Šta je novo?

iPhone 13

Drugari, potrebna mi je pomoc. Kupio bih apple care ali mi nije idalje jasno sta sve treba i kako. Da li bi mogao neko ko vec ima apple care da napravi neko mini uputstvo kako ga kupiti sa domacom karticom i koji su konkretno benefiti tog osiguranja u Srbiji. Unapred hvala 😊

Ja sam pre nedelju dana presla sa purple iPhone 12,128 na zlatni iPhone 13 Pro Max 256 i prezadovoljna sam.

Najvise mi je smetala baterija na iPhone 12, nisam mogla da se naviknem da moram da mislim na to koliko baterije imam i sta smem da radim sa telefonom da mi se ne bi desilo da me izda.

Jednostavno sam se osecala nesigurno i to me nerviralo.

Ostale stvari sam prihvatila, manji ekran, losiji zvuk iz zvucnika, 60hz osvezenje ali na duzinu trajanja baterije nikako nisam mogla.

Sad imam savrsen telefon, sve je onako kako sam navikla da bude.

Na bateriju ni ne pomisljam vise, punim ga ujutru do 95% kad me iPhone glasovno obavesti da mi je baterija puna (Shortcuts) i retko kad mi stigne do 20% kasno uvece i to ako sam ga bas koristila za duge video pozive, kameru itd. tokom dana. Najcesce je na 40-50% uvece, sa normalnim koriscenjem.

Cak mi ni tezina od 240g ne smeta jer imam osecaj da drzim nesto kvalitetno u ruci kad god ga podignem.

Ostajem na iOS bar par godina a ko zna, mozda se vise ni ne vratim na Android.

P.S. Resila sam i problem sa Youtube na iOSu jer sam se na Androidu navikla na YT Vance pa su me reklame na zvanicnoj YT aplikaciji izludjivale. Prvo sam koristila Safari i AdGuard zajedno sa jos jednom aplikacijom X.app koja mi je omogucavala PiP. To odlicno radi i imala sam cak i background voice play sto mi je bilo fantasticno kad sam otkrila da bez problema funkcionise.

Ali onda sam odlucila da probam sideloading sa AltStore i instalirala uYou aplikaciju koja radi identicno kao YT Vance na Androidu i sad sam jos zadovoljnija time.

Jedino sto moraju da se osvezavaju aplikacije na svakih 7 dana ali ja iovako koristim svakodnevno Macbook tako da tih 5 sekundi sto cu jednom nedeljno da povezem kablom iPhone sa Macbookom da osvezim novih 7 dana mi ne predstavlja nikakav problem.

A da, i iTorrent aplikacija je top. :)

P.P.S. Ako neko zna mozda neki trik kako da se sideloadovane aplikacije osveze bez kabla, samo preko WiFi ili nekoko drugacije, neka slobodno podeli sa mnom, jer ja nisam uspela da to uradim.

Prilozi

• IMG_20220407_002028730.jpg
    IMG_20220407_002028730.jpg
    151.7 KB · Pregleda: 124
  • IMG_20220407_163504623.jpg
    IMG_20220407_163504623.jpg
    107.7 KB · Pregleda: 114
  • IMG_5818.jpg
    IMG_5818.jpg
    219 KB · Pregleda: 109
  • IMG_20220412_170841154.jpg
    IMG_20220412_170841154.jpg
    108.7 KB · Pregleda: 111
  • IMG_20220412_170852393.jpg
    IMG_20220412_170852393.jpg
    86.5 KB · Pregleda: 126
Drugari, potrebna mi je pomoc. Kupio bih apple care ali mi nije idalje jasno sta sve treba i kako. Da li bi mogao neko ko vec ima apple care da napravi neko mini uputstvo kako ga kupiti sa domacom karticom i koji su konkretno benefiti tog osiguranja u Srbiji. Unapred hvala 😊
US itunes nalog, apple gift karticom dopuna a onda se prilikom kupovine AppleCare+ obavezno bira mesečna pretplata. Što se benefita tiče, posmatraj to kao osiguranje od svakog kvara ili nenamernog oštećenja.

Jedno samo pitanje.

Zasto ne otvorite novu temu Apple Care nego ovde pricate 3/4 postova samo o tome?
Mislim da to nema veze iskljucivo za iPhone 13 modelom niti sa bilo kojim drugim modelom vec zasluzuje posebnu temu pa tamo pricajte o svim mogucim pojedinostima vezanim za Apple Care do mile volje. Verujem da bi bilo stotine stranica.

