Šta je novo?

iPhone 13

Hm kada razmislim, mislim da mi se desilo i tako na par sekundi par puta, ali ovako nikad. Sad posle update-a na iOS 15.7 (nisam hteo 16), ohladio se i radi tecno opet. Oduvek koristim iPhone-e, ali ovakve gluposti mi se nisu nikad desavale. Ne znam jel vezano za temperaturu ili nesto hardverski brlja. Ako se desi ponovo, zamenicu ga.

Haha necu, rano je. Svakako ne sme to biti problem.

Svakako to jeste problem. Razne zakrpe koje su bile na toj verziji gde si bio i na 16.0.2 je velika razlika i imas rupe koje Apple krpi.

Zašto mi YouTube neće da se poveže sa mobilnim internetom
Riješio sam, nisam uključio u postavkama da mi radi,izviniti na smetnji,poz svima

Hm kada razmislim, mislim da mi se desilo i tako na par sekundi par puta, ali ovako nikad. Sad posle update-a na iOS 15.7 (nisam hteo 16), ohladio se i radi tecno opet. Oduvek koristim iPhone-e, ali ovakve gluposti mi se nisu nikad desavale. Ne znam jel vezano za temperaturu ili nesto hardverski brlja. Ako se desi ponovo, zamenicu ga.
Meni se nije dešavalo na telefonu. Sad sam već na 16 ali mi se neke bolesne gluposti dešavaju na ipadu…ovom pro….m1. Ipad os 15.7. Verujem da je to do aplikacija ali svaka zna da zabode pa i safari. Dešavalo mi se i da se baš zagreje i da olovka izgubi kontakt pa mora restart. Nadam se da će sa novom nadogradnjom to malo srediti.

@Nenad22
Problem je 99% softverske prirode. Ako se opet desi, mozes vidjsti sta ti crpi bateriju/grije tel, tacnije koja aplikacija pravi problem.
Inace, IOS 16.x jos uvijek nije dovoljno ispeglan i 15.7 rade bolje i nema vise sitnih bagova, od kojih ce velika vecina biti ispravljena ubrzo sa 16.1.
Tako da, sacekaj da izadje 16.1 i onda slobodno mozes uraditi update.

I ja mislim da je software, ali sam inicijalno pomislio da nesto hardware zezne i onda iOS pobrljavi do restarta. Par puta mi je pao telefon ali nista jako, pa sam odmah na to posunjao. Racunam da je iOS 15.7 zreliji od iOS 16, pa cu tu ostati. A sto se grejao tada, mislim da je direktno za to vezano i za iOS, nije do neke aplikacije.

Mislim da je to problem samo do SW, meni se na 13PM od kako sam presao na 16.0.2. desava da zabode izmedju 2 ekrana aplikacija na par sekundi kad izadjem iz pojedinih aplikacija pa uradim swipe ekrana na prethodni/ sledeci ekran s aplikacijama. NIkad se to pre nije desavalo!

^ meni na istom modelu radi sve bez problema, verujem da će sve sitnice rešiti 16.1, do sada nisam primetio ni jedan problem. Baterija traje kao i na 15. Ako ne računam viber kojem nekad se ne čuje zvuk kad pristigne poruka sve ostalo radi da ne ureknem perfektno. Iskreno prezadovoljan

13 mini na ios tokom noći potroši 5,6 procenata. To mi je nešto mnogo, čini mi se da ne na ios 15 trošio manje dosta.

Meni isto trosi jako puno i nocu i uopste. 13pro. Cak se jednom desilo da je pao 2,3 procenta dok sam gledao u bateriju. Hteo sam da predjem na betu ali rekose ovde da je bas losa i ona. Cekam 16.1 i nadam se:D

Odradite reset na fabriku, neće biti tih gluposti. Meni nije označaovao poruke da su pročitane iako sam ulazio u njih, morao sam ponovo da uđem u njih da bi bile pročitane.

Nemam tih problema, samo baterija. Ne da mi se sve od nule jer neka podesavanja ne mogu da nadjem iako ih trazim pa trazim. :ROFLMAO:

Pozdrav,

Evo par testova koje treba da probaš:
1. probaj da snimiš video prvo sa prednjom kamerom, a zatim drugi sa zadnjom i uporedi.
2. Isključi Bluetooth i probaj. Idi u Settings > Bluetooth i turn Bluetooth off
3. Testiraj takođe audio u Voice Memos.
4. Ako imaš Case i zaštitno staklo, skini i probaj bez njih.

Ukoliko sve bude isto, ostaje ti Hard reset, a kao poslednja solucija reinstaliranje iOS-a.

Ne verujem da ima neki hardverski problem da bi ga vraćala i menjala.
Doduše, ako ti snimci, kao što kažeš, na kompjuteru nemaju statički šum, ne vidim problem.
Pozdrav,
Hvala Vam na predlozima.
Sve sam probala (izuzev reseta i reinstalacije IOS-a, još mi to preostaje) i ista situacija. Mislim da ću ga odneti u ProMobi da vide šta se dešava. Ljudi koji su čuli me uveravaju da je sve u redu i da je samo zvučnik izrazito jak. Ja sam nešto skeptična. :')

Iskreno, ja tu ne bih ništa čačkao. :)
Prilično sam siguran da je sve u redu.

