Šta je novo?

iPhone 13

Skraćeno, nemoj da robuješ bateriji i telefonu
Ja bih se zadržao na ovome. Apple je toliko opteretio ljude ubacivanjem tog BH-a da su svi fokusirani samo na to. Kao kad sedneš u auto, kad ti zafali goriva, sipaš. To opterećivanje sa ne ispod 20 i ne preko 80%, pa svaki dan bih samo u to gledao, pakao... Ja sam uzeo originalni Apple-ov punjač od 20 w i punim ga svaki drugi dan, nekad je na 40, nekad na 30% i ostavim ga, zaboravim tako da uvek ide do 100 i još ostane tako dok mi ne zatreba. Ima ajfon dovoljno pametan sistem i bateriju da niko ne treba da lupa glavu, na kraju ćeš svakako morati da staviš telefon na punjač, sve ostalo je nebitno

Ja kako ga kod punio bh opada konstatno, sta god ljudi radili nece pasti ispod 80% u prve dve godine.

Meni posle skoro 10 meseci na 13pm je 98%. Traje isto kao kad je bila i na 100%.

Ja kako ga kod punio bh opada konstatno, sta god ljudi radili nece pasti ispod 80% u prve dve godine.
se 2020 posle 23 meseca baterija na 84%.To si u pravu.SE 2016 posle 3 godine 86% dobijen telefon u garanciji kao zamena prethodni imao 92% cisto da napisem o bh statistiku sa moje strane.

Kod mene obična 13, godinu i dva meseca skoro pa uvek punjen preko noći, padao i ispod 10%, igre ne igram i bas ga retko koristim kada je na punjaču. BH na 90%. U svakodnevno korišćenju ne primećujem da je puno opalo trajanje.
Danasnje trajanje, YouTube, WA, Instagram, i par poziva.

D391FD33-9BBE-49E5-9789-186D22F0BC02.png

Ako bi gledali tako onda stvarno deluje čuvanje baterije. Moj ip 13 je pao na 99% posle 8 meseci a retko mi padne ispod 10% i retko punim do 100%.

Ja nemam takvo iskustvo, devojka striktno pazila i pao na 98% posle godinu dana, vodila racuna, smanjivala i osvetljenje. I drzao se tako bh a onda krenuo da tone, sad posle godinu ipo dana na 87%, moj 13 pro na 92% posle godinu i malo jace bez ikakvog vodjenja racuna, deljenje interneta, gasio se bar 20 puta do sada, osvetljenje skora na max uvek

Ja praktikujem da ne ide ispod 20%, ali uvek punim do 100%

Meni coconut pokazuje vise nego sam telefon, tipa kad je uzet coconut je pokazio 102%, i sada pokazuje za 2% vise.
na 13pm mi je bh 97% coconut kaze 99,nesto

Prilozi

• Screenshot 2023-01-06 at 01.05.55.png
    Screenshot 2023-01-06 at 01.05.55.png
    132.7 KB · Pregleda: 109

Prilozi

• BAA73A11-64B8-47FE-818F-373420514182.png
    BAA73A11-64B8-47FE-818F-373420514182.png
    397.1 KB · Pregleda: 94
To je to. Znači sad ti drži tako BH 98% i onda će samo u jednom trenutku da počne da pada bukvalno svakih nedelju da ode 1% i ljudi se tu uplase kako nešto ne valja.

Dobar ti je za prodaju kažeš taze telefon 98% :D

^ ne znam jel vredno preci na 14pm? Iskreno prezadovoljan sam sa ovim. Tvoje mišljenje oko prelaska?

Ma kakvi, nema razloga da predjes, ja da nisam dobio dobru ponudu od A1, verovatno bih vijao 13P, ali i dobra ponuda i ljubicasti 256, nije moglo bolje.

^ imam isto mišljenje da ostanem na 13pm, znaci do 15-ke ne menjam

Cisto da se upisem, 12PM launch na slici. Nije stedjen, punjen magsafeom, kablom, svim i svacim, a u realnom radu se subjektivno oseca bas mala razlika u odnosu na pre god dana npr.

