Šta je novo?

iPhone 12

Kakvi su ti utisci posle par nedelja? Ima li ogrebotina napred ili pozadi?
nema ogrebotina, odlicne su folije. dobije se dozivotna garancija, ako se odlepe ili ostete zamene ti i naplate samo ruke (~1500din)

ima i jaca, fusion folija, ali je ona 7500din za full cover

da :)

mada deluju kvalitetne folije, ne znam od koga nabavljaju

Nekad davno u eri iphone-a 3g, jedne od boljih folija je pravio zagg, sad su svi presli na staklo

Da li postoji neka prednost ukoliko punim telefon preko novog usb-c punjaca u odnosu na stari? Ostao mi kabl od starog i time punim, a imam mogucnost da uzmem u usa bilo koji punjac na amazonu pa me zanim da li ima potrebe za tim ili ne?

Mislim da ima samo mane (skraćuje vek trajanja baterije, doduše neznatno), ukoliko nemaš potrebu za brzim punjenjem. Ali ako ti znači brzo punjenje, onda uzmi obavezno. Drastično manje vremena je potrebno za punjenje sa novim punjačem nego sa starim.

Trenutno mi ne treba. Telefon punim samo nocu, eventualno dopunim u toku dana ako sam na nekom putovanju pa koristim kameru po ceo dan.

Isto. Nedavno sam silom prilika prešao na novi punjač i meni ne pravi nikakvu razliku ali činjenica je da stvarno brzo napuni bateriju. Miniju napuni 50% za pola sata a možda i brže. Kome to znači, progledaće.

Nego kada smo već kod toga: jel zna neko gde ima da se kupi dobar USB-C to micro USB kabl? Sad mi treba taj kabl da bih mogao da punim BT zvucnik, power bank itd a da ne nosim više punjača.

Mislim da ne postoji tako nesto, jer nema razloga da se pravi brza tehnologija sa starom (sporije punjenje). Mozda samo adapter.

@NovemberWhisky imaš na KP i adaptera i kablova. Adapteri su 300inak dinara, a kablovi idu do 1.000 dinara.

Takođe, za približno isti novac možeš možda da nađeš i one 3u1 kablove (USB C na USB C/MICRO/LIGHTNING). Možda ti nije loše ni to da razmotriš, da se obezbediš za svaki scenario. :D

da li moze neka preporuka za punjac, odnosno kabl da je dugacak do 3 metra i gde da kupim? hvaala

Ako je do , onda se i duzina od dva metra uklapa :) a tu je uvek preporuka za Anker kablove, kao i punjace.

Najblize je sa Amazon.de ali ne salju za Srbiju. Jedino preko nekog da uzmes. Prodavali su Anker na Ali-u ali nisam siguran da je tamo bilo originala.

Ako je do , onda se i duzina od dva metra uklapa :) a tu je uvek preporuka za Anker kablove, kao i punjace.

Najblize je sa Amazon.de ali ne salju za Srbiju. Jedino preko nekog da uzmes. Prodavali su Anker na Ali-u ali nisam siguran da je tamo bilo originala.
Ne znam da li su originali, ali za 3m kabla traze 35€ postarine...
Porucio devojci pre par dana onaj od 1.5m

Preporuka za boju 12-ce

Plavi

@jovanaaa ukoliko mislis na punjac celokupno (adapter+kabl) - mozes.

Medjutim, ukoliko mislis samo punjac (samo adapter) malo teze. Tehnicki mozes, ali je to stari adapter na koji ne mozes da prikljucis USB-C na lightning kabl koji dobijas uz iPhone 12. Moras ili kupiti novi USB-C punjac (adapter) ili kupiti stariju verziju kabla (kabl kakav je dolazio uz ip 6/7/8) da bi bio kompatibilan sa starim punjacem.

Da, mislim na punjac celokupno, imam i adapter i kabl. Odlicno, da ne moram jos i to da kupujem. Hvala puno.

Isto. Nedavno sam silom prilika prešao na novi punjač i meni ne pravi nikakvu razliku ali činjenica je da stvarno brzo napuni bateriju. Miniju napuni 50% za pola sata a možda i brže. Kome to znači, progledaće.

Nego kada smo već kod toga: jel zna neko gde ima da se kupi dobar USB-C to micro USB kabl? Sad mi treba taj kabl da bih mogao da punim BT zvucnik, power bank itd a da ne nosim više punjača.
Ima na aliju. Nema veze brzina tehnologije sa tim i da li to ima smisla ili ne, potraznja je i dalje velika s obzirom da novi laptopovi danas cesto dolaze samo sa type c portovima a mnogi uredjaji i dalje koriste micro usb.

Beli. Ja sam uzeo mini i nisam ni gledao boje već sam uzeo crni po defaultu (kao i uvek). Medjutim, kada sam video beli, malo sam se pokajao. Da se sada pitam, dobro bih razmislio, ivice na belom izgledaju vrhunski. Ako uzimas pro, onda plavi.
Beli je naručen, obična 12-ca, crni telefon je nekako dosadio, plava boja mi uopšte nije lepa, mogli su lepšu nijansu staviti, kao i crveni.

Narucena je obična 12 preko Mts-a (produzen box paket) jer u N.Sadu nemaju ni jedan na stanju, a nemaju ga ni centralnom magacinu, tako su mi rekli u poslovnici, kakva su iskustva s čekanjem telefona ??, dal je moguće da nemaju telefone na stanju

Poslednja izmena:
Pozdrav evo da se učlanim u klub.
Uzeo sam pro max silver ta boja mi se najviše dopala.
E sada ovo mi je prvi Iphone posle petice pa bilo je tu natezanja , ali snašao sam se.
Samo me zanima da li na Iphonu postoji neka varijanta DNS kao na androidu za blokiranje reklama?

AdBlock Pro meni zavrsava posao:

Vrh Dno