Pozdrav svima,
Da li, kada snimite video u mrtvoj tišini i pojačate zvučnik na najjače pri reprodukciji videa čujete statički šum? Juče sam kupila telefon i danas uvidela to. Kupila sam telefon preko MTS-a i nikako mi se ne vraća telefon tamo... Znam da će ga minimum mesec dana zadržati, a ne bih ni da ga rasklapaju bez preke potrebe. Kada preko kompa i drugih telefona pustim taj video napravljen Iphone-om, ne čujem pozadinski šum, osim ako se baš baš baš ne napregnem. Da li je to samo do izrazito jakog zvučnika ili postoji neki drugi problem...?
Hvala unapred na odgovoru....
Mesec dana je maximum a ne minimum a telefoni se ne rasklapaju vec testiraju i menjaju za drugi (ili vrse povrat novca)

Čujem i statički šum pri telefoniranju. :') To mi već ne deluje normalno, mada vidim da su se ljudi ponegde žalili.
Kakvi su nam operateri, nije ni čudo.
Dešava se i meni ponekad kad sam u Beogradu, naravno ne stalno.
U Holandiji je sve u redu.
OK, nije na odmet proveriti.

Ne znam, ja nikad nisam slusao u mrtvoj tisini nesto na max preko zvucnika a da bih mogao da cujem staticki sum. Kod slusalica vec jesam pa pretpostavljam da ni zvucnici u telefonima nisu kvalitetniji. A kod poziva je cesto ili sum ili ko iz bureta, to je vec do operatera.

Ne znam, ja nikad nisam slusao u mrtvoj tisini nesto na max preko zvucnika a da bih mogao da cujem staticki sum. Kod slusalica vec jesam pa pretpostavljam da ni zvucnici u telefonima nisu kvalitetniji. A kod poziva je cesto ili sum ili ko iz bureta, to je vec do operatera.
Moguće sasvim. Pre ovog telefona MTS mi je dao telefon za koji se ispostavilo da ima fleku na pozadinskom staklu :'). Nisam je odmah primetila, već sutradan. Pri korišćenju njega se takođe čuo statički šum u pozadini dok razgovaram. Tako da... Izgleda da je do MTS-a.
Mesec dana je maximum a ne minimum a telefoni se ne rasklapaju vec testiraju i menjaju za drugi (ili vrse povrat novca)
Rekla bih, nažalost, da je mesec dana minimum, s obzirom na to koliko dugo sam čekala na raskid ugovora, jer sam dobila telefon sa flekom na pozadinskom staklu.

@djakza Kada stigne javi kako si prošao sa našom carinom
Stigao Latercase danas. Ship date 06.10, znači za 4 dana je stiglo iz Kanade. Carina nije naplaćena, jedino sam kuriru morao da platim 20% PDV-a, što je bilo 260din jer su stavili vrednost 15CAD. Dakle, ukupno me je sve izašlo 6700din plaćanjem preko PayPal-a.
Prvi utisak samog case-a je odličan. Ultra tanko, na leđima se blago osećaju kvrge kevlara što mi je takođe vrlo kul.
O samom izgledu ne treba trošiti reči :D

Iii... da, ne mislim na puštanje zvuka u mrtvoj tišini, nego na snimanje U “mrtvoj tišini”, tj. u svojoj sobi, koja je prilično izolovana od zvuka. Kad pojačam video snimljen u tim uslovima, čujem šum, i na sluškama i na zvučniku telefona, dok na nekim drugim uređajima, poput kompa, drugog telefona,ne… osim ako ne prislonim zvučnik na uho.

Ili mi se samo čini ili ovo stvarno dosta brže radi 13 mini nakon apdejta na 16.0.3 😄

Htio bih svoj mobilni internet podijelio na svoj TV ali neće ga primiti,ukucam lozinku i ništa,imam TCL smart

Htio bih svoj mobilni internet podijelio na svoj TV ali neće ga primiti,ukucam lozinku i ništa,imam TCL smart
Preko wi-fi ni ja nisam uspevao da odradim hotspot na non apple uredje. Resenje koje sam ja pronasao (sa iphone na huawei tablet) je da povezes hotspot preko bluetooth-a.

I pomoć oko ovoga bi mi jako značila: da li koristite neku zaštitu za kamere? :) Videla sam na netu da boja prstena hoće da se izguli. Postoji li neka pouzdana zaštita, tipa staklo ili oni prstenovi (oni mi baš ne ulivaju poverenje). Ili pak neka specifična maska koja dobro čuva kameru.

I pomoć oko ovoga bi mi jako značila: da li koristite neku zaštitu za kamere? :) Videla sam na netu da boja prstena hoće da se izguli. Postoji li neka pouzdana zaštita, tipa staklo ili oni prstenovi (oni mi baš ne ulivaju poverenje). Ili pak neka specifična maska koja dobro čuva kameru.
Ma nemas potrebe za tim :D

Vrh Dno