13 Pro cekam generise analytics pa da okacim, ali racunam da je upola od ovog ciklusa. Slicni usage patterni.

Svakako PM drze fenomenalno bateriju, jednostavno su fizika i matematika na njihovoj strani, i zato uvek kad neko pita za savet a ima tih 150e vise da izdvoji, kazem idi na ProMax, dosta brze se stigne do tih 1000 ciklusa na ostalim modelima nego na PM, a zamena baterije kosta isto.

Prilozi

• IMG_20230106_114002_607.jpg
    IMG_20230106_114002_607.jpg
    68.9 KB · Pregleda: 64
Ako bi gledali tako onda stvarno deluje čuvanje baterije. Moj ip 13 je pao na 99% posle 8 meseci a retko mi padne ispod 10% i retko punim do 100%.
Isto i moj 12 mini pa je posle godinu dana poceo da pada brze. A nisam vodio racuna nista sem sto se nikada nije ugasio zbog baterije. Ionako menjate te telefone na godinu-2 neko i cesce, stvarno ne vidim koja je poenta gubiti vreme na bateriju

Cisto da se upisem, 12PM launch na slici. Nije stedjen, punjen magsafeom, kablom, svim i svacim, a u realnom radu se subjektivno oseca bas mala razlika u odnosu na pre god dana npr.

13 Pro cekam generise analytics pa da okacim, ali racunam da je upola od ovog ciklusa. Slicni usage patterni.

Svakako PM drze fenomenalno bateriju, jednostavno su fizika i matematika na njihovoj strani, i zato uvek kad neko pita za savet a ima tih 150e vise da izdvoji, kazem idi na ProMax, dosta brze se stigne do tih 1000 ciklusa na ostalim modelima nego na PM, a zamena baterije kosta isto.
Koja je ovo app?

Mora da bude u Settings -> Privacy -> Analytics ukljucen, pa posle dva tri dana kad generise log fajlove, runnuje se shortcut, i onda izbaci.

Kako telefoni koji stoje godinu-dve izlozeni kao displej modeli imaju svi 100% bh. Najbolje mi se baterija na 1001 tel uvek ponasa sa ubodi nocu pred spavanje.

Poslednja izmena:
Verovatno jer nema cikluse punjenja, pa nema na osnovu čega da uradi merenje/kalkulaciju.

Nosite telefon od 900-2000e i razmišljate o tome da li ćete za dve godine da ulozite 50e u bateriju.
A jeste zabavni...

..da ne kažem šašavi...

^ Nije baš 50€, mislim da je za 13 seriju 120-130€. No, ne menja poentu tvog posta.

Lupio sam, nisam ni proveravao, jer kad dodje vreme za to, ili ću prodati telefon ili ću (ako procenim da treba da ga zadržimo još godinu) da investiram u bateriju. Uostalom deo kao deo, iole stručan servis može da ga zameni, bez nekog rizika, pa da sad mora da se robuje tome sve vreme..

Kad sam uzeo telefon bio je na 99%, evo ga sad na 97%, ne bih ni znao da niste počeli priču, vazda neka sekiracija...

Verovatno jer nema cikluse punjenja, pa nema na osnovu čega da uradi merenje/kalkulaciju.

Nosite telefon od 900-2000e i razmišljate o tome da li ćete za dve godine da ulozite 50e u bateriju.
A jeste zabavni...

..da ne kažem šašavi...
jer im je zamena bat rata za kredit koji su uzeli da setaju isti

Dostupnost delova je uzasna napolju, a kamoli ovde. Niko normalan ne bi od 11 pa na gore poverio 3rd party servisu zamenu, barem je to moja tacka gledista.

Sto se tice same baterije, slazem se, 120e na svake 3 god je normalno, toliko ljudima izadje jedan mali servis za dosta stariji auto, a telefon se po 4-5h dnevno koristi, vikendom, praznicima, itd.

Cim stigne baterija do 1000-1200 ciklusa, menjanje.

50% postova se svodi na trajanje baterije. Zamislite da ljubitelji automobila 50% svoje paznje posvete trajanju rezervoara goriva ***
Pritom ih svaki rezervoar kosta 100€
Vas ovde jedno punjenje kosta 1 dinar, a imate ih 1000 pre nego sto osetite da vam je baterija otisla i jedna zamena kosta kao jedan rezervoar goriva
Wtf
Znaci admini bi trebalo ali ozbiljno da kaznjavaju svaku zapocetu polemiku oko trajanja baterije na telefonima

Vrh Dno