Šta je novo?

iPhone 12

Odradio bi reset telefona, posto mislim da nisam radio od kako je kupljen.
Verujem da mi je razlog curenja baterije zadnji update sotftvera.

E sad sacekacu ios 17 pa cu onda, ali dok on ne izadje imam pitanje u vezi back up-a, odradio bih ga samo zbog fotografija na itunes na racunaru, znaci kad ga resetujem zelim samo slike da mi se vrate, viber i vacap cu iz tih aplikacija vratiti.
Pretpostavljam da je ovo moguce?

Jako dugo nisam ovo radio pre ip12 sam koristio 5s pre mnogo godina, izmedju njih je hio android.

Napravi enkriptovan backup za svaki slučaj i još jedan na iCloud-u, koji je po default-u enkriptovan, a onda se igraj kako hoćeš.

Backup iz tih aplikacija uključuješ u okviru iCloud podešavanja i u njima takođe možeš onda da pokreneš backup.

Ne mogu da povezem dva telefona sa itunes-om
Na racunaru imam itunes na koji sam ranije radio back up, takodje imam 3utools koji vidi telefon

Kad povezem telefon prepozna ga komp, mogu da udjem preko my comp u folder sa slikama,moze 3uTools ali itunes ga ne vidi
Ni jedan ni drugi telefon

Poslednja izmena:
Ne mogu da povezem dva telefona sa itunes-om
Na racunaru imam itunes na koji sam ranije radio back up, takodje imam 3utools koji vidi telefon

Kad povezem telefon prepozna ga komp, mogu da udjem preko my comp u folder sa slikama,moze 3uTools ali itunes ga ne vidi
Ni jedan ni drugi telefon
Ugasi 3utools kada ti radi itunes, možda je zbog toga. Ako ne probaj i drugi usb na kompu

Apple mora da prestane da se prodaje svoj model Ajfon 12 u Francuskoj zbog nivoa zračenja iznad praga, kazao je francuski ministar za digitalnu ekonomiju Žan Noel Baro novinama La Parizijena.

Francusko nadzorno telo ANFR obavestilo je Apple o svojoj odluci da zabrani prodaju Ajfona 12 nakon sprovedenih testova.

Apple mora da prestane da se prodaje svoj model Ajfon 12 u Francuskoj zbog nivoa zračenja iznad praga, kazao je francuski ministar za digitalnu ekonomiju Žan Noel Baro novinama La Parizijena.

Francusko nadzorno telo ANFR obavestilo je Apple o svojoj odluci da zabrani prodaju Ajfona 12 nakon sprovedenih testova.
Francuz pokusava da se suzdrzi a da ne kuka o necemu arbitrarnom dok mu se drzava raspada po savovima challenge level: impossible

Vidjeno milijardu puta, uvek prvi da dizu bunu i kao stite potrosaca (za punjac i cini mi se slusalice je bilo), ali ko seoski avlijaner, samo laje, nikad ne ujeda.
Da ste majstori zabranili bi im da launchuju 15 seriju kao kaznu, a ne 3 godine star model da prodaju, ali dzabe, presisali su vas i narod bi (sad koliko je to pohvalno, je vec druga tema) isao u susedne drzave samo da kupi ajfon jer je takav telefon kakav je.

Uostalom, ovo jedino moze softverski da se resi, sto znaci da ce verovatno francuzi uskoro kukati sto im signal 30% slabiji.

Jel moze neko na i12 ko je presao na ios17 da u totalnom mraku proveri kada u porukama na dark temi kuca poruku, da li mu se pozadina prosvetljava kao neka zelenkasta boja da se vidi?

provericu veceras

Jel moze neko na i12 ko je presao na ios17 da u totalnom mraku proveri kada u porukama na dark temi kuca poruku, da li mu se pozadina prosvetljava kao neka zelenkasta boja da se vidi?
sve normalno, nema nikakvog probijanja niti zelenkaste boje

iphone 12 je izasao 2020 godine (ako se ne varam)...."strucnjacima" je trebalo 3 godine da izmere i potvrde da el. mag. zracenje prelazi dozvojenu granicu???