Stvarno jako smara to sto da bih se informisala o iPhone 13 ovde moram da preskacem milion postova koji melju samo o Apple Careu.
Ne znam kako to ostalim clanovima ne smeta, stvarno.
Hvala lepo :)

Jedino sto moraju da se osvezavaju aplikacije na svakih 7 dana ali ja iovako koristim svakodnevno Macbook tako da tih 5 sekundi sto cu jednom nedeljno da povezem kablom iPhone sa Macbookom da osvezim novih 7 dana mi ne predstavlja nikakav problem.

Koliko se ja sjećam to je odrađivala aplikacija Reprovision ali telefon je morao biti jailbreakan... ja sam to koristio u kombinacij sa altstorom +Uncover +Reprovision (jailbrak) namjestio sam da mi svaki peti dan refreša aplikacije ili preko wifi-ja ili 4g.. mislim da drugacije neide ako nije jailbreak-an mob..za sada ti ostaje ova tvoja opcija spojiš se putem kabla na komp tj Mac i napraviš rifreš svaki 6-7 dan..
Koliko znam jailbreak za tvoj model iphona još nema ..ima za ove starije modele..
Ako sam nešto krivo rekao tj napisao neka me netko ispravi...

Poslednja izmena:
Dvoumim se između bele i gray Nillkin Nature za 12cu. Da li neko ima ovu full transparent belu? Da li brzo požuti?:rolleyes:

1649945147952.png 1649945211558.png 1649945186511.png

Ja sam pre nedelju dana presla sa purple iPhone 12,128 na zlatni iPhone 13 Pro Max 256 i prezadovoljna sam.

Najvise mi je smetala baterija na iPhone 12, nisam mogla da se naviknem da moram da mislim na to koliko baterije imam i sta smem da radim sa telefonom da mi se ne bi desilo da me izda.

Jednostavno sam se osecala nesigurno i to me nerviralo.

Ostale stvari sam prihvatila, manji ekran, losiji zvuk iz zvucnika, 60hz osvezenje ali na duzinu trajanja baterije nikako nisam mogla.

Sad imam savrsen telefon, sve je onako kako sam navikla da bude.

Na bateriju ni ne pomisljam vise, punim ga ujutru do 95% kad me iPhone glasovno obavesti da mi je baterija puna (Shortcuts) i retko kad mi stigne do 20% kasno uvece i to ako sam ga bas koristila za duge video pozive, kameru itd. tokom dana. Najcesce je na 40-50% uvece, sa normalnim koriscenjem.

Cak mi ni tezina od 240g ne smeta jer imam osecaj da drzim nesto kvalitetno u ruci kad god ga podignem.

Ostajem na iOS bar par godina a ko zna, mozda se vise ni ne vratim na Android.

P.S. Resila sam i problem sa Youtube na iOSu jer sam se na Androidu navikla na YT Vance pa su me reklame na zvanicnoj YT aplikaciji izludjivale. Prvo sam koristila Safari i AdGuard zajedno sa jos jednom aplikacijom X.app koja mi je omogucavala PiP. To odlicno radi i imala sam cak i background voice play sto mi je bilo fantasticno kad sam otkrila da bez problema funkcionise.

Ali onda sam odlucila da probam sideloading sa AltStore i instalirala uYou aplikaciju koja radi identicno kao YT Vance na Androidu i sad sam jos zadovoljnija time.

A da, i iTorrent aplikacija je top. :)

P.P.S. Ako neko zna mozda neki trik kako da se sideloadovane aplikacije osveze bez kabla, samo preko WiFi ili nekoko drugacije, neka slobodno podeli sa mnom, jer ja nisam uspela da to uradim.
Ma preko Argentine uplatis YT premium, 1€ mjesecno i 1$ 50 GB Cloud-a ako treba je prihvatljivo.

Moja preporuka je pazariti youtube premium family paket preko argentine za ~180 dinara mesecno, moze na 6 uredjaja.

Koliko se ja sjećam to je odrađivala aplikacija Reprovision ali telefon je morao biti jailbreakan... ja sam to koristio u kombinacij sa altstorom +Uncover +Reprovision (jailbrak) namjestio sam da mi svaki peti dan refreša aplikacije ili preko wifi-ja ili 4g.. mislim da drugacije neide ako nije jailbreak-an mob..za sada ti ostaje ova tvoja opcija spojiš se putem kabla na komp tj Mac i napraviš rifreš svaki 6-7 dan..
Koliko znam jailbreak za tvoj model iphona još nema ..ima za ove starije modele..
Ako sam nešto krivo rekao tj napisao neka me netko ispravi...
Uspela sam da refresujem aplikacije preko wifi, kabl nije potreban. Iz nekog razloga detektuje da je povezan Altserver samo ako je wifi na jednom uredjaju na 5g signalu, na primer na kompu a na drugom na telefonu obican 2.4 i obnuto, od iste mreze naravno. Ne znam zasto je to tako ali funkcionise super tako da je jos lakse sad.

