Šta je novo?

iPhone 13

Ne razumem problem, što ne bi imao backup telefona? A da, i to košta 1-3€ mesečno...

• Reket je nešto što si prinuđen da plaćaš, protiv svoje volje, što ovde nije slučaj. Da li je besplatnih 5GB dovoljno za backup kompletnog telefona, naravno da nije, kao što nije ni 15GB deljenog prostora na Google. I kod jednih i drugih imaš opciju da doplatiš dodatni prostor za pun komfor a ipak nisi primoran da plaćaš - znači nema govora o reketu. Uvek se možeš dovijati na druge načine ali najkomforniji ipak košta
Backup nemas ako nemas dovoljno GB ili (dobar) signal/data paket (znaci letovanje/zimovanje/teren) u kriticnom momentu. GoPro je bolja kamera od iPhone-a a imas i backup i microSD...
A reket je kad moras da platis vise prostora i/ili "osiguranje" da bi imao popravku po normalnoj ceni (a ne 500 + stari telefon za novi)
Pa nemojte da kupujete iPhone i sve okay, ne vidim kako može Apple da vam izvuče pare iz džepa. Nije pod moranje da se ima bilo koji Apple proizvod, uvek postoji alternativa.
Ne mogu da shvatim toliki animozitet prema jednoj firmi od strane ljudi koji ne koriste njihove proizvode i nemaju nameru da ih koriste.
Pa nije iPhone preko potreban proizvod bez koga ne može da se živi, pa da svima mora da nam bude važno kako Apple posluje. Ako je ovo toliko pogrešno, vratiće im se kao bumerang, ljudi će jednostavno odustati od toga da koriste njihove proizvode i okrenuće se drugim proizvođačima.
Malo mi je bezveze da ovako nešto moram da pišem, kao deca ste.
Pa bas i ne postoji alternativa, meni je sad izbor 13 i S21 (uskoro S22). Koristim iPad Pro M1 i 11 Pro, razmisljam da menjam ali nesto mi i ne deluje isplativo.

GoPro je kamera, iPhone je telefon, ne vidim kako porediti to dvoje.
A što se tiče alternative, uvek postoji, pitanje je samo šta želiš. Ako želiš iPhone po tvojim aršinima, to neće da može. Ustvari, nikada i ne možeš da dobiješ ono što je tebi potaman, uvek mora da postoji neki kompromis, tako je u životu.

Forum sluzi da se diskutije o modelu, a ne o tome da li ce ga neki korisnik kupiti ili ne. Ako ne kupim uredjaj onda sam diskreditovan i ne mogu da pricam, sta ?
Ako pak kupim i kazem da je djubre onda ***, nije mi legao ios i telefon ?
Meni to zvuci na neku patologiju kod korisnika koji brane kompaniju ciji uredjaj koriste.
Kao da ste kupili akcije apple-a se ponasate.

Jel isto tako branite Cewu wc papir, kada neko kaze da ne valja ?

Telefon je uredjaj, kao i svaki drugi. Samim tim je podlozan i analizi i kritici ako je osnovana.
Ovde ne moze da de iznese misljenje, a da vas pritom ne salece neki fanboy kome smeta sto je uredjaj napljuvan.

Ja sam inzenjer i telefone posmatram kao uredjaje a ne modni detalj, i nije mi strano da kritikujem i samsung (radio vec x puta).

Kome smeta, nek preskoci...

GoPro je kamera, iPhone je telefon, ne vidim kako porediti to dvoje.
A što se tiče alternative, uvek postoji, pitanje je samo šta želiš. Ako želiš iPhone po tvojim aršinima, to neće da može. Ustvari, nikada i ne možeš da dobiješ ono što je tebi potaman, uvek mora da postoji neki kompromis, tako je u životu.
Lako je porediti, i jedno i drugo su aktuelni i imaju slicne mogucnosti ali ne i debilna ogranicenja. Sve je vise kompromisa i sve manje izbora, eto npr. i 13 Pro potpuno nepotrebno ode preko 200g (30g vise a razlika bolje kamere i manja baterija), kazem ove godine imam opcije S21 i iPhone 13 (i Zenfone 8, ali realno ne bas), ostalo ili je veliko ili tesko ili gore u nekom drugom smislu...

