Šta je novo?

iPhone 13

2 u najboljem slučaju.

Kako mi preko firme uzimamo telefone i naručena su i 2 iphona (ja sam se na kraju odlučio za max), kada smo pitali kada da očekujemo iphone, pošto nam sve ostale marke već danas šalju, rekla je da zaista ne može da nam odgovori na to pitanje. Tako da te priče što vam govore za dan, dva, nedelju, do Nove Godine, za mojmilovo, mislim da ništa nema osnovu, da samo nagađaju i lupendaraju, što bi rekla naša premijerka. :)
Inače ako se ko premišlja kod Telenora za Samsung s21, s21 ultra reče da se od januara povlače isporuke, pa se odlučite dok ne bude kasno kod njih.

Tako su i meni pricali da ne moze da se poruci telefon, pa onda da ce biti u januaru, na kraju sam preko webshopa(mts) porucio, dobio mail da treba da uplatim avans, kada sam uplatio par dana kasnije je stigao telefon(13 pro max)

22. novembra sam porucio preko webshopa
23. novembra dobio mail za uplatu avansa
26. novembra sam im javio da je to ok i da kreiraju uplatnicu za avans
29. novembra sam im uplatio avans
1. decembra telefon stigao kod mene postom

Jel stizao nekom 13 Pro u skorije vreme u Telenoru?

Tako su i meni pricali da ne moze da se poruci telefon, pa onda da ce biti u januaru, na kraju sam preko webshopa(mts) porucio, dobio mail da treba da uplatim avans, kada sam uplatio par dana kasnije je stigao telefon(13 pro max)

Tako je i moj drug preko A1 dobio u roku od nedelju dana. Ne znam sta se desava ali postaje bezobrazno. Cekam od pocetka Novembra...

Ma nije problem u porudžbi, ona je nama već poručila, čak je obećala da će i probati da ubrza stvari, da i iphone dobijemo što pre, nego oni ne znaju da ti kažu tačno kada će ih dobiti, te ako vam neko obećava (Telenor) da će biti tada i tada, verovatno vam lupendara jer ne znaju. I nama je sama rekla, može biti za 7 dana, može biti i mesec.

Imam ja. Meni u proseku baterija traje dva dana sa ukupno oko 8-8.30 sati sot-a i ostane još oko 10-15% baterije. Mislim da bi mogao da izvuče oko 10-11 sati sot-a u jednom danu. To je na 4g do 17h, posle većina vremena na wifi. iOS 15.2.

Imam ja. Meni u proseku baterija traje dva dana sa ukupno oko 8-8.30 sati sot-a i ostane još oko 10-15% baterije. Mislim da bi mogao da izvuče oko 10-11 sati sot-a u jednom danu. To je na 4g do 17h, posle većina vremena na wifi. iOS 15.2.
Super, hvala na odgovoru.

Potvrdjujem za SOT - 13 Pro Max je sada ubjedljivo sampion. Do sada su 11 Pro Max i 12 Pro Max bili tu negdje, dok sa 13 Pro Max mozete ocekivati oko 25% veci SOT.

Ja sam u mts-u narucio preko web shop-a Iphone 13 pro max 8. novembra. Stigao mi je mail 9. novembra da mi je odobren zahtev ali nemaju telefon na stanju. Od tada sam ih zvao 20 puta i slao im 10 mailova i uvek je odgovor nemamo ga na stanju, ne znamo kada ce biti. Sada evo vidim da ljudi koji su posle toga narucivali, uzeli telefon. Nije mi jasno uopste o cemu se radi

Inace, iphone 13 pro max sam narucio 8. novembra u mts-u, odobren zahtev, nema telefona, cim stigne poslace mi.
Narucio sam u telenoru 15. novembra, nema telefona, poslace mi.
Moja devojka narucila u telenoru takodje 15. novembra, nema telefona, poslace joj.
U vip-u sam takodje hteo da narucim, tamo ne moze ni da se naruci, ceka se da bude aktivna opcija na sajtu. Zvao sam call centar, nemaju na stanju pro max, ne znaju kada ce biti.
Svi ovi zahtevi su jos uvek otvoreni, niko jos uvek nema telefone.
Tako da mi je nelogicno kada citam ovde da ljudi dobijaju iphone. Ili sam ja toliki baksuz

Naručio Iphone 13 u Telenoru u subotu, rekla je da će biti do utorka, odem u utorak kaže mi u toku nedelje, dal nemaju telefon na stanju ili je nešto drugo, stvarno ne znam. Tako da oni koji se odluče da naruče ima da se načekaju pošto vidim da su i ostali dosta čekali. Vidim da svi spominju pro i pro max model ali mi nije jasno što ga nema ni običan, što zavlače ljude.

Moram da castim 😁 Narucio pre nekoliko dana Iphone 13 Max 128GB u Telenoru i danas mi salju. Ipak ga necu cekati 1-2m 🤣
Daj otkrij nam tajnu gde i kako :D? Cekam vec jos malo pa 2 meseca, sve govore uskoro ce ali ne vidim da ce se to desiti. Vidim da cu iPhone 14 docekati pre nego sto mi 13 stigne

Kod nasih operatera je problem sto ne mogu sami da porucuju telefone, nego se ceka Apple da rasporedi telefone tako da ne moze jedan operater da uzme vece kolicine, nego Apple sam rasporedjuje.
Centralni magacin Apple je u Budimpesti i odatle telefoni dolaze kod nas, pa se i to jos ceka.
Sa drugim markama to nije tako.