Nije mi neophodan jailbreak, bitno mi je da mi Youtube radi kako sam navikla na Vanceu i da mogu da skidam torente, sve ostalo mi nije toliko bitno. Ja sam i na poslednjoj verziji 15.4.1 i sigurna sam da nema za tu verziju a ni za iPhone 13 Pro Max.

meni nekako cudno da neko ko ima toliko novca da zameni iphone 12 za iphone 13 pro max, nema za yt premium subscription :)

US itunes nalog, apple gift karticom dopuna a onda se prilikom kupovine AppleCare+ obavezno bira mesečna pretplata. Što se benefita tiče, posmatraj to kao osiguranje od svakog kvara ili nenamernog oštećenja.
Hvala puno na odgovoru.
Jedno samo pitanje.

Zasto ne otvorite novu temu Apple Care nego ovde pricate 3/4 postova samo o tome?
Mislim da to nema veze iskljucivo za iPhone 13 modelom niti sa bilo kojim drugim modelom vec zasluzuje posebnu temu pa tamo pricajte o svim mogucim pojedinostima vezanim za Apple Care do mile volje. Verujem da bi bilo stotine stranica.

Stvarno jako smara to sto da bih se informisala o iPhone 13 ovde moram da preskacem milion postova koji melju samo o Apple Careu.
Ne znam kako to ostalim clanovima ne smeta, stvarno.
Hvala lepo :)
Zasto onda svi ne bi otvorili posebnu temu?

Posebna tema za neke trikove kako da se sideloadovane aplikacije osveze bez kabla, posebna tema za maskice, posebna tema za utiske o radu telefona itd.

Zasto onda svi ne bi otvorili posebnu temu?
Zato sto se ovo stalno provlaci kroz vise tema, kako ko kupi novi uredjaj. Iphone XR, 11, 12, 13, SE... Bice i u temi za IP14 kad se bude pojavio, i to vise puta. Uopste nije losa ideja da se otvori tema za Apple Care, pa sve bude na jednom mestu. Maltene moze da se napise tutorijal i da sve sto ljude zanima stane bukvalno u jedan post.

nije jasno, ali who cares, rekoh samo da mi je cudno....

Zato sto se ovo stalno provlaci kroz vise tema, kako ko kupi novi uredjaj. Iphone XR, 11, 12, 13, SE... Bice i u temi za IP14 kad se bude pojavio, i to vise puta. Uopste nije losa ideja da se otvori tema za Apple Care, pa sve bude na jednom mestu. Maltene moze da se napise tutorijal i da sve sto ljude zanima stane bukvalno u jedan post.
Provlaci se i provlacice se, kao sto si i sam rekao. A ovima sto smeta, umesto da pisu kako im smeta, mogli su da otvore posebnu temu i olaksaju svima.

No nebitno, izvinjavam se ako je moje pitanje uznemirilo nekoga i oduzelo mu dragocenih 5 sekundi zivota.

Za sve one sa providnim maskama koje pozute😀

Da li je neko primetio da je zvuk ring tona dosta glasniji nego ostale notifikacije tipa poruke, Instagram, whatsapp?
Proverio u podešavanju sve je na max, mnogi spominju da treba attention awareness da se isključi, probao već ni to ne daje željeni rezultat.
Hvala ip 13pro

To Sam i ja primetio. Zato sam napravio custom ringtone i smanjio 50% glasnoću i sad je taman 😂

Pozdrav ljudi.

Treba mi pomoc, ako je neko ima zelju da mi pomogne. Danas sam bio u mts-u i naracio iphone 13, rekli su mi da ce stici na kucnu adresu ugovor i telefon posle praznika.
Pa razmisljam malo, i bacam sebe u rebus za neke stvari.

Ovo mi je prvi iphone telefon, nikada pre toga nisam koristio iphone, uvek je bio samsung al sam odlucio da malo promenim.
Zanima me kako se podesava icloud? Nisam znao sta je al sam procitao na internetu otprilike sta je. Da li je dobijam otkljucan taj icloud u mts-u, i kako da dodjem dodjem do njegovog id-a i kako se tacno pravi nalog? Da li kao obican gmail ili?
Posto koliko sam razumeo, bez iclouda necu moci da instaliram ni jednu aplikaciju.

