Šta je novo?

iPhone 13

• Začetnik teme Začetnik teme rix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pre 9 meseci sam kupio mami iphone 13 na poklon (polovan). Imao je 84% battery health, nakon 9 meseci i dalje bh stoji na 84% i ako je primetila da je trajanje baterije znatno losije nego pre 9 meseci. Prodavac je rekao da telefon nikad nije servisiran. Da li je moguće da je neko zamenio bateriju na 84% za lošiju ili da se telefon samo zapucao na 84 i ne prikazuje niže?

Moguće, kod mene je na 81% još malo pa dve godine.
Lično nisam nešto primetio da je značajno lošije, a odneo bi ga odmah na zamenu jer je besplatna preko AC+.
Trajanje baterije zavisi od mnogo faktora a proveru možeš i sam preko 3uTools. Tamo dobiješ realnije prikaze oko broja punjenja i slično.

Pre 9 meseci sam kupio mami iphone 13 na poklon (polovan). Imao je 84% battery health, nakon 9 meseci i dalje bh stoji na 84% i ako je primetila da je trajanje baterije znatno losije nego pre 9 meseci. Prodavac je rekao da telefon nikad nije servisiran. Da li je moguće da je neko zamenio bateriju na 84% za lošiju ili da se telefon samo zapucao na 84 i ne prikazuje niže?
ja sam imao iphone 13 pro u podesavanju pisalo 85% bh vidim nesto losije drzi tek na 3utools pokazalo 79% bh ko zna kad palo na 79%
zanimljivo nije pisalo da je za zamenu bateirja

Kod mene na 13PM 77% je BH već duže vreme.
Nešto ne bih da ga otvaram u ovlašćenom servisu. Apsolutno mi ne smeta da ga punim u toku dana.
Imajte u vidu da je serija 13 po mnogima najbolja serija svih vremena.

Zavisi od sistema. Mom je 3,5 godine bh 87% ali "realnih" 82 ili 83%. Sa ovim sad najnovijim ios 26 ažuriranjem trajanje baterije sasvim u redu. A do ovog ažuriranja je se punio 3x dnevno bez preterivanja.

Nije uopšte mali broj korisnika serije 13 na globalnom nivou a Apple je previše pametan da bi se "igrao" sa tolikom bazom korisnika.

Moguće, kod mene je na 81% još malo pa dve godine.
Lično nisam nešto primetio da je značajno lošije, a odneo bi ga odmah na zamenu jer je besplatna preko AC+.
Trajanje baterije zavisi od mnogo faktora a proveru možeš i sam preko 3uTools. Tamo dobiješ realnije prikaze oko broja punjenja i slično.
Imaj samo u vidu da je besplatna kada padne ispod 80%, a imaš AC+.

Da li vredi uzeti 13 pro za nekih 250 evra... BH82... Nisam u mogućnosti da idem nešto preko toga...

Naravno. Idealno bi bilo još ako je 256gb ali i 128gb je okej.
Sad da li ćeš mu kasnije menjati bateriju kod divljaka ili ovlašćenog i da li ćeš uopšte želeti da ti se otvara fon, to je na tebi.

Zamena baterije za poslednje generacije iphone— je u Srbiji 21990din dok je u EU do 120€
Jel to tacna infomacija? Gledao sam na chat gpt..
Ako je tako onda ko planira zamenu baterije isplati mu se poseta nekom gradu u okruzenju.

Imaj samo u vidu da je besplatna kada padne ispod 80%, a imaš AC+.
Znam, ima mala sestričina 12-cu i odavno joj je iskočilo obaveštenje za bateriju ali ne žuri dete nigde 🙂
Nije me mrzelo da ga zakačim na 3uTools. 800 i nešto ciklusa, 81% kao i na telefonu.
Iskreno, ni gledam te stvari, punim kada javi da ga punim. Meni odlično radi i to mi je jedino merilo. Nisam baš merodavan pošto menjam telefon obično na nekih 3-4-5 godina. Vidi se kada krene da trokira baterija... Mnogo mogu da izguraju u današnje vreme, ali nekim korisnicima nije dosta ni generator na kolicima da vuku sa sobom 🙂 Ima tu neke dece kod mene pa ne pričam napamet 🙂

Kod mene na 13tici,sad u septembru je 2 god.od kako sam ga uzeo novog baterija je na 93%,ali nisam bas zahtevan korisnik.

Znači izgleda da bh nije toliko merodavan podatak koliko vidim jer se mnogima zapuca oko 80%, što znači da najverovatnije ima manje od toga.

Posle silnih androida, i ja se pre neki dan ponovio sa polovnim IP13. Star 21 mesec, BH 87%. Ne znam za ostale modele, ali za mene je ovo vrh telefon. Ažuriran je na novi IOS 26.2 i sve funkcioniše besprekorno. Proveren preko 3uTools programa, sve originalno, fabrički na njemu, ništa menjano. Juče sam sa drugarom upoređivao kamere sa njegovim S25, pa i nema neke razlike, šta više lepše su mi boje na IP13. Tako da ako ovako sve ostane, zanemarujući bateriju, verujem da ću ga koristiti barem jos godinu dve.

Cao

I dalje sam na 17.5,sta mislite da li da uradim update ili ne. Imam 13 PM. Ništa mi za sad ne smeta, a i ne znam sta bi smetalo da ostanem na starom softweru, Hvala

Čim si pitala kopka te. 😀
Uradi update, ako ništa drugo zbog security-a.

Cao

I dalje sam na 17.5,sta mislite da li da uradim update ili ne. Imam 13 PM. Ništa mi za sad ne smeta, a i ne znam sta bi smetalo da ostanem na starom softweru, Hvala
Ja sam pre neki dan prodao svoj 13 pro, bio sam na ios 16.9... moj savet je da ostaneš na starom....ako ništa drugo, kad budeš prelazila na novi iphone, imaćeš jači utisak, da si dobila nešto novo 🙂

Prebacio se pre dva dana na 26.3, i koliko mogu primetiti baterija za nijansu bolja. Screen on Time 7h10m, baterija napunjena jutros u 06:15 na 98% a sada je u 18:45 na 20%.

Prebacio se pre dva dana na 26.3, i koliko mogu primetiti baterija za nijansu bolja. Screen on Time 7h10m, baterija napunjena jutros u 06:15 na 98% a sada je u 18:45 na 20%.

Примећујеш ли још неко побољшање/погоршање у раду телефона?

Ne. Koliko sam primetio sve je isto, osim baterije koja je do 26.1 bila odlična, onda je na 26.1 i 26.2 se praznila dosta brže i sada definitivno sa 26.3 se popravila.

Gde u BG može da se zameni zadnja kamera, a da ne košta ko polovna trinaestica ?

Hteo bih da zamenim bateriju u macoli ili istylu na 13 mini. Jel zna neko koliko traje taj proces? I kako funkcioniše. Da li moram da resetujem telefon i tako to.

Par dana ili dan ako zakažeš termin. Treba da se uradi backup, isključi FindMy, poželjno radi zaštite privatnosti (odnosno tvojih podataka) da se resetuje i da si spreman ako si na starijoj verziji iOSa da postoji mogućnost da ti urade update, tj. upgrade sistema na poslijednju dostupnu za tvoj model. Možeš da ostaviš nampomenu da ne želiš update/upgrade na noviji iOS ili ako je potrebno da te kontaktiraju, ali nisam siguran da li onda mogu da zamjene bateriju, jer postoji tu nešto oko softvera i baterije…
Nema tu prevelike nauke, mada se u poslijednje vrijeme ProMobi pokazao kao preporuka od strane više korisnika.

Oni su isto apple partner? Ja sam mislio da je to posao od par sati 😀 Baterija mi otišla na 77% i baš vidim posledice sada. Kada padne na 30% kreće da klizi ka 0 bukvalno 1 procenat po sekundi 😀

Ovlašćeni su servis. Jeste posao od par sati, ali nisi jedini koji bi da mijenja bateriju/servisira telefon.

Nazad
Vrh Dno