Šta je novo?

iPhone 12

Da li je moguce da los signal i los wifi uniste bateriju na 12 pro max za 4h sota, bukvalno u 5 popodne sam ispod 20%, a pre par dana sam kuci zavrsavao dan sa 7h sota i 40% baterije?

Trenutno sam u Grckoj i kupio sam njihovu Vodafone karticu i tu gde sam ja non stop menja sa Edge na 3G, tu i tamo moze da se koristi ali baterija bas spadne brzo.

Takodje u hotelu nam je neki skrnavi wifi koji vise ne radi nego sto radi pa i to vrv crpi…

Jos sam primetio da je google maps potrosio 17% baterije a prilicno sam siguran da sam kliknuo finish kad sam stigao na destinaciju, dal je moguce da on nema neki management za to?

Prilozi

• B70E1C8A-E330-4C5A-B57F-91541F1C22CE.png
    B70E1C8A-E330-4C5A-B57F-91541F1C22CE.png
    434.9 KB · Pregleda: 18
  • 49F0C215-C005-443C-A170-41339A31C4F1.png
    49F0C215-C005-443C-A170-41339A31C4F1.png
    364.9 KB · Pregleda: 18

jedino sto nigde ne pise koliko ima mAh

sumnjam da je ovoliko samo
E6MPbJ3X0AUGmIh
Ovo mi se sviđa, posebno opcija da se puni i telefon i baterija kada je nakačena na telefon. Ni ja ne verujem da je taj kapacitet, ne bi imalo nikakvog smisla. Sudeći po veličini, rekao bih da je između 3 i 5K. Mada bih voleo da postoji i neka ultra tanka verzija koja može da dopuni telefon još jednom do pola.

pitanje: da li u Telenoru zakljucavaju iPhone 12 samo na telenor kartice ili je SIM FREE? hvala

Kod svih bi trebalo da su, iako ce ti reci zvanicno drugacije, sim free.

Negde piše može, negde da ne može dual viber.
Da li neko koristi dva viber-a na 12 Pro (dual sim) ili to def. ne može?

Taj deo ne moze, a Whatsapp moze ako instaliras WhatsApp Business aplikaciju.

@iOS Šta sve treba da proverim kada kupujem Iphone, jer više danas se ne zna šta ljudi rade, eno gore video kako vraćaju foliju nazad na kutiju telefona, a da mi unutra originalne kutije šibnu neku repliku i onda šta.. Kako biti apsolutno siguran u ono što se uzima ( ukoliko se uzima od nekog ko ima navodno ugovor iz Telenora, Vipa Mtsa ).
Koje tačno korake preduzeti da bi sve bilo legit ?

Jedini korak da bi sve bilo legitimno/legalno je da kupis u prodavnici sa fiskalnim, teorijski :), a ovako jedino da gledas kod kod prodavaca koji godinama prodaju Apple uredjaje.

Pisao si da neko moze da ti donese telefon iz Amerike i to je najjeftinija varijanta :)

@iOS Šta sve treba da proverim kada kupujem Iphone, jer više danas se ne zna šta ljudi rade, eno gore video kako vraćaju foliju nazad na kutiju telefona, a da mi unutra originalne kutije šibnu neku repliku i onda šta.. Kako biti apsolutno siguran u ono što se uzima ( ukoliko se uzima od nekog ko ima navodno ugovor iz Telenora, Vipa Mtsa ).
Koje tačno korake preduzeti da bi sve bilo legit ?
Otvoris tel pred prodavcem i proveris je li sve ok 😮

Možda polovan telefon ali novi da otvori i to originalno vakuum pakovanje,
pa još posle pola sata gledanja kaže ..ne znam ja to ne bih uzeo...? teško :unsure: :rolleyes::ROFLMAO:

Da li je moguce da los signal i los wifi uniste bateriju na 12 pro max za 4h sota, bukvalno u 5 popodne sam ispod 20%, a pre par dana sam kuci zavrsavao dan sa 7h sota i 40% baterije?

Trenutno sam u Grckoj i kupio sam njihovu Vodafone karticu i tu gde sam ja non stop menja sa Edge na 3G, tu i tamo moze da se koristi ali baterija bas spadne brzo.