Citao sam malo ovde, ali nisam mogao da nadjem konkretno ove stvari, posto vidim da se generalno razumete. Kada stigne telefon, koji region da stavim, da li nas ili usa? I ako imate jos koji predlog da mi date kao pocetnika, bio bi' jako zahvalan. Hvala unapred :)

Mts nema nikakve veze sa tvojim icludom.Na kakvo podesavanje konkretno mislis, napravis nalog kao sto si do sada pravio na androidu i to je to, mozes da stavis i USA i nas region, na Usa vise aplikacija ali ove osnovne imas i na nasem.

Za 10 dana stigla maska iz USA. A telefon tek trebam uzeti. Bas je dobro odradjeno sto se tice materijala.
8473F84C-683D-4CDE-9AA1-BD8F98BBEF61.jpeg

Odakle si naručio? Ja naručio pre 10 dana i piše mi da će stići do 06. juna

Odakle si naručio? Ja naručio pre 10 dana i piše mi da će stići do 06. juna
Sa ebay-a direktno od smartish store-a. Dostava je pisala ovako 26.04. - 01.06. I stiglo danas. 19.04. u Frankfurtu, danas u Prijedoru (RS). 😂

Jedno “glupo pitanje”. Transfer sa starog na novi iphone, vidio sam u podesavanjima da ima opcija. Kad uzmem novi, znaci samo pokrenem i pratim korake i to je to. Da li ima nekih zackoljica koje trebam znati ili su to bas uredili da ne razmisljam. 😂

@SretenBG vidjecemo kako izgleda na telefonu uzivo, ali djeluje dobar materijal.

Mts nema nikakve veze sa tvojim icludom.Na kakvo podesavanje konkretno mislis, napravis nalog kao sto si do sada pravio na androidu i to je to, mozes da stavis i USA i nas region, na Usa vise aplikacija ali ove osnovne imas i na nasem.
Aha, nisam znao da je standarno pravljenje naloga. Posto citam po netu kako ima telefona koji su zakljucani na icloud, i onda bukvalno su beskorisni(tako kazu).
Pa ne znam konkretno sta, citao sam malo da imas svoj neki id, i ako izgubis telefon niko drugi ne moze da ga koristi, to je valjda taj icloud. Kako nalazim taj ID?

Pa nisam neki preterano zahtevni korisnik, sto se tice aplikacija i svega toga. Standard neki, whatsapp i instagram, ali mi je bitno da imam i neke nase aplikacije... e sada me to recimo interesuje, ako stavim acc na USA region, da li cu imati neke da kazemo domace aplikacije? Kao sto je aplikacija banke, mozzart, moj mts? To su mi da kazemo bitne app. Hvala na odgovoru :)

Sve te aplikacije su na US Store-u, a uglavnom su korisnici pravili nase ili Cro kad je trebao da se skine HBO Go, dok je bio aktuelan. US je sa najvecim brojem aplikacija. Dopunjavas balance kupovinom gift kartica. ID ti je mail adresa preko koje pravis nalog. Za US nadji na netu adresu nekog hotela, univerziteta (zapisi najprecizniji zip kod i telefon te ustanove)u drzavi gde se ne placa porez, kao sto su Delaware, Montana, Aljaska New Hampshire i Oregon.
Nalog mozes da pravis na web-u

Za telefon ces za verifikaciju da biras Srbiju i tvoj telefon (nike onaj koji ubacujes podstke gde kao zivis u US.

Kad ga napravis na ovoj strani, ides da ga dopunis sa svim dodatnim podacima (payment method oznacis kao none, adresa, zip kod, telefon koje si nasao na google mapama ili kako god vec zelis) posto na pocetku samo upises ime, prezime, US region, sifru i tvoj telefon za verifikaciju SMS-om. Neka te ne buni sto je nas telefon, a izabrao si US Store kao region.

Moze ovo i drugacije, preko telefona gde krenes da skidas besplatni aplikaciju i kad te pita za Apple ID, ide na pravljenje novog, ali i ovako je lagano.

Stigla zvijerka. Nekako sve brze i ljepse radi za razliku od 11 PM. Prvu zamjerku sto sam nasao kad sam upalio kameru i kad je upaljen macro mod. Pravo ludilo se desava kad se pokusa fokusirati nesto sto je blizu kamere. Vec sam mislio da me zapao falican model, ali onda sam vidio i na redditu, yt, apple forumu da imaju isti problem.

Nazad
Vrh Dno