Meni je ove godine vecu paznu privukao izlazak iPhone-a 13 nego, Samsungove S serije kao i ove fold serije.
iPhone jeste da kasni za tehnologijom koju neki drugi telefoni vec imaju, ali oni ga rade postepeno i sa razumevanjem da tako kazem bar ja vidim to na taj nacin.

kasni za kojom tehnologijom? imaju najsavrseniji soc, najbolje kamere, najbolji ekran (po testovima, ne ja pricam), softver i ceo app eko sistem radi savrseno

Lako je porediti, i jedno i drugo su aktuelni i imaju slicne mogucnosti ali ne i debilna ogranicenja. Sve je vise kompromisa i sve manje izbora, eto npr. i 13 Pro potpuno nepotrebno ode preko 200g (30g vise a razlika bolje kamere i manja baterija), kazem ove godine imam opcije S21 i iPhone 13 (i Zenfone 8, ali realno ne bas), ostalo ili je veliko ili tesko ili gore u nekom drugom smislu...
U pitanju su dva različita uređaja, koja imaju potpuno drugačiju namenu.
GoPro je kamera, iPhone je telefon, nije kamera.

Rezervacije kod mobilnih operatora pocinju 8. oktobra, a kad se ocekuju isporuke?

Planirao bih prelazak na iph(13p max) zbog 120hz u narednom periodu. Vidim da su kalifornijski pilićari stavili sporiju memoriju na 128gb modele. Da li se primeti razlika u realnom radu osim u sintetici između 128/256/512? Imam 1tb cloud, pa bih išao na 128/256 max.

Planirao bih prelazak na iph(13p max) zbog 120hz u narednom periodu. Vidim da su kalifornijski pilićari stavili sporiju memoriju na 128gb modele. Da li se primeti razlika u realnom radu osim u sintetici između 128/256/512? Imam 1tb cloud, pa bih išao na 128/256 max.
Brt uzmi i ne razmisljaj, za ovih 6 dana koliko koristim 13 PM jednostavno sve leti.

Inace preporuka za ovo zastitno staklo ide, u paketu dolaze 3 prednja stakla i 2 za kameru.8A30BAD1-1A10-4683-90B1-AA59089FF061.jpeg

Poslednja izmena:
Još nisam naišao na negativan komentar što se tiče baterije za Pro verziju, o Pro Max i da ne govorim, izgleda su uboli sa ovom generacijom

Ovde se o svemu priča u vezi iPhone 13, samo ne o njegovoj osnovnoj funkciji zbog koje i ima naziv iPhone.

Šta planirate da uzmete od zaštita za iP13 varijante, konkretno iP 13 Pro?

Kako se pokazao Apple Leather case (ne mogu da čekam na nešto sa Alija), dok se za zaštitno staklo lomim, da li ima smisla to uzeti ili ne?

Toliko je skup apple cover, da o njemu ne razmisljam iz principa. Ali klasika, nazad silikon napred Nillkin staklo. Za mene najkvalitetnije oduvek.

Koji case (Nillkin ili neki drugi dostupan kod nas) ima zastitu i kamere i ekrana (bar lips na uglovima ili gore i dole)? Jasno da ima boljih (dbrand, rhino, spigen, itd.) ali to treba docekati

Šta planirate da uzmete od zaštita za iP13 varijante, konkretno iP 13 Pro?

Kako se pokazao Apple Leather case (ne mogu da čekam na nešto sa Alija), dok se za zaštitno staklo lomim, da li ima smisla to uzeti ili ne?
AC+

^^Skroz solidno...u sustini, 13 mini mi se najvise svidja od svih...mogli su da stave da bude i 8mm debeo sa mozda jos 200mAh vecom baterijom i terao bi 8h sot-a.... :)

Nazad
Vrh Dno