Šta je novo?

iPad - opšta diskusija

jutro, uradio hard reset na Ipadu, i vise puta kad sam upalio me pitao za kod kod otkljucavanja ekrana, koji sam gresio...sad pise Ipad unvaleible, ima li nacina da se resi ? hvala

Trebalo bi posle nekog vremena da ti dozvoli ponovo da ukucaš PIN. Nije kompanijski zaključan uređaj, čist prazan si kupio, nov?

a kupio sam polovan, radio odlicno, uradio hard reset i dao ga kao poklon drugu, on ukucavao sifru pogresnu, i desilo se ovo

Koliko vidim ne postoji opšta tema koja bi agregirala diskusije vezane za iPad.

Imajući u vidu da su prekjuče prestavljeni novi, evo prilike da pokrenemo jednu opštu temu ako možemo malo da oživimo disukiju o ovoj liniji proizvoda.

U mom slučaju, nisam kapirao koncept tableta jaaako dugo. Onda malo po malo gledajući kako ih drugi koriste i gledajući moju promenu navika kod kuće, kada više nemam vremena da sednem za računar niti mogu to da obavim iz svake prostorije, dođoh do toga je vreme da se uzme jedan. Kako sam se privoleo Apple ekosistemu, iPad je logičan put.

Mnogo sam se nadao i imao velika očekivanja za iPad 10th gen, međutim ovaj skok cene me je ohladio skroz, tako da sam danas uzeo iPad Air 5th gen. Da meni zamen čkiljenje u telefon kod kuće a i da klincu malo neke edukativne aplikacije probam da namestim.

Ako neko ima iskustva šta bi lepo i korisno moglo petogodišnjaku da se stavi na tablet, otvoren sam za predloge. Za početak će to svakako biti Lego buider i Lingokids.

Takoođe. koje sve futrole pasuju na Air 5? Neka preporuka za zaštitu koja se transformiše u postolje?
Heh, evo 3 godina kasnije, goristi se uglavnom kao pomocni ekran pored monitora, za kontrolu pametne kuce i zajednicko gledanje fotografija. Sa jedne strane skupa igracka, sa druge vidim da ce bez problema moci da traje jos 2 godine.

Još kad može da se kupi u Americi kad su im radprodaje, fenomenalan 😃

Kakav je iPad kao zamena za laptop? Moze li da se radi na njemu, a usput i odigra koja mobilna igra? Jel moguce da iPad Pro M4 kosta 2500 evra sa tastaturom i olovkom? 🥶

Zavisi šta radiš, ja ga koristim kao zamenu za laptop. 11" staje u torbicu, tako da ima tu popriličnu prednost u odnosu na laptop.

Ako tražiš odgovor sa da ili ne, onda ne.

U sustini, office, mejl i poneke web aplikacije. Koji model imas? Jel 13" preveliko za neku opustenciju uz igru?

To će da ti radi, ali može da škripi kod office. Ja čak montiram video klipove i editujem fotografije. Recimo, Adobe Lightroom je odlično prilagođen ipadu. Imaj u vidu da office fajlovi ako su iole kompleksniji, poprilično frustrirajuće može biti sa ne-win kompom i ne MS office.

Meni bi 13" bilo preveliko, jer prestaje da bude zgodno za nošenje. Razmišljao bih u tom slučaju o mekbuk ili win ultrabuk, komplementarno neki pristupačniji ipad. Imam Ipad Pro M1 11".

Ma nista kompleksno za office, jel bi 11" bila prava mera ako bi se koristio i za povremeno igranje? Jel 256gb dosta? Ne bih uzimao dodatni laptop, posto onda iPad ne bi imao poentu.

