Ja sam pre nedelju dana presla sa purple iPhone 12,128 na zlatni iPhone 13 Pro Max 256 i prezadovoljna sam.
Najvise mi je smetala baterija na iPhone 12, nisam mogla da se naviknem da moram da mislim na to koliko baterije imam i sta smem da radim sa telefonom da mi se ne bi desilo da me izda.
Jednostavno sam se osecala nesigurno i to me nerviralo.
Ostale stvari sam prihvatila, manji ekran, losiji zvuk iz zvucnika, 60hz osvezenje ali na duzinu trajanja baterije nikako nisam mogla.
Sad imam savrsen telefon, sve je onako kako sam navikla da bude.
Na bateriju ni ne pomisljam vise, punim ga ujutru do 95% kad me iPhone glasovno obavesti da mi je baterija puna (Shortcuts) i retko kad mi stigne do 20% kasno uvece i to ako sam ga bas koristila za duge video pozive, kameru itd. tokom dana. Najcesce je na 40-50% uvece, sa normalnim koriscenjem.
Cak mi ni tezina od 240g ne smeta jer imam osecaj da drzim nesto kvalitetno u ruci kad god ga podignem.
Ostajem na iOS bar par godina a ko zna, mozda se vise ni ne vratim na Android.
P.S. Resila sam i problem sa Youtube na iOSu jer sam se na Androidu navikla na YT Vance pa su me reklame na zvanicnoj YT aplikaciji izludjivale. Prvo sam koristila Safari i AdGuard zajedno sa jos jednom aplikacijom X.app koja mi je omogucavala PiP. To odlicno radi i imala sam cak i background voice play sto mi je bilo fantasticno kad sam otkrila da bez problema funkcionise.
Ali onda sam odlucila da probam sideloading sa AltStore i instalirala uYou aplikaciju koja radi identicno kao YT Vance na Androidu i sad sam jos zadovoljnija time.
Jedino sto moraju da se osvezavaju aplikacije na svakih 7 dana ali ja iovako koristim svakodnevno Macbook tako da tih 5 sekundi sto cu jednom nedeljno da povezem kablom iPhone sa Macbookom da osvezim novih 7 dana mi ne predstavlja nikakav problem.
A da, i iTorrent aplikacija je top.
P.P.S. Ako neko zna mozda neki trik kako da se sideloadovane aplikacije osveze bez kabla, samo preko WiFi ili nekoko drugacije, neka slobodno podeli sa mnom, jer ja nisam uspela da to uradim.