Poslednja izmena:
Pozdrav ljudi, moze mala pomoc oko apple ID-a.
Dakle na iPhone 11ci sam imao jedan apple ID i taj telefon sam razduzio, a kasnije novi i trenutni apple id na iPhone 12 Pro.
Sada kada zelim da azuriram na primer youtube applikaciju on mi trazi sifru sa tog starog ip11 koji niti koristim niti znam sifru.
Kako je to ostalo povezano? Kako mi trazi sifru apple id sa drugog telefona i kako da to azuriram na apple id koja je na 12ci.
Hvala unapred

To je zato što je instalirana aplikacija sa starim ID-jem pa zato traži
Probaj da obrišeš aplikaciju i da je skineš dok si ulogovan na Id koji koristiš, trebalo bi da onda skine preko novog ID-ja

Hvala Snap,
Sigurno je bilo to.
U suštini nisam smeo prvo da deinstaliram app jer sam mislio da će opet da mi trazi sifru starog ID-a , ali regularno sam ga posle Youtube instalirao na novi ID.
Hvala ti.
Imam jos jedno pitanje, prosuo sam car motorno ulje na ekran samim tim par kapi je otislo na zvučnik, pa sam hteo da ga zamenim.
Pretpostavljam da je adresa istyle da im se javim, pa samo da vidim imate li vi iskustva sa zamenim zvučnika.

Nista cuj se sa istyle vidi koliki je servisni interval za 5w30 😂

Salim se, jel ti pravi neki problem? Zvuk je losiji, prigusen?

🙂
Svartio do njih, rekli 100 evra zamena.
Mada i bez tog ulja losije se culo od prasine sad sam ga samo zabetonirao.
Cekace 12ica neka druga vremena za popravku. Uzeh esim i prebacih se na sluzbeni 14.

Ljudi ja imam mali problem sa 12 pro max. Kamera cim prebacim na 2,5 zoom nece da fokusira, nekada da nekada ne. takodje kad zumiram vise isto se desava. Da li neko zna o cemu se radi ? samo sam od skoro primetio to, jer nisam ni koristio. kupio sam ga polovnog. Face Id true tone radi.

Nemam baš puno iskustva sa iPhone telefonima, pa mi je potrebna pomoć.
Ćerka kupila iPhone 15, pa 12-ku dala svojoj ćerki. Prilikom brisanja podataka i svega što je bilo u njemu, telefon od sinoć stoji ovako kao na slici. Rekao sam joj preko Vibera(ne žive u Srbiji)da ga ugasi, pa da onda proba ponovo, ali telefon neće da se ugasi.
Probala je da dugo drži dugme za paljenju i gašenje telefon, i opet neće da se ugasi.
Telefon do sinoć bio potpuno ispravan.
Zna li neko u čemu je problem i kako ga rešiti?

Prilozi

• IMG-fedad2b0f991d5e14b8d436cb8306d45-V.jpg
    IMG-fedad2b0f991d5e14b8d436cb8306d45-V.jpg
    103.5 KB · Pregleda: 27
1x klik dugme za smanjivanje zvuka
1x klik za pojacavanje zvuka
1x klik i držanje dugmeta za paljenje/gašenje dokle god se telefon ne restartuje

hocu da oslobodim memoriju telefona......udjem u storage i tamo vidim spisak aplikacija.....viber datoteke mi zauzimaju oko 6gb...hocu toga da se resim ali nisam bas vican....imam dve opcije OFFLOAD APP i DELETE APP..... kako to da uradim?

ajde da pitam jos nesto a tice se E sim.....dobio sam sluzbeni broj od firme i sada treba da budem dostupan veci deo dana a ne bih da nosim dva telefona i da se vracam na android.....e sad da li je bolje da mi na e sim bude privatni broj ili sluzbeni?

Poslednja izmena:
esim i sim slot (dual sim) na iphone 12 pro modelu, obe kartice bi koristile pun potencijal (4g/5g)? Nije kao na android (starijim telefonima neznam kako je sad stanje) gde drugi slot moze samo 2g/3g
treba da putujem u inostransvo a koristim esim . pa bih stranu karticu ubacio u sim slot, pa me zanima hoce li moci da se koristi LTE sa te kartice

Identični uslovi za oba slota

Koristi maksimalnu jačinu signala koja dostupna za određenu mrežu. Nebitno je da li koristiš samo sim ili sim i esim broj.

Da li neko ima preporuku gde pouzdano uzeti oem displej sa oled i true tone za 12 pro max. Kupio sam sa neoriginalnim displejom koji i nije nešto.

ProMobi, Macola ili iStyle, ali pitanje hoće li zameniti pošto je otvaran telefon.

Po meni je za 67.900 rsd bolje uzeti novi telefon nego menjati ekran

Da li neko ima preporuku gde pouzdano uzeti oem displej sa oled i true tone za 12 pro max. Kupio sam sa neoriginalnim displejom koji i nije nešto.
Za pare koje traze u zvanicnim servisima + vrednost polomljenog tj fona sa neoriginalnim displejom mozes komotno da kupis 13pm sa originalnim.

Vrh Dno