Šta je novo?

iPhone 13

Taj sot mi je bio max a prosek je oko 8h otprilike. Posle S22U Snap ovo je neverovatno. Osim sto je S22U brutalan telefon baterija je dno dna. Sa takvim koriscenjem SOT mi je na njemu bio u proseku oko 3.5h 🤣🤣🤣 a max mozda 5.30h
Mda to je ono sto je mene oduvalo prelaskom sa top androida na 13PM. U android svetu da se sto bi se reklo narodaki sutiras u dupe ako izvuces 3-4h SOTa a ovde min 8h glat.

Nego dal koristite neku split screen aplikaciju i ako da koju od mnogih preporucujete , prosto mi je neverovatno da opciju koju imaju (na ipadu) nisu omogucili na Plus/ Max modelima iphona i da tu kaskaju za drndoidom jos uvek🤔

Stigao IOS 16

^ stigao je još juče oko 19h

Izgleda da su menjali neka podesavanja u vezi displeja, skaliranje ili tako nesto, jer vidim da se UI lomi u dosta aplikacija

Uf, znači nije stabilno još uvek? Izašao 15.7, ostajem na njemu dok ne ispeglaju malo. Šteta što neće biti AOD na 13 seriji, capitalist pigz.

Uf, znači nije stabilno još uvek? Izašao 15.7, ostajem na njemu dok ne ispeglaju malo. Šteta što neće biti AOD na 13 seriji, capitalist pigz.
Iskreno osim malo preklapanja u nekim aplikacijama nisam primetio neke vece probleme za sada.
Ono sto mi je glupo je sto novi lock screen ne dozvoljava izmenu koju je sam sistem napravio tokom upgradea nad postojecim lock screen wallpaperom, tako da moras fakticki da pravis novi isti takav da bi mogao da npr promenis font sata jer on postavi debele brojeve a ja volim tanke i sl. Takodje kako imam i iWatch i za aktivaciju svih opcija sam morao da potegnem do HR granice (ta mi je najbliza) vidim da mi je iskljucio AFib opciju jer nisam na podrzanom regionu sad kad su na ono sto je vec bilo dodali i AFib history.
Sto se tice widgeta na lock screenu glupo je sto ne mozes da im menjas boju zasebno vec boja koju stavis za sat se koristi i za widgete. IMa nekih logicnih promena i nekih manje logicnih ali rekao bih da je ovo trebalo jos da se sredjuje i da su malo pozurili.

Zdravo drugari,
kupio bih 13 pro nov, pa me zanima da li imate neku preporuku gde kupiti a da nije istyle ili operater... Hvala

^ možeš preko kp gde imaš sa oficijalnom garancijom od 1god, može se naći i sa dve godine neko ko prodaje od operatera ili direktno da uzmeš preko operatera.

Drugari, jel imate neku preporuku za usc-c to lightning adapter, da mogu da punim iphone na kablu/punjacu od MBP?

Drugari, jel imate neku preporuku za usc-c to lightning adapter, da mogu da punim iphone na kablu/punjacu od MBP?
Dobar ti je oridjidji jer je kao njihov mada suvise tanak i zna brzo da propada i tamni. Ja koristim ikeine ili ankerove i nikad problem pri cemu su deblji ojacani a nema nekih losih efekata, i prenos podataka u slucaju da zatreba je maximalni koliko podrzava zastarela munja

Pitanje oko punjaca za iPhone 13. Da li da kupujem originalan ili ne? Negde sam cuo da originalan punjac za iPhone 13 vise steti zdravlju batrerije? Da li kupiti Xiaomi punjac(samo kockicu) od 20w ili bilo koji drugi?

^ možeš ga puniti preko PC

To nije bas najzdraviji nacin punjenja. Pitam za adapter, kockicu... Da li da uzimam original ili neki drugi od 20W

Dobar ti je oridjidji jer je kao njihov mada suvise tanak i zna brzo da propada i tamni. Ja koristim ikeine ili ankerove i nikad problem pri cemu su deblji ojacani a nema nekih losih efekata, i prenos podataka u slucaju da zatreba je maximalni koliko podrzava zastarela munja
Nije mislio na kabl, vec na adapter (da ne bi nosio dva kabla).

