Šta je novo?

iPad Air 2

Nego, zašto mi za svaki download na App Store-u traži lozinku/otisak prsta, jel to mora tako? I ima li neki način da bezbolno prebacim neke slike sa Androida na iPad?

Mora tako.

Ok, thanks. Glupo za besplatne aplikacije, ali dobro, bar znam da nije neki bag.

Mora tako ako koristis touch id (mada iskreno i nije veliko cimanje jer ti trazi samo otisak prsta). Ako koristis klasicnu lozinku onda ti je trazi prvi put i miran si nekih 15 minuta (mozes da skidas sta zelis bez ponovnog unosenja lozinke).

A da bi prebacio slike sa sto manje cimanja koristi PC :) ili recimo mozes i photo transfer (ima i za ios i za android) ali se placa (doduse treba ti samo na jednom uredjaju).

Poslednja izmena:
Uzeh ovo čudo I moram reci da je za net i citanje ebook-ova neprevaziđena sprava. Ok je cak i da se pogleda poneki filmić ili kratkotrajno igranje. Fluidnost i brzina su odlicni, trajanje baterije zversko. Jedino sto nije bas za nošenje okolo. Cak sam počeo da razmišljam o nekom miniju.

Sto se nosenja tice, to zavisi koji si tablet imao pre njega. Nisam video laksi i tanji tablet od 10 inch-a...

Nisam imao nijedan tablet, ovo mi je prvi. Govorim čisto prakticno gledano, svakako je mobilniji od nekog laptopa (ali i manje funkcionalan), ali mi se čini da je mini po velicini primereniji. Bolje se i lakse manipuliše minijem napolju, van kuće, a i lakse staje u neke manje torbice i sl...

Upravo tako.
Mini je daleko praktičnija naprava za nosanje tamo-amo, iako ume tih 2" da zafali ponekad...

:wave:

Iskreno, da li iko od vas vidi upotrebnu vrijednost tableta? Van filmova, jer mi je na putu lakše gledati u maleni tel, a kući na velikom ekranu*

Iskreno, da li iko od vas vidi upotrebnu vrijednost tableta? Van filmova, jer mi je na putu lakše gledati u maleni tel, a kući na velikom ekranu*
- za čitanje su neprevaziđeni, sada se sve knjige mogu naći u digitalnom obliku, a definitivno su bolji od desktop ili laptop računara za tu namenu
- nude određeni komfor kod kuće, npr kvalitetno surfovanje iz fotelje ili kreveta
- redovno nosim tablet nakrcan filmovima ili serijama na letovanje ili kad putujem, bez problema mogu da odgledam film na tabletu. Na telefonu će malo ko da gleda filmove. U manjoj ili većoj meri to može da važi i za drugi video (youtube, tv program, itd)
- prednosti koje donosi "screen estate" u productivity aplikacijama. Npr. za neki tekst procesor, Pages ili Word, virtualna tastatura je mnogo veća i omogućava duže kucanje bez zamaranja. Niko neće kucati dokument od 5 strana na smartfonu. Isto važi i za muzičke aplikacije, aplikacije za crtanje i druge...
- mobile gaming - ekrani smartfona umeju da budu jednostavno premali za ovu namenu, bez obzira da li je 4 ili 6"
itd. itd.

Realno, tablet oduzima veliki deo funkcionalnosti modernih mobilnih telefona, pa cak "odgriza" i deo funkcionalnosti laptopa. Meni se sada telefon sve vise svodi na bazicni telefon (pozivi, sms, mada dosta Sms-ova saljem i sa tableta), sve ostalo radim sa tableta. Laptop je ostao samo za download i ponesto kad treba da se odradi ozbiljnije ili da se napise i posalje neki veći mejl.

Upravo je to poenta tableta, što upada između telefona i računara i od oba uzima deo funkcionalnosti gde je zaista bolji ili praktičniji od pomenutih.
Od kako imam iPad, takođe sam sveo upotrebu telefona na manje više osnovnu namenu. Između 8 i 10", uvek bih pre išao na 10" jer čak i Mini mora da se nosi posebno, nemože se ubaciti u džep. A ako već nosim torbu ili ranac zbog iPada, onda neka to bude komforniji uređaj (veći).

+ posao, mobilnost: lakše mi je da otkucam mejl na tabletu nego na telefonu, veći tasteri. Lakše mi da editujem Excel. I naravno sve to u prevozu ili sličnim situacijama.

Nisam se dugo zanimao sa jb-om...
Jel može da se odradi na 8.1 bez problema?

moze uz pomoc Taig alata. nemoj samo podizati verziju iOS-a, ostani na toj.

Da li neko može da mi kaže da li postoji neki usb adapter koji omogućava da se gledaju filmovi i sluša muzika direktno sa usb na ipad-u i ako ima,da kaže gde ima da se kupi ?

Postoji usb adapter ali verovatno traži neki eksterni hub sa napajanjem, pošto ja bar nisam uspeo da direktno očitam sa nekog eksternog HDD-a ili usb flash-a.

Postoji usb adapter ali verovatno traži neki eksterni hub sa napajanjem, pošto ja bar nisam uspeo da direktno očitam sa nekog eksternog HDD-a ili usb flash-a.

ja sam na Samsung tabletu koristi onaj OTG kabl i funkcionisalo je dobro , jedino sam morao da formatizujem usb pre prebacivanja.

ubo sam muzičku Focusrite u Air 2, radi savršeno...usb
Koristim ovaj iPad već neko vreme za audio produkciju&snimanje, pomalo i video_Oduševljen sam kako sad sve to radi, gotovo da nema mana :) ah da.Ovaj model je baš glasan i trese se kad se odvrne.Meni to nesmeta a često sluške koristim.Mana mu je po meni i to što je previše lagan.Navikoh se vremenom i na to.iMovie, Pinnacle na njemu rade render baš brzo i to sve u HD.Dobra mu je kamera, malo lošija od iPhone.Baterija je malo slabija od Air 1 i to se oseti kad se rade zahtevnije stvari.WI-FI je jači i brži.
Evo snimao sam sa njim i zvuk i sliku:
https://youtu.be/XZVCsfvdP0w
Za teren koristim Tascam iXZ+AKG mikrofon i to sve u iPad :)
Sa istom opremom sam snimao i slavuja :)
https://youtu.be/ZieGeb-esw4

Ovo leto izlazi i Auria Pro! https://youtu.be/czLRPFQTbUk
Koristim Auriu od iPad2 modela i sada je IPad dobio baš ozbiljan alat koji ima snage na pretek da to sve odradi :)

Ponovio sam se IPad Air 2-om, i posle kratkog druzenja bas sam zadovoljan, cini mi se kao odlican value for money, za razliku od svog telefonskog rodjaka. Kupljen je kao zamena za laptop i sasvim mi odgovara, a za zahtevnije stvari tu je desktop.

Košta kao pola iPad-a...

Nisam probao air 2 ali planiram da ga kupim u neko vreme. Posto tablet volim da koristim izmedju ostalog i za heavy gaming poprilicno cesto, zanima me jel se pregreva i kakva su generalno iskustva sa heavy koriscenjem tableta?

Evo ja često cepam Real Racing 3 i po sat-sat i po iz cuga, ne greje se uopšte. Za razliku od iPad mini 1 koji takođe imam i koji se poprilično zagreje. Kupuj i ne beri brige, odlčan je Air2.

Zaboravih da dodam da je moj Air2 celular verzija, ako to išta znači.

Ne verujem da ima ikakve veze sto je celular.

Ja merkam 64gb wifi varijantu.

Hvala!

Vrh Dno