Šta je novo?

iPhone 13

Meni slabije drzi na 16.3. Mozda jedino sto sam bas sad ukljucio Luna bloker, pa moguce da sta koristi u pozadini

Kad ga menjati za bolji/noviji model? IP13 baterija 95% star godinu dana, razmisljam se ako padne jos malo teze cu ga prodati, tj manje para moci da uzmem. Ili da sacekam jos godinu dana da ga otplatim pa onda nesto novo....

Ajmo savet od dugogodisnjih apple korisnika, koji je uobicajeni loop?

meni je loop 4 godine, ako 15pro bude od titaniuma onda ce biti prvi put 3 godine :D

kontam da mu to znaci na koliko godina se menja telefon :)

Kad ga menjati za bolji/noviji model? IP13 baterija 95% star godinu dana, razmisljam se ako padne jos malo teze cu ga prodati, tj manje para moci da uzmem. Ili da sacekam jos godinu dana da ga otplatim pa onda nesto novo....

Ajmo savet od dugogodisnjih apple korisnika, koji je uobicajeni loop?

Uživaj u telefonu ako ti baterija i dalje zadovoljava potrebe i menjaj ga evenualno za sledeći model 😃

Simbolična je razlika u ceni za nekoliko procenata baterije razlike.

Da li i vama prikazuje u propustenim pozima pozive za viber, instagram itd.? Bukvalno mi sve prikazuje pozive sa svih drustvenih mreza. Jel to moze da se skloni da imam samo klasicne propustene/primljene pozive a ne i sa drustvenih mreza?

Da prikazuje, i ne, verovatno ne moze da se skloni jer - ios.

pa to su sve calls upuceni na telefon iz raznih apps, i tako pise za svaki odakle je zvano, da vidis samo calls iz phone app neko bi dosao i zalio se kako je glup ios ne mogu da vidim iz drugih apps, vec moram da ulazim u svaku app da proverim ko me zvao

To je recimo meni normalno, jer stock call app koristim za pozivanje kroz mobilnu mrezu. Isto tako onda mogu i sve poruke da idu u stock message app, ne treba nam wa ili viber…

@Webb - dialer ko je osmislio ovako treba ga ubiti, ali da smrt bude spora i bolna, kao i upotreba ovog smeća. Napraviš telefon, odnosno OS na kom sve leti i onda kao krava koja se ritne i prospe svo mleko koje je dala..

Razmišljao sam da li je realno da im ljudi nisu jebali nanu naninu nakon ovoliko godina neresavanja toga, a onda se setim da je i ovde svaki post...

"Moj batttery health je paoooo..., hoće li da nastavi da pada ili ce nekad i da mi se digne ?"

@Webb - dialer ko je osmislio ovako treba ga ubiti, ali da smrt bude spora i bolna, kao i upotreba ovog smeća. Napraviš telefon, odnosno OS na kom sve leti i onda kao krava koja se ritne i prospe svo mleko koje je dala..

Razmišljao sam da li je realno da im ljudi nisu jebali nanu naninu nakon ovoliko godina neresavanja toga, a onda se setim da je i ovde svaki post...

"Moj batttery health je paoooo..., hoće li da nastavi da pada ili ce nekad i da mi se digne ?"
Slažem se u potpunosti. Notifikacije, dialer, tastatura i neka vrsta naprednijeg podešavanja ikonica, widgeta je takođe neophodno.
Nadam se da će ios 17 doneti te promene.

Slažem se u potpunosti. Notifikacije, dialer, tastatura i neka vrsta naprednijeg podešavanja ikonica, widgeta je takođe neophodno.
Nadam se da će ios 17 doneti te promene.

Ja nemam problem sa notifikacijama, ne znam šta je razlog za isti. Imam čak i app poput Twitter-a , instagram-a , gde sam ih i isključio, ne želim da mi odvlače pažnju kada ne treba, a ako će neko da me kontaktira na IG, znaci da mu nisam nužno potreban odmah..

