Šta je novo?

iPhone 13

Mogao si u toj radnji da tražiš nov na osnovu zakona, ali ne i u ovlašćenom servisu. Menja se uredjaj u garanciji ako ne mogu da ga poprave zamenom dela. Da li je refubrished, niko ne može da garantuje. Jedino više od toga, nov sa novom kutijom, bi možda mogao da izvučeš isključivo u Apple Store-u, sa insistiranjem i ubedjivanjem. Oni su sa mnogo većim ovlašćenjima od autorizovanih servisa.

Sacekacu da vidim sta kazu. Bas je tesko preci na drugu platformu, imam neki samsung i ganjati sve app i sifre. Pola ih uvezano sa apple id. Jb..a

2. Mogu li to da promenim u podesavanjima? Verovatno sam upisao Srbija... Mogu li to proveriti?
Nemam apple watch nego trenutno koristim Samsung Gear S3.

Hvala na odgovorima.
Moze probaj hrvatsku meni radi i skida sa naše kartice HRK, ili otvoriš još jedan nalog posebno samo za plaćanje na Ameriku i tako plaćaš

Ja sam iz RS. Uzeo u radnji, a odnio u Mekline, kod nas je to jedini ovlasteni servis.
Prava o zaštiti potrosaca možeš da ostvariš samo ako imaš račun i ako si odneo u prodavnicu gde si kupio telefon i to znaci da u 6 meseci ako se pokvari možeš da dobiješ nov telefon. Posle 6 meseci ide popravka. Apple garancija nije zakon o zaštiti potrosaca, nego rade servis. Apple care ubrzava samo u zemlji u kojoj si. Npr u USA imaš express replacment ako imaju na stanju telefona.

Kod nas se moze bez racuna ostvariti to pravo, skoro su izmijenili zakon. Moze garantni list, slip, itd. Nista, cekam da vidim sta je u pitanju. Ali sam bas razocaran.

Preporucujeete li da odmah azuriram na ios 16. Od pre neki dan imam telefon, na njemu je ios 15.7. Ima li nekih falinki na 16 pa da sacekam da se popegla malo ako treba?
A inace, u Apple ID sam u opciji payment and shipping promenio Country/Region na Hrvatsku i dalje ne mogu da uplatim 0.99eur za 50 giga iclouda.

Ne znam zasto si prebacivao kad mozes i sa Srbije da placas?

Ne znam zasto si prebacivao kad mozes i sa Srbije da placas?

Rećeno mi je u nekom od komentara iznad da promenim. Bilo mi je Srbija i nisam mogao da platim za icloud+ od 50 Gb. Kaze da ne mogu da izvrsim placanje. Kartica je Raiffeisen banke, visa gold. Promenio na Hrvatsku i opet nece. Moze li neko uputstvo sta da radim a da ne otvaram novi nalog na USA.

Region Srbija, skida mi sa kartice pare za 50 gb. Ti nešto nisi dobro uradio ili ti kartica banke nije dobra.

Ja ima 200gb i vezanu Intesinu Internet karticu,nemam nikakve probleme. Vezao sam je za jos 3 Icloud naloga.

Mozda je i do banke nesto. Sredicu to valjda. Nakon instalacije ios 16, koji je najbolji nacin za factory reset? Da li iz opcija odraditi ili ima neka fora kao iz recovery mode-a na androidu, clear data i wipe cache? Kako se dolazi do tih opcija?

Zavisi šta hoćeš, resetovanje svih podešavanja, mreżna podešavanja ili hoćeš da obrišeš sve sa telefona. Nema brisanja samo cache-a. Šta god da radiš, obavezno prvo uradi backup telefona.

Opcije za reset su u Settings, General, Transfer or reset.

Hocu da ga resetujem bukvalno da pobrisem
sve,kao da prvi put ukljucujem nov. Da,to radim jer updateujem na ios 16. Hteo bih nesto kao clear data i wipe cache iz recovery moda na androidu.

Backup, iskljuci Find My iPhone i onda idi na Erase All Content And Settings.

Zamijenjen displej na 13 PM. Testirao sam sve, gledao, djeluje mi da je original. Sve radi i nema falinki po onome sto pisu na forumima i yt da se obrati paznja. Uzeo sam i njihov paket care, isto kao i Apple care za 99€ tako da imam garanciju do 4/25, sta god da se desi (osim fizickih ostecenja, to nisam htio).
Radnja se vodi kao Apple authorised service provider kod nas u Bosni (poslovnice u Sarajevu i u Banjoj Luci).

Dao kumu da pregleda, nema ni najmanjeg znaka da je telefon otvoren ili da nesto ne valja (za sada). Kontam, kakve sam srece, bice opet nesto, haha. Ruzno iskustvo za telefon star 6 mjeseci, a ujedno i pozitivno da se za 2 dana rijesilo sve i najbitnije 0€ troska. Jedino mi zao Spigen stakla, ali ***.

^ bitno da je rešeno brzo. A to sto se desilo možemo reci da je normalno za nešto sto se pravi u milionskim primercima.

Bas sam pitao curu sto radi, tj zaprima uredjaje i to da mi kaze koji problemi postoje. Vratili smo se unazad do avgusta 2022. Baterija se naduvala, softver zaglupio, 3x ekran zaledio (novi displej), kamera ne radi, itd. Bas, bas dosta reklamacija ima. Kontam da nisu nesto zeznuli sa ovim novim 120hz, pa jednostavno zaglupi, a da su ispravili sa 14 PM.

