrzavati. Ima tu jos jedan problem,a to je ono sto uradi Apple danas svi ostali urade sutra (mislim na izbacivanje AC adaptera iz kutije)

@XT0001.DD upravo tako. Prežvakana tema hiljadu puta, svi znaju da se tu ništa promeniti neće, i ne znam zašto se to uopšte spominje.

Tržište je to prihvatilo, i idemo dalje. Da nije tako, ne bi apple prodao 13 seriju u desetinama miliona primeraka.

Obicna 14 je u stvari 13? Ne vidim neke razlike ...

^14 ce imati SoC kao 13pro, u prevodu 2GB RAM-a vise, kao i jaci GPU deo od obicnog 13. Uz to i novu prednju kameru, moguce i brze 30W punjenje, a neki kinez spominje i bolju ultrawide kameru.

Malo je off ali danas citam da ce i samsung s23 i 23+ da ostavi prakticno iste kao s22. Opsti trend prodaje skoro istih telefona pod drugim imenom ..

Sve mi se cini da cu ja sa zadovoljstvom kupiti neki polovan 13pro cim se pojavi 14pro i cene malo odu dole jer nema sanse da ce 14pro biti ispod 1200e i to negde u januaru-februaru sledece godine.

^Nema velike konkurencije u tom rangu, kao da je u pitanju nezvanicni oligopol.
Nego sta znaci ono "better thermals" za iP14 pro modele, da li ce A16 imati manju potrosnju od A15 ili ce imati bolje hladjenje?

Pominje se vapor chamber hladjenje.

Vrh Dno