Šta je novo?

iPad - official

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako smarate ...

Tema je iPad i naravno da cemo pricati o mac orjentisanom progamriranju, optimizaciji itd. Sta god da se desi oko flash-a i Adobbe-a i PC ce na kraju benificirati kao sto je i svaki put do sada, samo koju godinu kasnije ..

Iako vidim da mi misteriozno nestaju postovi ....
Da ponovim, MAC OS X dobra stvar, svidja mi se, i kako se Apple ponasha u njega, Iphone, popravili su se(dodali su HW mogucnosti) i svidja mi se, IPad je OCHAJAN, a i ponashanje Apple-a u vezi njega. A stvari sa linka kovachm-a su totalno nepristrasane XD (riiighhhht)
kovachm, o da apple se ponasha arogantno, ali i Adobe (fakat je da vladaju tim delom trzishta kojim se bave).
Apple ce morati da ili da prihvati mnoge stvari sa windows platforme, ili da trpi posledice dok se ne sredi da neke stvari funkcionishu.
Apple je dosta manja kompanija, koja se lakshe pokrece, zahvaljujuci svojoj velichini, ali chim su pocheli da postaju veci, pocheli su da se ponashaju mnogo tromije, i bahatije(MS anyone?).
MS je ogromna kompanija, koja se ponasha kao slon koji ide lagano, i bash ga briga, shta sitnija bica(korisnici) rade. I poprilichno su bili bahati dok ih Mac OS-ovi, i Ubuntu linkus, nisu shutnuli u dupe, i malo ih probudili(zivela konkurencija).

Ipad je gotovo nerazlikujuci po mogucnostima od LCD foto rama, i ponashanje u vezi njega je dosad najgore koje sam video, od Apple-a. Bahati su, i arogantni.Ako se ostali presaberu, imaju OGROMNU prazninu i shansu da sa lakocom prevazidju IPad i da daju kao shto sam vec rekao "a run for it`s money" Apple-u.

Poslednja izmena:
Apple ce morati da ili da prihvati mnoge stvari sa windows platforme, ili da trpi posledice dok se ne sredi da neke stvari funkcionishu.

lol! koje stvari? to me bas zivo interesuje... :) mislis na viruse? :D

Ipad je gotovo nerazlikujuci po mogucnostima od LCD foto rama, i ponashanje u vezi njega je dosad najgore koje sam video, od Apple-a. Bahati su, i arogantni.Ako se ostali presaberu, imaju OGROMNU prazninu i shansu da sa lakocom prevazidju IPad i da daju kao shto sam vec rekao "a run for it`s money" Apple-u.

veci pile-of-crap odavno nisam procitao... :D jel moze neki argument za "nerazlikujuci po mogucnostima od LCD foto rama"??

Antivirus programi za Mac služe da detektuju Windows viruse, da ne bi slučajno zarazio neki drugi komp sa Windowsom kada mu pošalješ ili preneseš na njega na neki drugi način zaražene fajlove. Recimo ako skidate s neta nešto za Windows pa kasnije prenosite na Win particiju ili Win komp.

kao trece - nemas pojma :d - Apple only developeri jako brzo prihvataju nove Apple APIje.

Da, Apple only developeri imaju nenormalne glavobolje zbog isto tog Apple-a koji se ponasa k'o najgora salterusa.... Cak i salterusa odradi svoje kad FTJP nije na snazi a ovi samo izvoljevaju, u jednoj verziji sve je ql drugoj nista nije dozvoljeno, u trecoj opet nesto smeta... Bolje ne spominji devele i Apple, neki su poprilicno ogorceni na njih :mad:

Poslednja izmena:
@ivan90bg
Nije tacno.
Winner of both the European AND US best anti-virus product, as well as winning the European best anti-malware category outright in last year's coveted SC Awards, avast! technologies can now be deployed to make your Mac safer against the ever-increasing malware threats being deployed against the platform,

U tom slučaju, izvinjavam se što sam neobavešten i što nisam pročitao dobro jer sam mislio da je reč o onome što sam rekao.

Poslednja izmena:
Da, ali si nas ti lepo selektivno informisao u tvom citatu. Da nisi sličajno član vlade? :)

Klasika, sad ce da ispadne da OS X u stvari ima vishe virusa nego Windows :d:d:d

Da, Apple only developeri imaju nenormalne glavobolje zbog isto tog Apple-a koji se ponasa k'o najgora salterusa.... Cak i salterusa odradi svoje kad FTJP nije na snazi a ovi samo izvoljevaju, u jednoj verziji sve je ql drugoj nista nije dozvoljeno, u trecoj opet nesto smeta... Bolje ne spominji devele i Apple, neki su poprilicno ogorceni na njih :mad:

jos nisi ni poceo a vec kukas :D

jeste, menjaju stvari ali sa ciljem da ih unaprede ;)

@chupo - vidi ja verujem da bi antivirus kompanije jako volele da na Macu mogu da narpave virus, ili jos bolje, epideju nalik onoj na Windowsu pa da lepo zarade i od Mac usera. ali ne mogu ;) sve sto mogu da rade je da pisu budalastine po netu...

gde bre vi nalazite te tolike viruse?

uglavnom na USB Flashu.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Jedino sto iPad nema a sto bi mu bilo potrebno je USB. Nista vise.

