Šta je novo?

iPad 3

Vec sam vrsio konverziju videa i ubacio kroz itunes. Ali nisam znao da izgleda da ne mogu naknadno da skinem srt fajlove i pustim ih sa filmom kao sto sam radio sa androidom vec moram, ako dobro shvatam, da opet konvertujem sa titlovima filmove. Prakticno, ne mogu da se zezam sa titlovima nakadno vec odmah pri konvertovanju.
Ako sam dobro skapirao, to je za mene bas lose jer sam navikao kod androida da menjam titlove iz jezika u jezik, zbog ucenja :(

A sto jednostavno ne zalijepis vise titlova pa tako pustis? To nisam radio na kecu i ne znam da li default player podrzava biranje titlova ali znam da handbrake moze da zalijepi vise titlova. Pretpostavljam da i neki free player bi mogao da to pusti ili na kraju krajeva, kupi neki dobar sa AppStore-a.

Moracu da probam. Navikao sam na user friendly android gde nisam morao nista da lepim i gde sam menjao i dodavao naknadno titlove po zelji, al ocigledno da ni jb ne otklanja ipadove limite u potpunosti. Moracu da onda pobrisem vec konvertovane i prebacene filmove i da ih opet iskonvertujem.

Jedno pitanje, a sto bi ista konvertovao, AVPlayer ti pusta svaki film kakav ti je na kompu, ima svoj file manager (a naravno mozes da prebacis filmove i iz iTunes-a, odes na application, nadjes AVPlayer i to je to), naravno tada prebacis i titlove, i sve radi fantasticno. Slicno radi i Buzz player.

AVPlayerHD
http://itunes.apple.com/us/app/avplayerhd/id407976815?mt=8

Byzz Player HD
http://itunes.apple.com/us/app/buzz-player-hd/id389744550?mt=8

Potreban JB?

Jos jedno pitanjce- probao sam da preko bta posaljem neke fajlove sa android telefona dhd-a, ali nakon uparivanja mi iskoci da fon nije podrzan? Da li se nekome desavalo to i kako prevazici. Do sad sam uvek prebacivao fajlove preko dropboxa al nekada mi je smor da placam roaming.

Izgleda da nisi pratio Android vs iOS fight temu. Bt na Apple uredjajima obicno nicemu je sluzi, jer jedino se koristi za handsfree.
Postoje neke app koje mogu da prevazidju ovo ogranicenje, ali traze jb ili kostaju ili traze istu app na drugom iUredjaju.

Aha, hvala na pojasnjenju. Ovo sve vise ide u pravcu " spolja gladac, iznutra jadac". Videh da ima jb aplikacija cynthia al je 10us a nisam siguran da bi ista resila.
Da nije ovog sjajnog ekrana isao bi ipad na oglase :) al nema boljeg resenja za pdf tako da sta je tu je.

Jel postoji neki način da se sakriju ikonice sa panela a da se uređaj ne jailbreak-uje? Imam neke klince koji non-stop uzimaju uređaj da igraju igrice i ne može da omane da neko od njih ne uđe u GMail aplikaciju da buta po mailovima.

Ukljuci restrikcije pa vidi sta mozes da zabranis.

Moguce je koristiti BT za razmenu fajlova, ali samo izmedju iOS uredjaja. Mora se koristiti softver koji to podrzava poput iPhoto.

Na JB uredjaju je moguce koristiti razmenu fajlova i izmedju ne iOS uredjaja

Samo jedan info ko je pitao, u mp4 video fajlovima mozes da ubacis vise titlova, i da ih biras iz video aplikacije na ipadu i imas normalan titl, radi cak i cirilica bez ikakvih problema. Ne moraju da se opet konvertuju mp4 fajlovi vec ima aplikacija za ubacivanje titla u mp4.

E pa ne znam za windows, ali za MacOS je subler. :)
al kapiram da ima za win alternativa.

To je najveci problem- niko ne zna sigurno. A ne kupuje mi se program za koi nisam siguran da vrsi posao.

Ukljuci restrikcije pa vidi sta mozes da zabranis.
Hvala na odgovoru. Videću šta mogu da uradim.
To je najveci problem- niko ne zna sigurno. A ne kupuje mi se program za koi nisam siguran da vrsi posao.
Ne radi nijedna kako treba. Pogledaj moje starije postove u ovoj temi i videćeš komentare za bluetooth. Nemoj bez veze da tošiš novac.

Enivej zna li neko da li za iPad može da se nabavi neka dobra olovka. U poslednje vreme dosta koristim Notes Plus ali je u njemu jako teško pisati prstima pa mi nekako deluje da bi olovka bilo odlično rešenje.

AirBlue Sharing odlicno radi, ali ako je kupljena verzija, crackovana sa raznih repo-a svima pravi probleme. A 500 kinti nije mnogo za ovakvu aplikaciju ako ti stvarno treba bt.

nikad ne koristim bluetooth jer nemam potrebu, ali Airblue Sharing bi trebao da zadovolji tvoje potrebe

Upravo ovo koristim sto je naveo drgonzo, i npr prenosio sam sa sgs2 fotke na ipad, i to radi bas kako treba...trebalo mi je malo vremena da skapiram kako radi..
Evo, postavio sam video kako je kod mene podeseno:

Ok, ali nigde se nece videti da li je jb ili ne, uvek mozes da uradis restore i nema jb-a

Neće imati takvu rezoluciju, to su bile špekulacije i za iPad 2 pa ništa od toga. Nepotrebno, skupo, povećava zahtevnost procesorsku i grafičku i time smanjuje potrošnju, dodatno programiranje za tu rezoluciju. Sve u svemu, neisplativo za sve.

Nece,nece :D Samo da sacekam malo da se urazumi cena,da polovan bude oko 300 e,ako ikad spanne toliko. Dvojka preteranu cenu drzi...

Ja sam skoro video kod drugara Wacom olovku koja je fenomenalna.Kupljena je u Beogradu ali ne znam tacno gde.

Nazad
Vrh Dno