Tek ce biti nestasice, sto se da i ocekovati.
Xiaomi telefona nema na lageru vec duze vreme, to sto ima na sajtu je jedno, a kad se poruci sasvim druga prica.
Npr Samsung A52s VIP je uzeo za sebe 1000kom, i onda novosadska toplana povuce vece kolicine za svoje radnike.

Porucio u Telenoru prekljuce 2 x 13ProMax 128.... stao u red za cekanje :)

BTW vidim na sajtu njihovom da neke modele skuplje tipa 256/512 u odredjenim bojama imaju na stanju po nedge u Beogradu, samo kome odgovara to neka proveri.

Nemaju nista na stanju, ja sam narucila 256 pre skoro 2 meseca i jos uvek nista. Jos pored porudzbine sam dala napomenu da mi nije bitno koje boje. Lazna reklama, sta sad...

Mozda ce i da bude nesto, evo vidim u iStlye posle duzeg vremena 13 Pro na stanju,, u nekim njihovim prodavnicama.

Daj otkrij nam tajnu gde i kako :D? Cekam vec jos malo pa 2 meseca, sve govore uskoro ce ali ne vidim da ce se to desiti. Vidim da cu iPhone 14 docekati pre nego sto mi 13 stigne
Hahhaha pa i nema neke tajne, produzio sam ugovor 😁 Dugo sam korisnik Telenora a pre toga i Mobtela. Zapretis malo i sve moze, imaju svi operateri male zalihe, samo cuvaju. Cak sam dobio i solidan popust😉

Ja sam korisnik mts kartice od 98. godine, tj tadasnjeg telekoma. Telenora tj, tadasnjeg mobtela od 2001. god. Po nekoliko ugovora imam kod svih, mesecno placam po tridesetak hiljada racune za razne stvari, mobilni, internet, kartice za firmu itd itd... Pretio sam i tuzbom, pretio sam i raskidanjem ugovora i ko zna cime sve. I dalje nista i kod jednih i kod drugih. Zanima me kako to zapretite pa na kraju moze i popust i ima telefon? Bez zezanja pitam, posto ja nista nisam uspeo da uradim

Jel si podneo zahtev za prelaz kod drugog operatera? :D Tada im se pali lampica.

Ja sam korisnik mts kartice od 98. godine, tj tadasnjeg telekoma. Telenora tj, tadasnjeg mobtela od 2001. god. Po nekoliko ugovora imam kod svih, mesecno placam po tridesetak hiljada racune za razne stvari, mobilni, internet, kartice za firmu itd itd... Pretio sam i tuzbom, pretio sam i raskidanjem ugovora i ko zna cime sve. I dalje nista i kod jednih i kod drugih. Zanima me kako to zapretite pa na kraju moze i popust i ima telefon? Bez zezanja pitam, posto ja nista nisam uspeo da uradim
Ma batali ga, lik troluje…

Jel si podneo zahtev za prelaz kod drugog operatera? :D Tada im se pali lampica.

Ovo je tačno. Devojka je na Telenoru i pitala je za neki popust (jer je kod Telekoma njen telefon bio baš značajno jeftiniji), ništa joj nisu dali, službenik je samo slegao ramenima. Potpisala je ugovor sa Telekomom, i tek tada su je zvali iz Telenora sa baš dobom ponudom. Na pitanje šte ću sad sa ugovorom sa telekomom (dobila je i njihovu karticu), rekli su da ne brine ništa to je njihova briga. E sad, imajući u vidu da je Telekom javno preduzeće, može da se desi da se ne upecaju na taj vaš blef. Svakako treba biti spreman da se promeni operater jer postoji šansa da vas lagano iskuliraju.

Ja koristim Telekom od '99 i ranije su mi nudili razne pogodnosti mimo standardnih da produžim ugovor, ali zadnjih 5-6 godina ništa. Ipak ne bih eksperimentisao sa promenom operatera da bih iskamčio neki popust.

Mislim da sam ja dobio navise zbog toga sto sam puno brojeva prebacio kod njih. Do sada sam imao kartice svih opratera ali mi je utisak da su ubedljivo najbolji MTS i Telenor, tj. mnogo su bolji od VIP-a. Ja sam morao da prebacim broj iz VIP-a, zbog njihove bahatosti, kada su me zvali da mi ponude bolju ponudu posle zahteva za prelazaka broja, odbio sam ih. Jeste Telenor skuplji i to mozda puno, ali kada ukljuce i popust ispalo mi je i jeftinije od MTS-a a plus mi nisu ni trazili ucesce sto je obicaj kod MTS-a pa o VIP-a o problema sa signalom i da ne pricam. Meni je ovo drugi Iphone, prvi mi je bio Iphone 6 kada je izasao ali sam odustao zbog iOS-a i vratio se na Android. Probacu ponovo, posto je realno sada Iphone 13 Pro Max jedini telefon koji ima sve sto treba da ima jedan pravi flegsip.

Ja koristim Telekom od '99 i ranije su mi nudili razne pogodnosti mimo standardnih da produžim ugovor, ali zadnjih 5-6 godina ništa. Ipak ne bih eksperimentisao sa promenom operatera da bih iskamčio neki popust.
Ista prica, za sad zadnji ugovor jedino sto su mi dali je 3 meseca za 1 din, nikakve dodatne benefite, a pre samo kazes da oces da prebacis broj pomere nebo i zemlju da ti daju benefite...

Nazad
Vrh Dno