Po svemu ostalom je objasnio.

Citat sa tog linka:

"Once downloaded the malware affects the explorer.exe process and opens up aunauthorised access of the system says Bit Defender."

Kakav sad explorer.exe na iPadu, šta sam ja to propustio? :)
Pa ne, valjda misle kod iPad korisnika koji koriste dual boot i Windows XP/Vistu :d
Mis'im, :facepalm:

Poslednja izmena:
lol! koje stvari? to me bas zivo interesuje... :) mislis na viruse? :D

veci pile-of-crap odavno nisam procitao... :D jel moze neki argument za "nerazlikujuci po mogucnostima od LCD foto rama"??

to shto si rekaoje pile-of-crap i dalje nema razumnog razgovora shto se tiche tebe

Opet mi misteriozno bez ikakvog objasnjenja, nestaju, i menjaju se postovi........
ako ovo bude promenjeno, lepo da pitam sve admine, kako taj post nije "cenzurisan"

Da ponovim preciznije ipadu fali 40% hardwareskih opcija IPhona. To je chinjenica. I ponashanje Apple-a u vezi tog istog proizvoda, je ochajno.

Nedjo je postovao u vezi adoba i Apple-a :d
http://vr-zone.com/articles/steve-jobs-s-thoughts-on-flash/9007.html

Shto se tiche mojih rechi u vezi dizanja nosa obe kompanije u vis, i dalje stoje ^___^
Videcemo koji ce ovan da padne sa brvna :smash::d

MAda odajem priznanje Jobs-u na uzvracenom udarcu :d

@Mustang:
Nema ni GPS.. doduse 3G verzija ce imati AGPS.

Ne znam da li je bio pre link, komponente iPad-a kostaju 259,60 $, pa vi vidite koliko oni zaradjuju :

http://www.tomshardware.com/news/ipad-isuppli-iphone-ipod-components,10102.html

Pozdrav!
Pa šta ako zarađuju? Koliko inače manje koštaju "komponente" koje se koriste pri izradi bilo kog uređaja odvojeno u odnosu na sam uređaj? Koliko pride košta softver, dizajn, sama izrada, distribucija, prodaja, marketing itd.?
Ako postoji nešto gore od Apple fanboyeva, to su Apple hejteri.

^
lol! :D :D

:laugh::sceptic:Vide ljudi da od Windows-a nema leba.

kakva crna konkurencija? :D Microsoft? :D to je trećerazredna kompanija koju više ne treba ni spominjati! još im je ostalo da sahrane i Winows Mobile 7 kao što su sahranili i Zune i celu priču oko distribucije muzike i onda samo da sačekaju da cloud computing totalno baci u treći plan njihov desktop OS i office paket. posle toga mogu da se slikaju.

izgleda da je i HP proračunao da će najbolje proći ako bude prodavao svoj hardware + software pa je kupio Palm, odnosno webOS.

Poslednja izmena:
A ne ne. Ne želim cloud computing. 'Oću da sve imam na svom kompu, i snagu i igre i multimediju i softver, ne želim da zavisim od intrneta za sve stvari koje sada radim bez njega. Priklonjavam se konzervativcima, hvala lepo:D U stvari u ovom slučaju liberali bi trebalo da se bore protiv cloud computinga jer ta stvar guši slobodu.

A računanje u oblaku uopšte nije racinalno sa moje tačke gledišta. Prvo silno će se povećati protok što troši dosta energije, a drugo serveri su obično manje energetski efikasni pa je veći trošak za energiju delegirati procesorski rad serveru (uz povećanje protoka preko interneta). To uopšte nije racionalno. Jedini ljudi koji će biti zadovoljni su kapitalisti. Njihov najveći san je mogućnost da prodaju nešto za dosta para bez ikakve proizvodnje materijalnih dobara. Ovo će im biti još jedna takva stvar.

Poslednja izmena:
Priklonjavam se konzervativcima, hvala lepo:D U stvari u ovom slučaju liberali bi trebalo da se bore protiv cloud computinga jer ta stvar guši slobodu.

sjajno receno! :D i stvarno cudno...

sto se efikasnosti tice: sad imas razne SETI, Cancer i ostale programe gde dajes svoje CPU resurse preko interneta za tamo neko racunanje... ja mislim da je raconalnije da sve bude na jednom mestu a kome kad zatreba tako se koristi... a brzi protok svima uvek treba tako da je to samo +.

btw ima sjajan serijal na BBCju: Virtual Revolution o raznim aspektima interneta. vredi pogledati, samo mora da se svuce sa torenta.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno