Šta je novo?

iPad

eh sad cepidlacis :p rekao sam skoro ;p

Ma jok, samo sam rekao da to nije nikakvo pravilo da honeycomb tablet mora da ima IPS ekran :)

koliko ja znam (skoro) svaki honeycomb tablet ima IPS ekran, za kvalitet istog ne znam....
Kamo sreće da je to deo neophodne specifikacije :d za "košnicu"

Većina novih honeycomb uređaja su malo skuplji tj. cenom su bliži iPadu pa je prirodno da imaju IPS ekran :)
Čak i ovi najgori apple fanboys ne treba da žele dominaciju iPada jer bi zbog nedostatka konkurencije onda razvoj bio daleko sporiji.

To je sve super, ali ja ne vidim nikakvu perspektivu konkurencije koja forsira cene slicne ipadu. Ali da je konkurencija dobra stvar, to stoji...

Ima li neka free aplikacija na itunes-u preko koje mogu da pustam avi fajlove na ipad-u a da pristojno radi posao? Ako to nadjem meni ne treba jailbreak. VLC ne postoji inace na itune-s vise.

Ima li neka free aplikacija na itunes-u preko koje mogu da pustam avi fajlove na ipad-u a da pristojno radi posao? Ako to nadjem meni ne treba jailbreak. VLC ne postoji inace na itune-s vise.

Nije baš konkretan odgovor, ali je predlog :)

Imaš AVplayerHD koji nije besplatan, ali zaista vrhunski odrađuje posao. Imam i VLC skinut dok je još bio dostupan na AppStore-u, ali funkcionalnost bukvalno ne može da se poredi. VLC mi je stalno pravio probleme sa formatima, jer mu je podrška vrlo ograničena, a AVplayerHD bez preterivanja pušta sve.

Cena je 2,99 dolara ako se ne varam, što zaista nije puno, a bez ikakvih problema može da se plati preko QVoucher-a.

Koja podesavanja u video converterima treba staviti da bi mi film bio bez crnih strafti (black bars)?
Probao sam u 1024x768 sto je rezolucija ekrana ali opet dobijem velike crne strafte
Koristim avs video converter, cini mi se da je najbrzi

Poslednja izmena:
Samo ako je aspect ratio filma 4:3 mozes da ga sredis. Ako je film 16:9 ili neki drugi wide onda nema sansi da ga namestis da popuni ceo ekran a da pri tome nesto ne izgubis (deo slike ili deformacija).. Ili ako nadjes neki Appleov konverter koji moze ovo:
http://cdn.thenextweb.com/apple/files/2010/07/ipad-video.jpg

A ja dobijam upozorenja za flejm... :)

Koja podesavanja u video converterima treba staviti da bi mi film bio bez crnih strafti (black bars)?
Probao sam u 1024x768 sto je rezolucija ekrana ali opet dobijem velike crne strafte
Koristim avs video converter, cini mi se da je najbrzi
Ne treba ti nikakav konverter, vec ti je receno, koristi AVplayerHD plejer i on ce pustati sve zivo i to sa titlovima, nije besplatan ali ima ga na installous, ja sam ga ipak kupio legalno jer vredi, a ta podesavanja imas u samom plejeru dok pusta film mozes da biras da li ces da uradis zoom, crop, strech... samo kliknes u desnom uglu gore i izaberes sta ti odgovara, evo kako to izgleda:

Prilozi

• IMG_0178.PNG
    IMG_0178.PNG
    367.6 KB · Pregleda: 69
  • IMG_0179.PNG
    IMG_0179.PNG
    442.4 KB · Pregleda: 66
  • IMG_0180.PNG
    IMG_0180.PNG
    531.7 KB · Pregleda: 65
  • IMG_0181.PNG
    IMG_0181.PNG
    526.8 KB · Pregleda: 60
Poslednja izmena:
Koji screen protector mi predlazete za ipad1? Neki koji se lako instalira, kao na primer ovaj?

Ja imam BestSkinsEver i na ekranu se lepi dosta jednostavno, sa vodom.
Problem je ako hocete full body na ledjima teze se lepi i brzo ce poceti da se odlepi tamo gde drzite ruke najvise i koliko sam video to je slucaj i sa ZAGG folijama, jednostavno na ledjima ne moze folija da traje.
Ja sam narucio neku plasticnu futrolu za ledja a na ekranu ce ostati ova folija sto je trenutno na njemu.

Poslednja izmena:
Nesto mi se ne stavlja voda na ipad, thats just wrong. :D

Ne stavljas vodu da uredjaj vec samo prskas tu foliju i posle tih par kapi vode obrises sa suvom krpom u toku lepljenja, potpuno bezopasna procedura :)
Prednost ovih folija sto se lepe sa vodom je ta sto duze traju.

Stigo mi je iPad, jako sam zadovoljan sa njim. A sada u potragu za dobrim appovima. :)

// tapatalk //

Vredi li kupovati IPad keca ili sacekati da jos malo padne cena IPad2 sad kad bude izasao IPad3?

moj ti je predlog da ne uzimas keca, dosta je bolja 2ka..

Imao sam neku opciju za 230 eura wifi ipad1 16gb, pa sam zato pitao...

Imao sam neku opciju za 230 eura wifi ipad1 16gb, pa sam zato pitao...

Za te pare se itekako isplati kec. Nije toliko bolja dvojka kao sto ljudi pricaju. Ako ti znace kamere i bolji procesor za gaming.
Neko kome te stvari nisu potrebne (kao meni) dvojka ne treba i zadovoljan sam kecom. Ali znatizeljno ocekujem sta novo trojka donosi sem duplo vece rezolucije.

Za te pare se itekako isplati kec. Nije toliko bolja dvojka kao sto ljudi pricaju. Ako ti znace kamere i bolji procesor za gaming.
Neko kome te stvari nisu potrebne (kao meni) dvojka ne treba i zadovoljan sam kecom. Ali znatizeljno ocekujem sta novo trojka donosi sem duplo vece rezolucije.

+1

A i imaju uporedni snimci, realno je mala razlika u brzini

Sem surfa mi ne bi trebalo nista, hocu da oslobodim telefon (sgs2) od toga, posto pojede bateriju...

P.S. ode ipad :) videcu da nadjem nesto tako jeftinije... Ovaj je bio u extra stanju...

Vrh Dno