Za sada radi, vidjecemo kako ce dalje.

^ znam lično dosta ljudi sto imaju 13p ili pm i niko se nije žalio ni na šta. Mada u servisu verovatno imaju mnogo bolje podatke koliko i kojih tačno modela imaju neki defekt. Gledajući statistike kažu da se 13 serija bolje prodaje nego 12-ta a nju su prodali u preko 120 miliona primeraka. Samo da 13 serija ima 0.5% problem to je veliki broj telefona.

Ako o nečijoj kontroli kvaliteta i servisnoj mreži nemamo šta da pričamo onda je to Apple. Ne kažem da se ne kvare, da nema glupih problema i sl. ali bez da uopšte ulazimo u polemiku, statistiku i rekla-kazala i vrapcima na grani jasno je da je Apple po tom pitanju za dva koplja ispred svih ostalih.

Rećeno mi je u nekom od komentara iznad da promenim. Bilo mi je Srbija i nisam mogao da platim za icloud+ od 50 Gb. Kaze da ne mogu da izvrsim placanje. Kartica je Raiffeisen banke, visa gold. Promenio na Hrvatsku i opet nece. Moze li neko uputstvo sta da radim a da ne otvaram novi nalog na USA.
Nalog na Hrvatsku (vučem ga poslednjih 15 i više godina), Visa Banca Intesa, najnormalnije mi skida 24,99 HRK mesečno za 200GB iCloud.

Ako o nečijoj kontroli kvaliteta i servisnoj mreži nemamo šta da pričamo onda je to Apple. Ne kažem da se ne kvare, da nema glupih problema i sl. ali bez da uopšte ulazimo u polemiku, statistiku i rekla-kazala i vrapcima na grani jasno je da je Apple po tom pitanju za dva koplja ispred svih ostalih.
Je l realno da si ovo napisao?! Ovdje smo da diskutujemo i o problemima koji se dese. A ja kazem da je dosta uredjaja na reklamaciju, makar sto se tice Banja Luke i Sarajeva posto im je tu glavna poslovnica. Naravno da imamo sta pricati o kontroli kvaliteta, da je ona toliko savrsena kako ti kazes, ne bi se desavalo to sto se desava. Falican uredjaj i to je to, desi se. Niti ti, niti ja imamo tacan uvid u kolicinu pokvarenih telefona.

Ali prestanite dizati apple u nebesa!

Drugaru je pre dve godine ispao telefon u Parizu, posto nisu imali tada delova za ip12pro dobio je novi telefon posle 24h. Naravno izvadjen iz kutije bez ičega. AC je imao.

@vojo77 ni jednom rečju nisam čak ni sugerisao da je Apple kontrola kvaliteta, servisna mreža, sami uređaji ili bilo šta drugo savršeno. Jedino što sam rekao, ako zastaneš i lepo pročitaš, jeste da je Apple kontrola kvaliteta i servis, takav kakav je, za dva koplja ispred ostalih.

Ne bih ni to napisao da mi tvoji prethodni postovi nisu odavali utisak pljuvanja, bar kada je u pitanju kontrola kvaliteta. Ok, crkao ti je displej posle pola godine iz čista mira, koliko sam razumeo, ali verujem da si bukvalno jedini na forumu s takvom situacijom u temi, i to ne samo za iPhone 13 seriji već i par serija unazad. Pritom, i sam kažeš da si ekspresno dobio popravku o njihovom trošku, što ponovo ide u prilog mojoj tvrdnji. Fabričkih grešaka, propusta i sl. ima u svakoj masovnoj proizvodnji, negde više, negde manje. Pri samom planiranju proizvodnje se ostavlja tolerancija za to i normalno je da se desi. Ja samo kažem da je moje mišljenje da se takvi propusti i problemi kod Apple uređaja dešavaju (ubedljivo) najređe.

Možeš da budeš razočaran na svoju lošu sreću i to je to. Drago mi je da si sve brzo i besplatno završio.

Ne pljujem, nemam potrebe za tim. Iznosim svoja iskustva sa ovom serijom iphone-a. Pa je l trebam biti sretan i zadovoljan jer se uredjaj od 1500€ pokvario za 6 mjezeci i govoriti ma sve je to ok… naravno da ne.

Opet cu uzeti Apple, kvarovi se dese. I ako se nesto desava cesto, znaci da ima nesto na sta nisu obratili paznju i to je to.

Drugaru je pre dve godine ispao telefon u Parizu, posto nisu imali tada delova za ip12pro dobio je novi telefon posle 24h. Naravno izvadjen iz kutije bez ičega. AC je imao.
to je super ali ipak mu se to desilo u francuskoj,kod mene u hrvatskoj a vjerujem i u srbiji i BIH je to prosto nemoguće

Ima li nacina da se povecaju tasteri na default tastaturi? I mogu li podesiti da se aplilacije prikazane na home stranicama sortiraju jedna za drugom a ne da kad obrisem 3 aplikacije, preraspodele se tako da na jednom ekranu imam 3 aplikacije a na drugom 10 a sve bi mogle biti na jednom ekranu.

Vrh Dno