Šta je novo?

iPhone 11

Što bar ne otvori neku sportsku vest, nego i ovde treba da ih gledamo.

Sent from H8266

Mislim kada bih i sport otvorio i tamo bi ih bilo [emoji3] dobro je da ne uskaču i kao reklame [emoji3]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Evo ti poredjenja:

46d4b7a670140efee09e1613de99f2ce.jpg

8f3f1a1c5ec912a994726803553af0c7.jpg

Pozadina je izabrana da se bolje vide bezeli [emoji3]

Uzeo 11. Hvala jos jednom

Lepo ga koristio :)

Odlican izbor. [emoji1303]

Ljudi mene ova 11 j... pa rastura.
U odvojenoj temi sam pisao i da sam pokupio ransomware upravo jer sam trazio program za prebacivanje slika i pokupio sam virus.
Zasto me sada rastura, zato sto se telefon naravno koriscenjem napunio a ja ne znam kako da sacuvam slike na kompu ali isto tako da ih obrisem sa telefona. Brisanje slika sa telefona ne radi, sve sto posalje u recently deleted stoji tu i kada hocu da obrism on kao obrise ali kad opet udjem slike su tu. Telefon je pun samo 70MB free zato mislim da baguje ali ne znam sta da radim, da azuriram sw ne mogu nema mesta a da obrisem ili cut-ujem slike na komp oto ne radi...Do sada sam mislio da sam vezara za apple a sada pored toga mislim da me je njihov SW tesko smece.

Poslednja izmena:
U prilog tome koliko im SW baguje ide to da sam restartovao fon i obriso je slike iz Recently Deleted.
Elem molim za pojasnjenje live photos opcije, dakle on pravi kratak snimak od slike, ali na komp i kad prebacim to nije slika nego kratak snimak koji mi kao takav ni za sta ne treba. Moze li taj live photos da se iskoristi kao slika a ne kao sekund video klipa.??

Znaci prost copy/paste radi kod prebacivanja slike sa ip na pc. Mislim da sam cak i brisao sa pc-a. Ali definitivno u recently deleted, gore desno “select” pa dole levo “delete all” obrise sve.

A za prebacivanje slika imas da biras cloud varijante da se uopste ne zezas sa povezivanjem na pc.

ne svidja mi se icloud, one drive mi je mnogo jeftiniji dakle moram prvo na pc da prebacujem.
A sta da radim sa live photos?

Ljudi mene ova 11 j... pa rastura.
U odvojenoj temi sam pisao i da sam pokupio ransomware upravo jer sam trazio program za prebacivanje slika i pokupio sam virus.
Zasto me sada rastura, zato sto se telefon naravno koriscenjem napunio a ja ne znam kako da sacuvam slike na kompu ali isto tako da ih obrisem sa telefona. Brisanje slika sa telefona ne radi, sve sto posalje u recently deleted stoji tu i kada hocu da obrism on kao obrise ali kad opet udjem slike su tu. Telefon je pun samo 70MB free zato mislim da baguje ali ne znam sta da radim, da azuriram sw ne mogu nema mesta a da obrisem ili cut-ujem slike na komp oto ne radi...Do sada sam mislio da sam vezara za apple a sada pored toga mislim da me je njihov SW tesko smece.

I meni se desilo pre neki dan da nisam mogao da obrisem slike iz recently deleted. Isto tako je pisalo da su obrisane, ali i dalje su tu. Tek kada sam restartovao telefon mogao sam da obrisem.

Koristi google photos za cloud, imas neogranicen prostor za kompresovane slike koje se jako jako malo razlikuju od nekompresovanih.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

ne svidja mi se icloud, one drive mi je mnogo jeftiniji dakle moram prvo na pc da prebacujem.
A sta da radim sa live photos?

live photos su taj mali klip prehvatanja slike i mozes mozda da biras bolji momenat kada prebacujes u samu sliku. cuvaju se u HEIC formatu i preko itunes mozes takav da prebacis na komp. licno, ne koristim, prilicno mi je glupo. ako bekapujes preko clouda, cloud servisi sami konvertuju HEIC u jpg/neki slican format (ja to preferiram)

3u tools koristi za prebacivanje slika, kad exportujes sa telefona dobices .mov i .jpg na pc-ju...
Onedrive radi sync direktno sa telefona

Poslednja izmena:
Ljudi, pomagajte... Muku mučim već 3 dana da prebacim podatke sa IPhone-a na Note 20.