Takodje u hotelu nam je neki skrnavi wifi koji vise ne radi nego sto radi pa i to vrv crpi…

Jos sam primetio da je google maps potrosio 17% baterije a prilicno sam siguran da sam kliknuo finish kad sam stigao na destinaciju, dal je moguce da on nema neki management za to?
Meni od 14.6 SOT na 6 sati, a bio je 7 i po, 12 pro.. ali da tebi je to grcka mreza.

Ja ponosan (i zadovoljan) vlasnik, evo skoro osam meseci, bolji uredjaj nisam imao. Trebace ti par dana da se upoznas sa sistemom i nema brige posle, displej, kamera, baterija, sve je top.

pa još posle pola sata gledanja kaže ..ne znam ja to ne bih uzeo...? teško :unsure: :rolleyes::ROFLMAO:
Ne znam da li je neko od vas skoro kupovao iPhone.... Ne postoji vise "vakum" pakovanje. Nego normalna folija koja je samolepljiva na krajevima. Lagano moze da se skine i vrati kako je bila.

ako ispali prodavca nek mu iskesira € za skrnavljenje folije 😂 mada se slazem da sumnjam da bi neko na to pristao al kad vec teoretisemo o najsigurnijim metodama kupovine novog uredjaja :LOL:

Makar za moj ukus, to jeste, za moje oči, leto je ubica za mini. Sa cvikama je skoro nemoguće videti ekran, a teško je i bez njih, plus se baš troši baterija kad je osvetljenje na max stalno.
Sa druge strane, ne mogu zamisliti kako bi bilo nositi bilo šta veće ili teže u džepu od šorca.
Nekada me povuče da odem na 12 ili ultru, onda uzmem od devojke 11pm ili od sestre a52 i čim mora gimnastika prstima da bi se telefon koristio, ja zadovoljan odmah sa minijem.

Šta znam, ja navikao na velike telefone. Evo 12 PM ništa mi specifično nije baš toliko veći ( prelazim i uporedo koristio mi9, p30p i p smart 2021 ). Prelazak na note 20u bi možda bio malo osetniji, kad sam ga držao delovao je veće od svih navedenih osetno, a ovako, meni je ovo bez razlike

Do ovoga su i svi moji telefoni bili cigle.
Lakši mnogo život sa ovim, što ne znači da neću kupiti 12pm za koji mesec ako dosadi ovaj :)

zar nije logicnije sa kupis 13pm?

meni jedino smeta sto je 13 mini poslednji mali flagship…. nemam pojma sta cu kupiti za nekih 3-4 godine….

Sta kazete, nosite li tel u case ili jok? Ci koji ne nosite kako izgleda posle X meseci. Ja kupio apple magsafe onaj crni i ok je, ali nije realno koliko je telefon lep bez ;) Sada sam na moru i nosim ga zapakpvanog ali kuci mislim da necu, uzeo sam i AC+…

ja sam stavio mobile outfitters folije, napred clear coat pozadi i bocno matte

Napred neko random staklo samo, ostalo ništa. Za sada bez tačkice ikakve, tu sam pozitivno iznenađen, jer mi je padao na pod par puta.

Ja samo dbrand. Smeta mi staklo za svajp.

Ko vam montira taj dbrand i outfitters? Kontam da je lako, ali stvarno ne volim to da radim sam jer nikad nisam zadovoljan ako omasim za 1mm…

outfitters montiraju oni, i ne moze bilo ko drugi (ne prodaju folije da sam stavis)

za sad jesam (iseceno i postavljeno sve u milimetar), doduse nije mi jos ispao :) mat mi je lepse za pozadi da malo ublazi glossy back (12 mini), a onda kad vec stavljam pozadi stavio i sa strane da bude drugacije od stakla :)

Ko vam montira taj dbrand i outfitters? Kontam da je lako, ali stvarno ne volim to da radim sam jer nikad nisam zadovoljan ako omasim za 1mm…
Ja sam sam montirao, doduše trebalo mi je 2 sata, ali savršeno je zalepljeno. Svi kad vide telefon pitaju jel to posebna neka verzija, ne kontaju da je nalepnica :D

za sad jesam (iseceno i postavljeno sve u milimetar), doduse nije mi jos ispao :) mat mi je lepse za pozadi da malo ublazi glossy back (12 mini), a onda kad vec stavljam pozadi stavio i sa strane da bude drugacije od stakla :)
Ako ti nije tesko da bacis neku fotku posto se bas mislim da stavim pozadi na xs i naravno dvoumim se dal mat ili clear.

Nazad
Vrh Dno