Šta je novo?

iPhone 13

@mrmilos Po meni je to najružnija varijanta, ali 100 ljudi, 100 ćudi, sve je stvar ukusa. Nekom je Sierra Blue gej boja, a meni se najviše svidela zato što nijansa zavisi od svetlosti koja pada na njega.

@djakza Kada stigne javi kako si prošao sa našom carinom

manje od 50€ je, tako da nema carine

40 je case, 10 je shipment, ako je proizvod preko 50€ placa se carina + pdv na iznos proizvoda + shipment

A7FA1987-67D2-4ED0-9BB2-AA0B851AAC75.png
Nije ovo loše. Doduše wifi skoro ceo dan..

Uzeh ovu kožnu za svoj tel..valjda će se držati bolje od apple-ovih 😄

Pozdrav svima,
Da li, kada snimite video u mrtvoj tišini i pojačate zvučnik na najjače pri reprodukciji videa čujete statički šum? Juče sam kupila telefon i danas uvidela to. Kupila sam telefon preko MTS-a i nikako mi se ne vraća telefon tamo... Znam da će ga minimum mesec dana zadržati, a ne bih ni da ga rasklapaju bez preke potrebe. Kada preko kompa i drugih telefona pustim taj video napravljen Iphone-om, ne čujem pozadinski šum, osim ako se baš baš baš ne napregnem. Da li je to samo do izrazito jakog zvučnika ili postoji neki drugi problem...?
Hvala unapred na odgovoru....

Vrati ga na fabričko podešavanje ili reinstaliraj ceo IOS preko recoveryja

Ako restartam iPhone jel što mogu pokvariti ili nakon restata on krene normalno i što moram napraviti

sta bude kad resetujes kompjuter?

Ako je Windows mašina, može svašta 😀
Šala naravno 😃

@daki59 Ništa ne možeš na taj način da pokvariš, jedino što moraš za šrvo otključavanje da uneseš širu koju si podesio na telefonu.

Možda sam dosadan ali učim se jer sam novi na iPhone,kako da postavim ovo vrijeme i kalendar u jednoj gornjoj traku
Evo slike

Prilozi

• 1372E470-5070-44CA-A565-9CDB5E803A38.png
    1372E470-5070-44CA-A565-9CDB5E803A38.png
    621 KB · Pregleda: 105
Ima li neke razlike između verzija 128GB i 256GB osim u količini memorije?
Ne koristim često kameru, pa mislim da mi sama memorija nije od presudnog značaja. A razlika u cijeni mi već jeste značajna:)

Ima li neke razlike između verzija 128GB i 256GB osim u količini memorije?
Ne koristim često kameru, pa mislim da mi sama memorija nije od presudnog značaja. A razlika u cijeni mi već jeste značajna:)
Kada imaš ovako brutalan 4K 60 FPS kakav ima IPhone, kajaces se sto nisi uzeo 256. Ja sam samo iz tog razloga ove godine uzeo 256, jer sam shvatio da od kako sam na IPhone-u snimam mnogo više video snimaka.

Kada imaš ovako brutalan 4K 60 FPS kakav ima IPhone, kajaces se sto nisi uzeo 256. Ja sam samo iz tog razloga ove godine uzeo 256, jer sam shvatio da od kako sam na IPhone-u snimam mnogo više video snimaka.
Zašto,pa 128 je normalno,snimiš i prebaciš na disk da oslobodiš prostor ali cjenovna razlika 128 i 256 je ogromna

100 evra.

Ja sam odmah uzeo 256gb, snimci su brutalno dobri. Ko god da ih pogleda odmah su oduševljeni, za razliku od 100€ vredi uzeti 256gb.

Nakon vise od decenije kao android korisnik odlucih se za iphone 13 pro.
Pa eto htedoh da proverim pravila ove grupe kao novi clan a vi me ispravite ako sam nesto preskocio.

1. Obavezno okaciti screenshot baterije barem jednom mesecno uz recenicu "sta znam, nije lose"

2. Baterija je moj novi hobi, budjenje u 3 ujutru da se skine sa punjaca dok nije preslo 80%, obavezno proveravati health i ako padne ispod 90, skok sa mosta ili secenje vena.

3. Android je za decu.

4. Ako greskom ubodem na 1min u samsungov punjac umesto u original, odmah pristupiti hitnom ozivljavanju iphona u vidu kupovine iWatch ili slucno.