Koliko ja znam, apple nema takve adaptere. Mozda nesto kinesko, mada nisam siguran da bih se ja igrao sa tim.
To nije bas najzdraviji nacin punjenja. Pitam za adapter, kockicu... Da li da uzimam original ili neki drugi od 20W

Kupi original. Najpovoljniji je u A1 radnjama (ex VIP)

Moze link prema nekom? Ne treba mi ceo usb-c to lightning kabli, nego posto koristim MBP, na njegovom punjacu imam usb-c to usb-c, pa da na taj usb-c dodam adapter da napunim IPhone, kad napunim, skinem adapter i ubodem nazad u MBP.

Odradio nocas dva neka updatea, prvo 15.7 pa na 16.

Jutros reko da proverim battery health (tokom one polemike napisah da mi je 100% nakon 6 meseci i da ce mi se sutra spustiti ispod 100% koliki sam baksuz). Nije se desilo tad ali evo jutros proveravam i stoji 99% 😂

Inace subjektivni osecaj da 16 popravlja trajanje baterije, evo kraj smene uskoro, na 91%, nocas napunjen….

Zašto nije zdrav? Ja tako punim 99% vremena i posle 6 meseci BH je na 100%. Na USB je 5V sto je bolje za punjenje od apple punjača koji su 15 i 20

• Like
Reagovanja: iOS
Zar nije nebitno koliko pusta adapter, telefon i ovako povuce koliko mu treba, bitno je da adapter moze toliko da isporuci? Ne vidim zasto bi punjac od MBP bio stetan da na njemu punim IPhone? Punim tako i Samsung Note10+, nista nisam primetio da se greje ili ne valja.

Takodje kako imam i iWatch i za aktivaciju svih opcija sam morao da potegnem do HR granice (ta mi je najbliza) vidim da mi je iskljucio AFib opciju jer nisam na podrzanom regionu sad kad su na ono sto je vec bilo dodali i AFib history.
Uh, hvala za hint. Neću skoro u EU, niti blizu neke granice. 🙂

Zar nije nebitno koliko pusta adapter, telefon i ovako povuce koliko mu treba, bitno je da adapter moze toliko da isporuci? Ne vidim zasto bi punjac od MBP bio stetan da na njemu punim IPhone? Punim tako i Samsung Note10+, nista nisam primetio da se greje ili ne valja.
Kod Samsunga imaš opciju fast Charging da upalis ili ne, kod apple ako staviš od 5V punice sporo u slučaju da staviš od 15 ili 20 on puni odmah fast Charging. Nema sistem da se isključi. Kad stavim preko PC da se puni telefon je hladan a kad stavim na punjač od 15 mnogo je topliji

To da, to stoji.

Nije mislio na kabl, vec na adapter (da ne bi nosio dva kabla).
Da moja greska nisam lepo procitao
Moze link prema nekom? Ne treba mi ceo usb-c to lightning kabli, nego posto koristim MBP, na njegovom punjacu imam usb-c to usb-c, pa da na taj usb-c dodam adapter da napunim IPhone, kad napunim, skinem adapter i ubodem nazad u MBP.
NIsmo se lepo razumeli, saljem ti na PM link za kabal sa adapterom, ja npr u kolima koristim USB-A na microUSB koji ima adapter da se microUSB pretvori u USB_C ili Lightning i to radi super i nisam nikada imao problem sa telefonom, prekidom punjenja, pregrevanjem ili gubljenjem konekcije.

Da moja greska nisam lepo procitao

NIsmo se lepo razumeli, saljem ti na PM link za kabal sa adapterom, ja npr u kolima koristim USB-A na microUSB koji ima adapter da se microUSB pretvori u USB_C ili Lightning i to radi super i nisam nikada imao problem sa telefonom, prekidom punjenja, pregrevanjem ili gubljenjem konekcije.
sa micro na lighting sam video kod pojedinih kineza i imam par komada rade ok za punjenje placao sam zamenske 100din/komad rade adapteri ko original.Ali C to lighting nisam nigde video ali postoji.Kacio sam u nekoj od tema sa c na full usb ko koristi standarni punjac adapter koji vrsi posao da se strana koja ide u punjac pretvori u full usb.

sa micro na lighting sam video kod pojedinih kineza i imam par komada rade ok za punjenje placao sam zamenske 100din/komad rade adapteri ko original.Ali C to lighting nisam nigde video ali postoji.Kacio sam u nekoj od tema sa c na full usb ko koristi standarni punjac adapter koji vrsi posao da se strana koja ide u punjac pretvori u full usb.
IMa USB-C -> Lightning adapter kod nas po nekim kompijuterskim radnjama , prosledio sam mu linkove na PM

da, imaju svi dok viber ne updateuje app

Vrh Dno