Sa novim apdejtom ce se prilicno pribliziti laptopu, barem sto se tice office rada.
Naravno Pro model i olovka su nezamenjljivi za ljude koji se bave kreativom i ilustracijama.
Sto se tice casual korisnika, i ja bih ga okarakterisao kao "skupu igracku": Idealan je kao sidecar monitor za kucni office, odlican je za putovanja (YT, Netflix, Muzika, umereno citanje knjiga i umereni office rad). Dakle zgodno je imati ga, ali moze se i bez njega. Nikako kao alternativa klasicnom laptopu, samo kao dopuna ili povremena zamena za njega.

Poslednja izmena:
Sutra je tacno 10 godina kako je najavljen prvi iPad pro, tako da je za ocekivati da ce reci nesto na tu temu, nadam se.

@Marezz može i dovoljno je 256, sve je u cloud. Radi odlično sa USB enclosure u kome je SSD, montirao sam ranije filmove i to šljaka poprilično udobno uz moćan alat lumafusion.

Za office je manje udoban, ali itekako može.

Zašta je baš dobar je Adobe. Periodično mnogo slika obradim u cugu u Lightroom i maštao sam pre 15 godina da ih ovako "razvijam" iz raw. Sad uz olovku, AI i ovu brzinu uređaja, čudesno.

Sve to završavam sa samo 128Gb.

Uh, lomim se da li da puknem soma i po na ipad pro m4 11" sa tastaturom i olovkom..

Na android strani sam nasao Oneplus Pad 3 koji je 800e sa takvom kombinacijom..

A drugar je morao da bude glas razuma i da mi kaze da su to sve igracke i bacanje para, a ja vec godinama zelim da kupim tablet 😂

Nisam pametan sto bi rekli..

Sve je stvar navike. Moj klinac je odrasato uz tablet i ne postoji sto ne moze da uradi na njemu, dok sam ja duduk za te stvari, samo PC. Trenutno koristi Galaxy Tab s9+ i prelazi na iPad Pro m5 uskoro, svakako s9+ ostaje uz njega da napravimo neka poredjenja Android vs iPad OS.

Uh, lomim se da li da puknem soma i po na ipad pro m4 11" sa tastaturom i olovkom..

Nema potrebe da daješ toliko para. Ja koristim iPad Pro M2 11" i bukvalno leti. Multimedija, web sadržaj, Excel tabele, Word, mailovi, obrada fotografija, crtanje idejnih rešenja u Procreate-u, LR, PS, SU...

Iskreno za ono što si naveo za šta bi ga koristio, previše je to novca i lično bih pre išao na MB Air M4 ako se dvoumiš da ti je iPad zamena za laptop.

A drugar je morao da bude glas razuma i da mi kaze da su to sve igracke i bacanje para, a ja vec godinama zelim da kupim tablet 😂
Kupi ako godinama želiš, ne moraš najskuplji:

Još bolje:

Ja koristim ipad pro m1 od 2021 godine. Računar ne koristim. Uzmi m1 ili m2 i služiće te bukvalno 100 godina.

Jel velika razlika u performansama izmedju m2 i m4? Bitno mi je zbog igara, jer to malo sto cu igrati mora da radi perfektno.

Vidim da su najavili novi iPhone, jel se mozda zna kad ce novi iPad?

Poslednja izmena:
Navodno sledeci mesec.

Kao i svake druge godine, oktobar

Kako vam radi Ipad sa novim OS 26?
Meni ko da mi je otkazao tac, skrolovanje na Titoku ne radi, na Twiteru isto vidim da su updejtovali malo je bolje.
Sad nece desno levo u home.

Dobro, multimonitor je poprilično unapređen. Mis, tastatura, odlično.

Twitter radi normalno, sad sam gestom izašao iz tvita nazad na lajn. Tiktok ne koristim. Ove ostale aplikacije rade sve ok.

Resetovao Ipad i sad je sve ok. Nisam mogao da ugasim Ipad slajd nisam mogao da krolujem.
Srecom imam Keyboard folio ima trackpad pa sam ugasio.
Sad je sve ok.

Nazad
Vrh Dno