Elem, nadam se da malo sale nije na odmet 😁 sve u najboljoj nameri. Proslo vreme klinackih dana i igranja sa custom kernelom. Stigla ozbiljnost, treba mi nesto sto ce da zavrsi posao. Radujem se kupovini, zivi bili, izvinite u napred ako ugnjavim sa dosadbim pitanjima 😄

Mene nervira što ne mogu da pristupim terminal shellu, a baš mi treba zbog posla poslednje vreme da proveravam stvari spolja…
Moram SSH na spoljni linux server kao rešenje…

1) Bice i tebi fascinantno kada skontas kako Samsung vara korisnike i kako je baterija OCAJNA cim koristis nesto vise od sms-a i poziva. Ovdje traje predugo. Za normalne korisnike 13 pro ce izvuci 2 i po dana.
2) Automatski se puni do 80%, no sikiriki. Battery health je glupost, ne gledam to vise, u pocetku sam gledao i skontam da sam lud.
3) Android je dobar i neka ga koristi kome se svidja. Nijedan os nije los.
4) Puni ga na sta hoces.

A sad uzivaj u uredjaju.

1) Bice i tebi fascinantno kada skontas kako Samsung vara korisnike i kako je baterija OCAJNA cim koristis nesto vise od sms-a i poziva. Ovdje traje predugo. Za normalne korisnike 13 pro ce izvuci 2 i po dana.
2) Automatski se puni do 80%, no sikiriki. Battery health je glupost, ne gledam to vise, u pocetku sam gledao i skontam da sam lud.
3) Android je dobar i neka ga koristi kome se svidja. Nijedan os nije los.
4) Puni ga na sta hoces.

A sad uzivaj u uredjaju.
Ma slazem se, predpostavio sam da ljudi nece olako prihvatiti ovakvu vrstu sale 😁
Inace planiram i da windows menjam sa ios uskoro, tako da opusteno, svestan sam prednosti. Beer to everyone

Pozdrav svima,
Da li, kada snimite video u mrtvoj tišini i pojačate zvučnik na najjače pri reprodukciji videa čujete statički šum? Juče sam kupila telefon i danas uvidela to. Kupila sam telefon preko MTS-a i nikako mi se ne vraća telefon tamo... Znam da će ga minimum mesec dana zadržati, a ne bih ni da ga rasklapaju bez preke potrebe. Kada preko kompa i drugih telefona pustim taj video napravljen Iphone-om, ne čujem pozadinski šum, osim ako se baš baš baš ne napregnem. Da li je to samo do izrazito jakog zvučnika ili postoji neki drugi problem...?
Hvala unapred na odgovoru....
Pozdrav,

Evo par testova koje treba da probaš:
1. probaj da snimiš video prvo sa prednjom kamerom, a zatim drugi sa zadnjom i uporedi.
2. Isključi Bluetooth i probaj. Idi u Settings > Bluetooth i turn Bluetooth off
3. Testiraj takođe audio u Voice Memos.
4. Ako imaš Case i zaštitno staklo, skini i probaj bez njih.

Ukoliko sve bude isto, ostaje ti Hard reset, a kao poslednja solucija reinstaliranje iOS-a.

Ne verujem da ima neki hardverski problem da bi ga vraćala i menjala.
Doduše, ako ti snimci, kao što kažeš, na kompjuteru nemaju statički šum, ne vidim problem.

iPhone 13 mini, iOS 15 - Je l' neko imao ovaj bug/problem. Malopre prestao touch screen da radi totalno, nista ne reaguje. I nesto da platim u radnji, kliknem side button dva puta za wallet, i passcode reaguje normalno. Ali da otkljucam i koristim iPhone nista ne reaguje. Ne mogu ni swipe da uradim da ga ugasim.

I onda sam nasao kako ide hard reset (volume up, down, side button). Posle restarta opet radi ok sve. Kakva glupost, skroz nov telefon.Jel moze biti neki hardware-ski problem, pa se zaglupio ili cisto software. videcu hoce li ponovo. I kada se to desilo, telefon je bio poprilicno vruc, iako je samo stajao u dzepu. I sada posle restarta ne radi bas tecno, kao da je frame rate 30Hz stalno, tako izgledaju animacije. Uradicu update na iOS 15.7

iPhone 13 mini, iOS 15 - Je l' neko imao ovaj bug/problem. Malopre prestao touch screen da radi totalno, nista ne reaguje. I nesto da platim u radnji, kliknem side button dva puta za wallet, i passcode reaguje normalno. Ali da otkljucam i koristim iPhone nista ne reaguje. Ne mogu ni swipe da uradim da ga ugasim.

I onda sam nasao kako ide hard reset (volume up, down, side button). Posle restarta opet radi ok sve. Kakva glupost, skroz nov telefon.Jel moze biti neki hardware-ski problem, pa se zaglupio ili cisto software. videcu hoce li ponovo. I kada se to desilo, telefon je bio poprilicno vruc, iako je samo stajao u dzepu. I sada posle restarta je ne radi bas tecno, kao da je frame rate 30Hz stalno, tako izgledaju animacije.
И код мене се то десило неколико пута на 13 про. Али се “одмрзне” након 2-3 секунде.

Nazad
Vrh Dno