Prvo sam koristio iCloud, jer nisam znao da običnim data kablom od punjača mogu da spojim dva telefona. Potom sam koristio navedeni data kabl, ali svaki put prebaci parcijalno.

Prebačene su sve slike i video zapisi, ali to mi i nije bilo toliko bitno, jer sam to sve imao na OneDrive-u. Poruke nije prebacio skoro uopšte - sad na Note-u imam poruke do pre tri dana, i onda ogromnu rupu u porukama sve do oktobra, kad sam krenuo da koristim iPhone. Znači poruke u periodu oktobar - jul uopšte nisu prebačene. Takođe, Viber i Whatsapp istorija uopšte nisu sinhronizovani.

Послато са SM-N985F помоћу Тапатока

Viber i whatsapp zaboravi, od tog bekapa nema nista. Sto se tice poruka, pretpostavljam da imessages nece prebaciti a zasto obicne nece, ne znam.

Pfff... J*bo me otac kad sam menjao ekosisteme... Pakao

Послато са SM-N985F помоћу Тапатока

Tako je kako je, ja sam koristio android i sve vezao za Google. Presao , vracao se i definitivno odlucio da ostanem ovde. Otkazao pretplatu za Google drive, migrirao sve na icloud. Konakte sad stavio sa je icloud default . Jedino sto mi ostaje tamo je mail , to ne menjam.

Kud ces opet sa konja na magarca?

Kad mago lepo izgleda[emoji6]

Samo da prijavim na 11, nakon 2,5 meseca, battery health 97%.

Inace je odrzavam od 20 do 80% uvek, puni se na dan ipo.

Ne zavisi health samo od načina punjenja.

Kod mene u kuci iphone se first gen, svaku noc na punjacu, kupljen u decembru 2016 battery health 87%

Sent from my Mi 9 SE using Tapatalk

Ko je veca picajzla, brze mu opada battery health
To je jedino pravilo.

Haha. Živa istina [emoji854]

Hahaha, couldn’t agree more [emoji23][emoji23][emoji23]

Mada nisam ga mnogo stedeo, bio je par puta maltene 24 casa na auto punjacu na sofersajbni na suncu, gasio se par puta od pregrevanja, i tako...Gmaps.

Ne pazim ga mnogo, ionako ga menjam za godinu ipo.

Hvala na pojasnjenju za live photos, u sustini cela fora je u cloudu jer te tera da kupis tarifni paket. Sa 5GB free ne mogu mnogo i zaista na cloudu konvertuje u jpeg ali sta ja sad da radim kad imam 30gb slika...u svakom slucaju bekapujem sve brisem sa telefona sve i uzdam se da na livephoto nikad mi telefon nece sam prebaciti.

Meni 100%. Kupljen 07.02.2020. Ip11 pro max. Mislim da ce nakon update na 14 krenuti padati [emoji23]. Punim stalno preko noci, nikad ispod 20%, ali ujutru prije posla mora biti 100%. Uglavnom oko 23 imam 30-40%, nekad i 50, sa igrama 20%.

Hvala na pojasnjenju za live photos, u sustini cela fora je u cloudu jer te tera da kupis tarifni paket. Sa 5GB free ne mogu mnogo i zaista na cloudu konvertuje u jpeg ali sta ja sad da radim kad imam 30gb slika...u svakom slucaju bekapujem sve brisem sa telefona sve i uzdam se da na livephoto nikad mi telefon nece sam prebaciti.

Stavi ovako i nece da ti pali glupi live photos.

3a8f997bd72f251238204f7244238095.jpg

Nazad
Vrh Dno