Šta je novo?

iPhone 13

I dalje čekam 13 pro, poručen 21.2 u A1.
Niko ništa da javi, dok izađe 14 valjda će stići..😂

Nasi operateri jedino jos ne dele bonove, a kolicine koje nabavljaju su smesne u svakom pogledu.

Nezvanicno, nabavke novih kolicina su nekad sa tek nekoliko uedjaja 😄

bonovi.jpg

Ocigledno je da zainteresovani i dalje moraju da se naoruzaju strpljenjem.

Bas neozbiljno da se toliko ceka a telefon izasao pre skoro 6 meseci

Ne mogu da verujem da neko čeka telefon par meseci, zaboravio bi i šta sam naručio.

Ja poručio 13 pro max početkom januara a stigao mi kraj februara. Dobio sam i 10.000 popusta na uređaj na neo neo biz tarifi koji nisam ni tražio 😂 Hvala im 😀 S telefonom sam prezadovoljan, nisam našao da mi išta fali što sam koristio na oneplus 7t pro.

Jel su ovi zeleni artifakti na slikama normalni, jel primetio jos neko ovo? Ip13

Prilozi

• 917F0CDC-534B-4B8E-86A7-F43D02A8B22E.jpeg
    917F0CDC-534B-4B8E-86A7-F43D02A8B22E.jpeg
    125.7 KB · Pregleda: 87
  • 4A45E2E2-8563-4CB6-AB22-7589955E4B1B.jpeg
    4A45E2E2-8563-4CB6-AB22-7589955E4B1B.jpeg
    72.9 KB · Pregleda: 100
  • 727F33B3-3862-42D8-B45B-CB6825458C87.jpeg
    727F33B3-3862-42D8-B45B-CB6825458C87.jpeg
    217.7 KB · Pregleda: 101
Ako mislis na lens flare, kao na slici sa zgradama, normalno je.

Upravo tako 😃, a kad smo kod toga, pisano je u vise navrata o tome 😃

Ne mogu nikako da se priviknem na tzv lens flare, zelenu tačku koja se javlja kad je u kadru jak izvor svetlosti. Bio sam u Apple Store-u misleći da je u sočivo gornje kamere upala neka prašina ili nešto tome slično, a onda mi je dečak pokazao da je to normalno i pokazao isto na svom iphone-u. Čak objašnjava kako to oduvek postoji na iphone-ima, još od četvorke. Ja to nikad nisam primetio ni na jednom modelu koji sam koristio

Nisi ga primetio, lens flare postoji oduvek i ne samo na ajfonima.

Ne treba ti to "staklo" za kameru, pravi opasan lens flare u noćnim uslovima.

Ne mogu da verujem da ne mogu da reše ni one njihove zelene tačkice noću već par godina

Kakva je situacija sa lens flare-om, konkretno na iPhone 13 mini? Videh da se dosta ljudi žalilo na to...da li je u pitanju softverski problem koji je/će neka naredna verzija iOS-a uspela/uspeti da ispegla...ili je hardverska problematika?

Lens flare imaju svi iphoneovi…….i mene bas nervira…..

Moraćeš da se pomiriš sa time, neće ništa promeniti buduće softverske nadogradnje.

Hajde što nemam 13-cu nego SE, ali me baš zanima pitanje.
Kako je uopšte moguće da se izbegne Lens flare, kao fizička pojava koja se zna kako i zašto nastaje, bez objektiva sa senilom.

Ja sam primetio lens flare bas sad kad sam gledao Juventus, ako njihove kamere od par desetina hiljada evra imaju lens flare, sta mi da kazemo ***.

Imaju sve kamere, ali ne u ovoj meri da neke slike budu upropastene, pogledaj poredjenje sa drugim telefonima. Naravno da je hardverska problematika. Moguce da ce probati obradom slike malo da smanje lens flare, ali je poprilicno slozeno da se ispegla, po mojoj proceni potrebni su ogromni resursi i nije bas pametno da se to unapredi software-ski (da opterete cpu pri obradi slike), lakse i efikasnije je da poprave kameru na sledecem iPhone-u.

Izmenjao sam brdo telefona, jedino sam primetio na najskupljem od svih. I to prilicno nakaradno izgleda...pih

Au ja 2 godine koristim ios, tj 11 PM i nisam ovo primijecivao. Bas vam hvala, hahaha. Bas sad gledam slike gdje je bilo bas bas suncano ili sam slikao okrenut ka suncu i nema svaka slika lens flare.

Edit:
Ipak ima, ali mora biti bez oblaka, tj samo sunce.😂😂
Izmenjao sam brdo telefona, jedino sam primetio na najskupljem od svih. I to prilicno nakaradno izgleda...pih
Sreca ima snapseed i to uklonis za 5 sec, ako je slika bas bas dobra. Ali kao da nama to muskarcima predstavlja problem, okacis kakva je takva je.😂

Ova zelena obecava, samo sto imam osecaj da ce operateri jos vise da grunu cenu za njih....

Kakvo je stanje sa 13 mini u A1?
Da li ih imaju na stanju češće od Pro modela?

Posle 7 dana korišćenja 13pm moram iskreno reći da Samsung mora da napravi 8 svetsko čudo da se opet vratim na android. Kratko da ne objašnjavam šta je sve bolje😀

Kakvo je stanje sa 13 mini u A1?
Da li ih imaju na stanju češće od Pro modela?

Obican i mini model su najcesce dostupni kod svih operatera. Kod MTS-a su skoro uvek bili dostupni, kad god sam pitao za Pro model 😄

Posle 7 dana korišćenja 13pm moram iskreno reći da Samsung mora da napravi 8 svetsko čudo da se opet vratim na android. Kratko da ne objašnjavam šta je sve bolje😀

Neka te i dalje lepo sluzi 😃, ako ti za ovo vreme ne nedostaju neke stvari, koje se ticu otvorenosri sistema, verovatno ti ni kasnije nece smetati.
Početnički entuzijazam 😉

Koji kod mnogih traje vise od decenije 😁

^ po meni prelazi sto pre posto su najavili da će cene ići gore

^ nisu nigde, prijatelj koji se bavi prodajom telefona od koga sam i uzeo je rekao da u sledećoj turi će ići skok.

Jesu pojačali malo vibraciju na ip13? Na ip12 je toliko slaba, kao da je i nema. Generalno, svi telefoni su čini mi se ranije imali jaču vibraciju...

Ne mogu baš da uporedim ali je dosta slaba na 13P i često je ne osetim.

^^ Imam utisak da mi je na XS Max bila jaca/intenzivnija vibracija nego sada na 13 PM. Ne pricam ovde o haptic feedback-u koji svakako osetis jer ti je telefon u ruci, vec o subjektivnom osecaju kada ne cujes zvono a (trebalo bi da) osetis vibraciju telefona u dzepu.

Takodje mislim da ovde ima i momenat da li telefon ima/nema masku na sebi. Silikonska maska koja je poprilicno debela, dosta "upija" vibraciju, dok klot telefon ili maska koja nije silikonska, vec tvrda (tanja nego silikonska) plastika, dosta bolje (logicno) provodi vibraciju. Bar sam ja ovo zakljucio na mom telefonu.

Vrh Dno