Šta je novo?

iPhone 13

Treba mu malo vremena da se navikne, ali u principu to je 65% baterije, 4h30 SOT, znaci od 0-100 bi bilo 7h.
Skroz normalno. Koristis telefon i ne razmisljas, kad stignes na 1000 ciklusa tj battery health pokazuje ispod 77-78%, zamenis bateriju, u zvanicnom servisu, i onda kroz par godina telefon, i to je to. Apple je sve to prosecnom coveku olaksao maksimalno moguce.

Treba mu malo vremena da se navikne, ali u principu to je 65% baterije, 4h30 SOT, znaci od 0-100 bi bilo 7h.
Skroz normalno. Koristis telefon i ne razmisljas, kad stignes na 1000 ciklusa tj battery health pokazuje ispod 77-78%, zamenis bateriju, u zvanicnom servisu, i onda kroz par godina telefon, i to je to. Apple je sve to prosecnom coveku olaksao maksimalno moguce.
Hvala najlepse ☺️ Iskreno telefon je super ali ja kao duuugogodisnji korisnik Android telefona jos uvek se uklapam😀

A gde mogu da proverim ovako nesto? Znam za serijski broj ali ovakve podatke ne znam gde mogu da nadjem?

Prilozi

• 659801E6-74C3-4D28-905E-8ACF2C5675ED.png
    659801E6-74C3-4D28-905E-8ACF2C5675ED.png
    415.9 KB · Pregleda: 94
3utools.

Malo sam iskreno razocaran baterijom na 13 pro. Nakon hvalispeva ovde, evo jutros od 7h fo 14:30 - baterija 28%. 4g uglavnom, malo navigacije i slikanja ali nista prezahtevno. Moj prethodni s21 bi se slicno ponasao rekao bih.

Pre IP13PM imao sam samsung i tamo sam mogao da namestim sa kojeg broja da pozovem nekoga ili da nekome posaljem poruku . Ovde sam kao namestio , pa opet kada biram neki broj ili saljem poruku kome nisam slao , posaljem ili pozovem sa drugog broja sa kojeg ne želim da zovem . Kako da podesim primarni broj za pozive i slanje poruka ? Ako to moze , a ne svaki put da gatam sa kojeg broja ce otici poziv ili poruka .
Hvala

Malo sam iskreno razocaran baterijom na 13 pro. Nakon hvalispeva ovde, evo jutros od 7h fo 14:30 - baterija 28%. 4g uglavnom, malo navigacije i slikanja ali nista prezahtevno. Moj prethodni s21 bi se slicno ponasao rekao bih.
Battery king bi bio jedino 13pm. Doduse bio mi je veliki, predjoh na 14pm koji ruku na srce ne vredi 1500€ a pogotovo ne ako se prelazi sa 13pm. Sad razmatram dal neki sam fold ili p7p jer sam vise u google ekosistemu + smorila me jurnjava za najnovijim flag jer na kraju uvek budem nekako razocaran 😑 samo sto sam sad izgubio kompas sta je najbolje za skrasiti se inace sam do ip12 uvek bio samsung S korisnik dok nisu krenuli da glume apple. Mozda je i obicni ip13/14 bolje resenje dok android ne izbaci nesto sa krstenim SoC 😵

Probaj ovdje

Battery king bi bio jedino 13pm. Doduse bio mi je veliki, predjoh na 14pm koji ruku na srce ne vredi 1500€ a pogotovo ne ako se prelazi sa 13pm. Sad razmatram dal neki sam fold ili p7p jer sam vise u google ekosistemu + smorila me jurnjava za najnovijim flag jer na kraju uvek budem nekako razocaran 😑 samo sto sam sad izgubio kompas sta je najbolje za skrasiti se inace sam do ip12 uvek bio samsung S korisnik dok nisu krenuli da glume apple. Mozda je i obicni ip13/14 bolje resenje dok android ne izbaci nesto sa krstenim SoC 😵
Hvaljen je i pro ovde… daleko od toga da je katastrofa, ali iznenadjen sam ovim ponasanjem baterije danas… nista tu nema vise wow i svi ti top telefoni su manje vise slicna prica.

Meni je na prvom 13 Pro (na kojem je brzo baterija pala sa 92% na 87%, kupio koristen) bila ocajna baterija dok na drugom koji sam poslije kupio nov bila dobra bas, preko 7/8h SOT-a sam imao. Sad na 13 PM sam bas odusevljen, bas battery king.
Mozda ti je nesto do baznih stanica pa los signal bio i brze svuklo, ko zna...

