Šta je novo?

iPad - official

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cloud computing mozda za neke stvari zvuchi lepo, ali teshko da ce to "bash tako" ici. Niko normalniji od pojedinaca, i firmi nece se odluchivati na tako neshto, i to jedno duuuze vreme, jer (o gle chuda velikoga) to ima svojih mana, i to ne malih.To davanje CPU resursa shto si pomenuo mi je ROFL argument :d i omashivanje poente tog nachina iskorishcavanja resursa koje neki ljudi doniraju(znachi DOBROVOLJNO). I samo principijelno deluje kao ista ideja kao i cloud computing.
Cloud computing ima svojih beneficija, ali je to i mach sa dve oshtrice, i nikad, niti zelim da ikad postane pretezan nachin, niti verujem da hoce. Verovatno ce biti tu negde pola-pola sa resursima pojedinca.

Da li si ikada imao prilike da radis na nekoj Cloud platformi?

P.S. : Chudno kako su se smirili menjachi/brisachi postova.

Jel se ovo na nekoga specificno odnosi ili je samo prica u prazno? Koliko ja vidim, nijedan od tvojih postova nije menjan.

iPad privukao hakere i spamere

NEW YORK - Nakon što je iPad privukao pažnju velikog broja kupaca, privukao je i pažnju hakera i spamera. Tako su spameri pokrenuli kampanju preko koje putem elektronske pošte pozivaju iPAd korisnike da preuzmu novu verziju iTunes softvera koja će im omogućiti najbolje performanse, nove karakteristike i sigurnost.

Praćenjem linka koji se isporučuje u poruci dolazi se do malware-a koji je identifikovan od strane kompanije BitDefender kao Backdoor.Bifrose.AADY.

Ovaj način spamovanja služi za krađu podataka korisnika kao i krađu softverskih ključeva i serijskih brojeva instaliranih programa, ali i lozinki za logovanje na e-mail servise, online skladištene naloge i IM servise.

http://seebiz.eu/sr/techno-_-it/najnoviji-uredaj-ipad-napadnut-malwareom,76545.html

iPad 3G skida film od 2h za 8 sekundi (ne 7 ili 9 ;) )

2hfrq6u.jpg

[izvor: 24sata.rs]

Samo da ne bude zabune, kao u nekom drugom threadu, ova kradja podataka ... se odnosi na windows. virus za windows ;)

To je samo kod skupljeg modela i naravno, svih budućih generacija :D

Pa pozadi? Umesto aluminiuma? Tako pise.

Ma bre pusti sta pise 24casa. Ako nisi video slike sad cu ti kazem. Sve je aluminijum sem jabuke (tu je WIFI antena) i kod 3G modela ima na vrhu skoro celom sirinom debljine negde oko 1-2cm plasika za 3G antenu. I to je sve sto je plasticno, tako da ne brini. :) Sve se da videti iz prilozene fotke.

Prilozi

• hardware-02-20100430.jpg
    hardware-02-20100430.jpg
    61.3 KB · Pregleda: 49
Neke novinare treba obesiti.... bas me zanima od kada je 3G u stanju da progura oko 200MB/s. :trust:

Čisto da kažem ako niste shvatili, ne skida on ceo film za 8 sekundi nego su u 24 sata napravili neviđeni FAIL. 8 sekundi je potrebno sačekati od početka skidanja filma do trenutka kada može da otpočne gledanje. Znači kao da gledate striming, samo posle gledanja imate ceo film na uređaju.

Niko nije spomenuo da cak ni Adobe reader ne radi kako treba ono sto jedino i treba da radi, pa ni na windowsu a kamo li na nekom mobilnom uredjaju, jer je Adobe izgleda nesposoban i za to. Ovo navodim posto pise tamo da nije iskoriscen Adobe vec Apple-ov citac, sto i ja na Mac OS isto radim i sto puta lepse radi.

Poslednja izmena:
Aj sad ko igoritza trazi da ti izracunam tacno :p

Mislio sam da objasniš šta je to toliko bolje...

Pa ne secka to je poenta, alergican sam na seckanje.

Pa ne secka to je poenta, alergican sam na seckanje.
Heh, nisam duuugo koristio Adobe Reader, al se ne sećam seckanja ;) U svakom slučaju, znam da PDFX-change i Foxit ne seckaju.

EDIT: sad probah Reader 9 Lite - stvarno malo secka, mada sumnjam da bih to primetio da mi nije skrenuta pažnja ;) U svakom slučaju, sada kontam zašto je "100 puta bolji" taj PDF čitač na OSXu :)

@ driver: :laugh:

Kako je odličan, kad ga čovek manje-više napljuvao? :S: Inače, iako iPad nisam ni video, text je prilično u skladu s mojim očekivanjima. Hvala za link ;)

Kakav si ti lik :D pa ako kazem da je review odlican ne mislim da neko hvali iPad vec da je sam review odlican! C c c...

Kakav si ti lik :D pa ako kazem da je review odlican ne mislim da neko hvali iPad vec da je sam review odlican! C c c...
Aaaa, sorry! Ja sam mislio da je tebi dobro samo ono što hvali Jabuke ;)

Sorry :)

Moj svet na stolu :) a nisam neki Apple ljubitelj :D

Poslednja izmena:
Sjajno! Pa sa iPad-om ti i ne treba AdBlocker...

^ Hehe. To je bila i moja prva misao... :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno