Šta je novo?

iPhone 13

Od danas sam postao ponosni vlasnik nacete jabuke , kupio sam u Tehnomediji nov IP 13 PM , jer mi se S22U danas u 5 min pri razgovoru se ugasio a pri pozivu kada sam hteo da se javim resetovo se i odmah otisao na oglas . Veceras prodat i odmah kupljen IP 13 PM . Vratio se na jabuku posle izvesnog vremena .
Pozdrav svima

Ne radi mi od danas double tap. Gasio, palio i opet i ništa. Ažurirao sam danas na 16.1.1

gde ne radi? mislim sta radis sa double tap?

nisam znao da se tako brzo prodaju neispravni telefoni, sta rade ljudi sa njima? za delove?
mislim nikad nisam ni prodavao neispravam telefon, ali mi je bas cudno.

to si nesto custom pravio? meni to ne radi, nikad nije ni radilo

edit: ovo?
AB1DA23B-82FC-430A-AC6C-B114F0C60DA9.png

Ovo, radilo je bez problema sve, i pocelo da zeza

Prilozi

• 1AD276A4-C5E7-44AC-85F5-8D1527E7ADB9.png
    1AD276A4-C5E7-44AC-85F5-8D1527E7ADB9.png
    320.5 KB · Pregleda: 121
Sad je proradilo opet, izmenio sam opcije neke, posle opet vratio na lock screen i mute i proradilo. Ne znam šta je bilo.

ja koristim triple back tap za screenshot, uvek mi je radilo radi i sad

vidim da na ovom forumu ima ljudi koji žele pomoći nama koji smo pioniri u svjetu
Apple,mene zanima da li preko aliexressa ima za kupiti baterija original za iphone 13,kod mene u hrvatskoj je jako skupa,ako tko zna i može da mi pošalje link sa original baterijom i da vidim da li se isplati

Nema originalnih baterija za Apple na AliExpress. Nosi u ovlašćeni servis. Čekaj neku akciju ako ti je trenutno skupo.

Jel na iOS verziji google tastatura ima podršku za srpski za voice. Da ti pričaš a ona kuća. Pošto za swift nema

ios.othman.tv - Koja je alternativa ovome (posto ne radi) da bi osposobio dva Viber naloga ?

WA ima biznis varijantu, dziberi Viberi nisu toliko bistri…

Viber nikako dva naloga. Nebitna app u svetu, sem kod nas.

Nema originalnih baterija za Apple na AliExpress. Nosi u ovlašćeni servis. Čekaj neku akciju ako ti je trenutno skupo.
Znas li mozda kada je bila poslednja akcija? Svrbi me 12pm na 80% bh da menjam a secam se zadnja akcija je bila nesto tipa 2019 nov
“There are over 1.1 billion Viber users worldwide. (Statista)”

Ma da, nebitna skroz.
To su registrovani. Na istim sajtovima gde si nasao 1.1 billion nalazim da je Telegram 500mil, sto veze s razumom nema.

Ovo je samo u istocnoj evropi popularno, i srecan sam sto ga ne koristim jer je krs zivi. Da imaju 1.1b ne bi im polomljen app bio posle svakog glavnog iOS apdejta po 3 nedelje.

Ni posle 15tak dana se ne mogu navići na ovaj očajan keyboard, ni Gboard nije puno bolji, nema podešavanje veličine kao na SwiftKey na Andorid, nema number row, u nekim apps nema ni enter. Bukvalno 5x brže kucam na Oneplus 8 plus nekad ni gledam sve ispadne bez greške.
SwiftKey je po meni ubedljivo najbolja tastatura što postoji, da mi je neko rekao da je moguće kucati bez gledanja na touchscreen rekao bi mu da je lud.
Uz tastaturu najveća nama iPhone 13 Pro i 13 Pro max je težina i debljina uređaja, kao ciglu da držim u ruci, uvek se tripujem da će mi ispasti čak i sa raznim maskama.
Neverovatno je glupo sto i dalje nema slanje slika preko BT, brate 2022 je ***.
Neviđena glupost je I lighting kabl, ako ne nosiš sa sobom punićeš telefon malo juče.
Pozitivnih stvari ima srećom mnogo više.
Baterija pouzdana neverovatno posle Andorida koji ne može 1 dan silovanja da izdrži. Na 13 Pro 2,3 dana lagano, na Pro max mi 5-7 dana neverovatno za telefon jačine PS4.
Kamera je posle Oneplus 8 neverovatno ali koliko su ta dva kamera setup za poređenje uopšte.
iOS me najviše oduševio koliko ima privacy podešavanja što je meni jako bitno zbog berzi. Ekran isto odličan 100 podešavanja, ne prži oči kao ovi Samsung amoled.
Još neko vreme ću držati iPhone 13 Pro, max ide na oglase sigurno za moju ruku cigla obična. Teško da ću se navići na tastaturu i tu težinu za tako mali telefon, a baš su mi legle mnoge opcije kojih nema na Andoridu.

Ni posle 15tak dana se ne mogu navići na ovaj očajan keyboard, ni Gboard nije puno bolji, nema podešavanje veličine kao na SwiftKey na Andorid, nema number row, u nekim apps nema ni enter. Bukvalno 5x brže kucam na Oneplus 8 plus nekad ni gledam sve ispadne bez greške.
SwiftKey je po meni ubedljivo najbolja tastatura što postoji, da mi je neko rekao da je moguće kucati bez gledanja na touchscreen rekao bi mu da je lud.
Uz tastaturu najveća nama iPhone 13 Pro i 13 Pro max je težina i debljina uređaja, kao ciglu da držim u ruci, uvek se tripujem da će mi ispasti čak i sa raznim maskama.
Neviđena glupost je I lighting kabl, ako ne nosiš sa sobom punićeš telefon malo juče.
Baterija pouzdana neverovatno posle Andorida koji ne može 1 dan silovanja da izdrži. Na 13 Pro 2,3 dana lagano, na Pro max mi 5-7 dana neverovatno za telefon jačine PS4.
Kamera je posle Oneplus 8 neverovatno ali koliko su ta dva kamera setup za poređenje uopšte.
iOS me najviše oduševio koliko ima privacy podešavanja što je meni jako bitno zbog berzi. Ekran isto odličan 100 podešavanja, ne prži oči kao ovi Samsung amoled.
Još neko vreme ću držati iPhone 13 Pro, max ide na oglase sigurno za moju ruku cigla obična. Teško da ću se navići na tastaturu i tu težinu za tako mali telefon, a baš su mi legle mnoge opcije kojih nema na Andoridu.
Tastatura je subjektivna stvar, ali ni meni iskreno nije bila kad sam koristio nesto legla. Meni licno dosta vise uticu na brzinu tipkanja debljina telefona sa maskom, tj tanke fonove nikako ne mogu da zahvatim i da kucam lepo.

Blutut slike i sve ostalo mogu bez problema da se dele..zove se Airdrop. Za sve ostalo tu je Telegram sa do 2gb po fajlu, pa izvolte. Lightning kabl nema mana, vec 10god isti kabl, ko ih nije nabavio do sada znaci da samo nije uzimao ajfon do skoro. Microusb na type-c prelaz je bio dosta grdji meni.

Taman sam u poslednjih 20 dan počeo da razmišljam da prvi put u životu pređem na ajfon i sve mi nekako frka da se neću navići, i sada pročitam ovo tvoje i malo me otrezni da ne odlazim od Androida. Meni takođe smeta što nema srpski što je zaista ponižavajuće. A taj one+ sam nišanio jedno vreme

Kojom brzinom prebacujes RAW fotku preko BT-a?
Ko ima iPhone AirDrop, ko nema mail ili bilo koji od IM-a kroz file. Brze ce bar 10-15-20 puta brze prebaciti.

Meni lično baš odgovara apple tastatura ali za kucanje na srpskom koristim gboard samo zbog onih sugestija tokom kucanja, mnogo brže ide sa tim, nadam se da će i apple tastatura dobiti to jednog dana 😀

“There are over 1.1 billion Viber users worldwide. (Statista)”

Ma da, nebitna skroz.
Skoro niko ne koristi Viber, kod nas je specificno. Nisam jos nikog van Srbije sreo da koristi Viber. Mada nije tako los. Pise da ima 800M aktivnih korisnika, a WA 2B. Sto mi ne deluje bas realno.

statistik-messenger-apps-top-by-country-en-stand-2019-09.png

Mislim da i ovde polako Viber gubi na popularnosti, ali svakako je najrasprostranjeniji (mislim da je čak i deo navike) i ne možeš ga zaobići u svakodnevnom kontaktu sa ljudima...

Da li postoji mogucnost da se skloni Globus dole, na kom se menjaju tastature, pozicija katastrofa, svako malo, slučajno promenim tastaturu?

Jedino da obrišeš sve tastature osim jedne i tek onda ga ne prikazuje.

Vrh Dno