Jel imate problem na takodje djubretu od Vibera da imate kontakt za koji znate da ima viber na toj broju, ali ne izlazi kroz pretragu.
Onda udjem u contact , iskopiram broj, vratim se u viber i upišemo ga tu i tek tada mi izleti prepiska ?

Zato i nemas problem jer si ugasio notifikacije… ali nekome kome trebaju poruke sa instagrama (jedan sam od tih), problem je ako previdim notifikaciju a samim tim j poruku sve dok ne udjem u inbox. Takodje kada se poruke iz inboxa procitaju one ostaju u notification centru 🙄 dok se rucno ne sklone… mislim to bas i nije “smart” kod jednog smartfona…

Pa onda menjaj, pravac neki Galaxy i rešio si problem sa Instagram notifikacijama. Ne kontam čemu mazohizam oko toga :)

Zato i nemas problem jer si ugasio notifikacije… ali nekome kome trebaju poruke sa instagrama (jedan sam od tih), problem je ako previdim notifikaciju a samim tim j poruku sve dok ne udjem u inbox. Takodje kada se poruke iz inboxa procitaju one ostaju u notification centru 🙄 dok se rucno ne sklone… mislim to bas i nije “smart” kod jednog smartfona…

Ugasio sam za IG, FB i TW, jer mi "jedu vreme", sve ostale rade. E sad ako je ovolika pompa oko toga što ostaju poruke u notification centru, mada i to razumem ako ti je IG posao pa ti je bitno vreme odgovora.

Bilo je priče da WA kasni, radi loše, meni je instant...

Meni je uglavnom problem instagram, koji koristim i delom za posao, i cinjenica da nakon otkljucavanja ekrana notifikacije nestaju sa lock screena jer u guzvi na poslu desi mi se da zaboravim na poruke…

Uzeo sam skoro iphone 13 mini i imam jedno pitanje vezano za njega, da li je moguće, odnosno preporučljivo koristiti Samsung ep-ta200 i ep-ta20ewe adaptive fast charge adaptere uz pomoć type C na USB-A adaptera za punjenje telefona? U stranu brzinu punjenja, zanima me pre svega da li imaju neophodne zaštite u sebi ili će štetiti bateriji na duže staze kao što sam pročitao da magsafe punjači pa čak i original usbC apple adapter to mogu činiti zbog zagrevanja telefona?

Uzeo sam skoro iphone 13 mini i imam jedno pitanje vezano za njega, da li je moguće, odnosno preporučljivo koristiti Samsung ep-ta200 i ep-ta20ewe adaptive fast charge adaptere uz pomoć type C na USB-A adaptera za punjenje telefona? U stranu brzinu punjenja, zanima me pre svega da li imaju neophodne zaštite u sebi ili će štetiti bateriji na duže staze kao što sam pročitao da magsafe punjači pa čak i original usbC apple adapter to mogu činiti zbog zagrevanja telefona?
Svi brendirani modeli punjača poseduju zaštitu, naravno svaki proizvođač će tvrditi da je njihov combo najbolji za zdravlje baterije.
Samo apple punjač nudi najbrži transfer električne energije jer prosto različite su tehnologije punjenja.
Magsafe koristim svake noći i nema nekog neuobičajenog zagrevanja.

@LiLa dosta se o tome diskutovalo na forumu, mislim da je generalni zaključak da su svi punjači OK osim neproverenih kineskih. Ja i pored toga koristim isključivo Apple punjač od 20w, kad sam već dao 1000e za telefon, 40e za "peace of mind" je ništa.
Magsafe punjač će možda zagrevati telefon više od običnog samo jer je wireless punjenje u pitanju, ali ne znam odakle ti da će original Apple punjač da šteti bateriji? To baš nema logike.

^ odličan, meni je bolja baterija nego na 16.2

Meni je uglavnom problem instagram, koji koristim i delom za posao, i cinjenica da nakon otkljucavanja ekrana notifikacije nestaju sa lock screena jer u guzvi na poslu desi mi se da zaboravim na poruke…
Slazem se, i meni je ovo iritantno. Sklone se notifikacije i nemam pojma kome sam trebala da odgovorim🤦‍♀️

Vrh Dno