Jesam bio van Beograda, moguce da je to… telefon je nov dva meseca star

Ja moj 13 pro punim generalno svaki drugi dan, spadne na 30-ak posto. Mešano wifi/lte, normalna upotreba, ne igram igrice i ne gledam filmove. Nešto tebi tu vuče više nego što treba, pogledaj u pozadinskim procesima,ili je do signala mada opet teško da bude toliko

Uopšte nije teško da bude do toga. Meni 13PM kad odemo na Taru, ne može da mi sastavi dan, a pritom ga koristim da opalim po koju fotku klinca i malo listam vesti, kuckam na msg app.
Dok ga u BG cedim i izdrži lagano dan.

Ja sam skoro bio na Paliću, i po okolnim mestima nekih 4-5 dana i nisam primetio da mi se baterija toliko brzo praznila a teško da tamo ima signala kao po centru BG-a... Samo mislim da je više do nekih pozadinskih procesa i do dozvole telefonu da vuče lokaciju za dosta aplikacija

Palim i gasim lokaciju po potrebi. U procesima instagram pise 35% i kamera 18, viber 9

Ja sam skoro bio na Paliću, i po okolnim mestima nekih 4-5 dana i nisam primetio da mi se baterija toliko brzo praznila a teško da tamo ima signala kao po centru BG-a... Samo mislim da je više do nekih pozadinskih procesa i do dozvole telefonu da vuče lokaciju za dosta aplikacija

Sigurno nije kao u BG, ali nije ni bez signala ili sa jednom crtom kao na Tari.

Pozdrav
Moze mala pomoc, uradila sam update na 16.2 i ne mogu da se setim kako da isključim da kada mi je zaključan telefon da ne može da se udje u notifikacije bez face ili pass.

Da li je pametno puniti telefon preko noći i koliko to loše utiče na bateriju dosta sam komentara sam pročitao ali ponovo… i da li se treba strogo pridržavati da se ne puni do 100%? U pitanju je iphone 13 pro

Nije ništa striktno, dobićeš više odgovora koji govore ili da smeta ili da ne smeta i bićeš i dalje u solidnoj nedoumici 😃

Mnogi pune isključivo kako im najviše odgovara, neki se prilično drže da pune između 20 i 80% sa povremenim punjenjima do 100%, neki pune isključivo noću i tako drže telefon svaki dan. Generalno važi da je bolje da se ne forsira punjenje do 100% i pražnjenje ispod 20%. Ovde možeš da vidiš i šta Apple kaže o tome

Maximizing Battery Life and Lifespan

iPhone Battery and Performance

Da bi još više bio zbunjen, ubaci u igru i one koji i dalje isključivo pune telefon sporijim punjačima koji su od 5W, nasuprot onima koji pune brzim punjačima, niakako bežični i obavezno bežični 😁

Skraćeno, nemoj da robuješ bateriji i telefonu, a gledaj da ga što ređe puštaš ispod 20 %, kao i da ga povremeno, u nekoliko meseci, pustiš da se isprazni i napuniš do 100% kapaciteta.
Naglasak na prvom delu rečenice 😃 i sačekaj i gomile drugačijih komentara 😃

U 2023. godini telefoni su dovoljno pametni da mogu sami da brinu o sebi.

Jedino na sta zaista treba obratiti paznju je da nikada ne ispraznis telefon do samog kraja (ili barem da ti se tako nesto ne desava cesto). Kada baterija dodje do jednocifrene, bolje je sam da ugasis telefon. Takodje, pozeljno da koristis original punjac i kabl (svakako ne neko kinesko smece od 200-300 din).

Na ostale price ne obracaj paznju, puni telefon kada god pozelis i kako, najgluplja stvar koju mozes da uradis sebi je da gubis vreme na punjenje telefona.

Sto se punjenja tice, moje iskustvo je puniti sto cesce, tj kad god si blizu uticnice, kuci, na poslu, u kolima, naravno ne preterivati, ali gledam uvek da sam iznad 30-40%, i za sad da kucnem u drvo nikad nijedan problem s baterijom

+1 da uopste ne mislis o tome.
Na Mi 10T koliko puta sam je samo iscedio do kraja (ili svega par %) i koliko puta je punio do 100% i nista joj ne fali. Eno i dalje drzi super posle godinu i po dana.

Ja sad forsiram bezicni, imam hamin bezicni punjac, kupio na nekoj akciji u media marktu i preko noci na njega stavim 13PM, do 6h napuni na 100%.

Nazad
Vrh Dno