Šta je novo?

iPhone 12

Iskustvo je vrlo pozitivno, šta te konretno zanima?

Sent from my iPad using Tapatalk

Dok sam gledao po netu nekako mi deluje da se jako puno zale na bateriju. To mi je onako prvo sto me zanima, nisam ja nesto zahtevan korisnik ali opet da se informisem

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ima ga moj drugar, prelep telefon, savršen za jednu ruku, kamera je mnogo bolja nego na X, baterijom je zadovoljan.Meni lično je premali, da je 5.6-7 inča bio bi idealan.

12 mini je stvarno fantastican telefon,imam ga ja vec nekih mesec dana skoro. Na velicinu ekrana sam se navikao posle 2 dana i ova velicina ekrana u ovakvom kucistu je dobitna kombinacija. Odmorio sam ruke posle toliko godina koriscenja velikih i teskih telefona. Za ovaj tip telefona baterija je odlicna,od 8:30 do 23:30 imam oko 6 i po sati ukljucenog ekrana i nekih 5% baterije. I konstantno je tako,bilo je par samo dana da je uvece u to doba bio na 6 sati i nekih 10-15 minuta ukljucenog ekrana i 4-5% baterije. Ja ga prilicno koristim i izgura ceo dan bez problema. Xr koji sam imao pre njega je ipak imao malo izdrzljiviju bateriju,nekih sat vremena vise ukljucenog ekrana,ali kad se sve uzme u obzir Mini ima stvarno odlicnu bateriju. O kameri i ostalim stvarima nema smisla ni pricati,sve je na najvisem mogucem nivou.
Jedinu zamerku sam imao na malo “zuci” ekran,ali sam se navikao i prosto to je trend neki koji sada furaju i Iphone i Samsung.

Ja bih dodam da je mini pored velicine osetno laksi (bar od 11p). Velicina plus tezina idealno sto se mene tice. Ostalo je vec receno.

Za ovo zuci ekrena vidim da se dosta pominje i ovde kada je iphone 12 u pitanju, mada ako je to trend sada navicicu se i ja.
Najlaske bi bilo da imam negde da probam kako lezi u ruci ali nema veze. Idem onda na varijantu 12 mini, gledao sam i 11 pro su bas skuplji i naravno sve polovni.

Ako si u mogucnosti da odes do iStyle. Tamo je najbolje da vidis kako ti lezi u ruci. I meni je vazna baterija pogotovo ako bih ga uzeo jer ne menjam telefone na par godina. Kameru skoro retko koristim.

Nema potrebe, ne postoji telefon koji bolje lezi u ruci od 12 mini.

imao si juce kod nas na kp sa mts za 590. vakum. hitno prodavao covek

Mnogo brzo odu :(. Ja gledam na par sati oglase za devojku 12 mini ali nema sanse. 630 svercovani je najbolje sto moze da se nadje za sad.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

12 mini je odličan telefon. Ne postoji savremeni model koji je ovoliko kompaktan, a ovoliko moćan, koji bi mu parirao. On je i razlog zašto sam posle 11 godina na androidu prešao na iPhone. Baterija mi uvek izdrži ceo dan, nekad i dan i po. Tako da slobodno uzimaj, nećeš pogrešiti.

Kad sam već tu da nešto i pitam :
1. Registrovao sam moj stari U.S. nalog i skinuo sve potrebne aplikacije, tu je čak i app za Mobi banku, da li postoji neki razlog da prebacim nalog na Srbiju, osim plaćanja našim karticama?
2. Da li mogu normalno da kupim gift card i prebacim sredstva na svoj U.S. nalog, kao što na primer radim na PlayStation-u?
3. Da li u slučaju da imam sredstva na tom nalogu mogu da aktiviram Apple TV+ i druge Apple servise i da ih koristim kod nas bez VPN-a?
4. Da li ako hoću da registrujem naš nalog ne smem da imam sredstva na U.S. nalogu?

Hvala unapred!

1. Osim toga, nema a ako ti zatreba, napravi jos jedan na koji se logujes ako ti nesto treba.

2. Kupis preko zvanicne Apple Store aplikacije nasom karticom i posaljes je na mail.

3. Mozes osim Family sharing.

4. Smes zato sto bi pravio novi a ne bi prebacivao zemlju store-a, tako je bolje.

^^Apple TV+ imas godinu dana free, uz kupovinu uredjaja.

I ne zaboravi da treba da imas neki balance na US nalogu, kako bi mogao da aktiviras 1 year free.
Ja sam tako sinoc aktivirao.

Da, da jasno. Nisam samo znao da može našim karticama da se plaća na Apple store-u.

Hvala vam!

Mozes da kupis gift card za US Store ali ne mozes da je vezes za njihov nalog :)

Mozes gift na balance da stavis

Ako si u mogucnosti da odes do iStyle. Tamo je najbolje da vidis kako ti lezi u ruci. I meni je vazna baterija pogotovo ako bih ga uzeo jer ne menjam telefone na par godina. Kameru skoro retko koristim.

Tesko u skorije vreme posto nisam iz Bg, al po svim komentarima rekao bih da je to to i da uzimam 12 mini :D

Kako sam uspeo da ugasim vibraciju za tastaturu ? Ovako je grozno, kao da udaram u nešto šuplje (nije ekran kao na ostalim telefonima, nema tu punoću kada se udari). Inače je takav ekran koliko znam na svim iP, kao da su šuplji kada ih udarate, malo su popravili sa serijom 12.
Što se tiče vibracije, ovo je upaljeno:
1d3b0f8759d1365a52f5f3697c9968c5.jpg

Poslednja izmena:
Ovo ti je vibracija za pozive i poruke u silent ili ring modu. Haptic za tastaturu podešavaš posebno.

Sad sam i ja provalio da nemam vibraciju na tastaturi

Nema vibracije na fabrickoj tastaturi, verovatno koristi Gboard ili neku drugu...

Nemam ni na Gboard. Ima li neka opcija da se upali vibracija na fabričkoj ili Gboard ? Ovako je bezlicno kucanje i lupanje po šupljoj kutiji, a opet i fabrička ne radi lepo sa Srpskim, bolje Gboard pogađa reči i olakša mi život u odnosu na fabričku.

Imas na Gboard da podesis u aplikaciji direktno, a mozda su i zeznuli nesto ako je bio update app.

Nema. Pretražio sam sve pa sam tek onda pitao ovde u temi. Da li je realno da ne može da se uključi vibracija ?

Realno je da moze, nije me mrzelo da instaliram i probam, radi vibracija sa Gboard.

5b227a95b9f68dab04a8b45d282307e2.jpg

I ja sam sanas probavao Gboard i radi vibracija... [emoji2]

Znači sve tražim nešto da piše vibro. Hvala, sačuvao si mi dosta živaca.
Radi vibracija i diktiranje, nije srećno ali bolje išta nego ništa dok vozim auto, korektno ispiše tekst. Koje tastature koristite ?

Poslednja izmena:
SwiftKey godinama android i iOS.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Meni lično se sviđa tastatura na iPhone , ali na primer moja rođaka je na iPhone 11 instalirala Gboard, Google maps , Google photos , Gmail , YouTube, ... Jednostavno joj nije to to bez Guglovih servisa .

Sent from my SM-N9860 using Tapatalk

Vrh Dno