Šta je novo?

iPad - opšta diskusija

Meni fali split screen za rad iz ruke, ili numem duključim. Prozori su super, nema šta, ali ono nije trebalo da ukidaju.

Samo neko nek mi objasni svrhu ovoga? Kako ali kako da izađem iz četa. Kako im je uopšte palo na pamet da ovo ovako odrade. Isto preview aplikacija mi je katastrofa ali ajde, ukapirala sam kako se izlazi iz nje. Kako su nas za***li ovi što su kmečali da hoće macOS na ipad-u.

Prilozi

• IMG_4405.jpeg
    IMG_4405.jpeg
    146.6 KB · Pregleda: 67
Isključiš windowed apps / stage manager koji stoji kada spustiš desnu stranu i otvoriš contol center. Vrate na iskustvo IOS 14 nažalost, ne IOS 18.

Da li je neko probao novi OS26 na ipad-u 9 ? Nisam našao dovoljno informacija na netu da li radi kako treba ili ima nekih bagova. I još jedno pitanje: da li će mi taj upgrade koji je veći od 6gb zauzeti toliko prostora u memoriji i mogu li ako nisam zadovoljan da ga jednostavno downgradujem na sadašnju verziju?

Još uvek možeš. Napravi prvo backup i njega možeš da vratiš. Koliko će još da ga potpisuju, niko ne može da ti garantuje.

ipadOS baš deluje nedovršeno, nadao sam se da će dosta toga biti sređeno do konačne verzije, ali to što su ukinuli split screen je neoprostivo

Brate, daj nesto za mene, ti tamo ne znas sta ces vise od te tehnike, malo malo pa nesto dobijes, daju ti... :D

Znas koliko ima gladne dece? :ninja:

Brate, daj nesto za mene, ti tamo ne znas sta ces vise od te tehnike, malo malo pa nesto dobijes, daju ti... :D
Znaš kako kažu, para se na paru lijepi. Ko nema, duplo nema. Ko ima, na silu još dobija.

Skoro mi je pobegao bez da resetuje tablet. 🤣

1000027563.jpg

Ne valja, baci to. Samo reci gdje...

Pozdrav!
Koristim Macbook i iPhone, pa me sad neka želja stigla i da uzmem (probam) iPad. Da li se isplati sad uzeti iPad 5 ili Air 2? Koristio bih ga samo za čitanje PDF-a, Chrome i Netflix.
Pozdrav svima!

Skoro dvije godine koristim iPad Air 2, ali došlo je vrijeme za zamjenu. Baterija više ne traje duže od sat vremena, a mislim da popravka nema smisla.

Sada razmišljam o novom iPadu koji bi mogao da zamijeni i telefon i laptop kod kuće. Uglavnom bih ga koristio za čitanje, mailove i filmove.

Šta mislite, da li se u 2025. još uvijek isplati uzeti iPad Pro M1 ili je bolje gledati noviji iPad 11 (A16) ili iPad Air M3?

Air 2 i dalje služi dobro za osnovne stvari, ali volio bih da se počastim nečim novim.

Hvala unaprijed!
Pozdrav!

Ja imam air M1 i meni radi posao.Zahteevi kao i tvoji.Citam,gledam,pisem nesto. 2g ce mu u decembru,jos baterija odlicna.

Takođe. Poprilično je bolji uređaj nego osnovni prošlogodišnji iPad 10 koji deca imaju. Ne znam da li je Air M3 bolja kupovina?

Koliko sam ja ispratio,nista se nije menjalo sem procesora. Svi imaju 8gb rama sto ti je i vise nego dovoljno.*i sad imas vece dimenzije)

Kupio sam ga (Ipad pro 3gen tj. kako kažeš M1) kad je izašao, i od tad ga redovno koristim. Verovatno uređaj koji po provedenom vremenu u korišćenju mi je najisplativiji u prethodnih 5 godina. I dalje je zmaj od uređaja… ne bi oklevao mnogo da sam na tvom mestu.

Kupio sam ga (Ipad pro 3gen tj. kako kažeš M1) kad je izašao, i od tad ga redovno koristim. Verovatno uređaj koji po provedenom vremenu u korišćenju mi je najisplativiji u prethodnih 5 godina. I dalje je zmaj od uređaja… ne bi oklevao mnogo da sam na tvom mestu.
Koliko se još može očekivati softverskih apdejta za iPad Pro M1, pošto je taj uređaj izašao 2021.?

Tako je bar 3 godine softver i verovatno još toliko security update… Ako ne dođe do nekih značajnih promena u eplu.

Ja imam iPad 11 (A16),koristim ga isto za osnovne stvari i za to je savrsen uredjaj,a da ne spominjem ustedu novca u odnosu na Air.

I ja imam m1 pro. Ne vidim razlog da ga menjam. Nove fensi opcije sa novom olovkom nisu donele nikakvu revoluciju još uvek. I čekam da se promeni trend da prave tanke uređaje a da bateriju ne unapređuju. Nemam nikakvu želju da nosim tanki ipad.

Rusi se vec docepali novog iPad Pro M5.

1759400986320.png

1759401033761.png
1759401085830.png

Stigao 26.0.1 i nema i dalje rada sa prozorima kakav je bio. Apsolutno lošije za handheld rad, koji mi je bitan 90% vremena, većini verovatno 100% jer ne koriste sa eksternim monitorima.

Koristim M2 iPad Pro i sa eksternim Apple Studio Display-em i bez njega, sa i bez Magic Keyboard tastature i iPadOS 26 je toliko veliki kvantni skok kad je u pitanju i rad sa prozorima i sa fajlovima i sa svim ostalim da to praktično više nije isti uređaj u odnosu na onaj pre novog OS-a. Mislim, OK, novi OS definitivno ima svoje bubice ali opeglaće se vremenom, kao i uvek do sada.

To smo se saglasili, ali nije trebalo da ukinu predefinisane pozicije za brzo postavljanje aplikacija na pola ekrana i floating kada je u fullscreen modu.

Vrh Dno