Šta je novo?

iPad 3

Pozdrav svima
Trenutno sam u Kuvajtu i postoji ponuda kod ovlascenog dilera za IPad 3 16GB 4G WiFi za 360e, uzimati ili ne uzimati? :)
Jedino se razmisljam zbog grejanja samog uredjaja, jer koliko sam procitao greje se ne samo pri igranju igrica ili nekog zahtevnijeg rada vec i pri surfovanju ili citanju pdf?
Da li je to tacno i koliki je to problem? Da li se i neki drugi tableti greju? Posto sam se razmisljao i o Samsungu tab 2 10.1 koji je isto oko 360e?
Tab bi koristio za citanje pdf i surfovanje tako da neznam da li ima razlike izmedju ova dva taba?

Док се ти смислиш има да се распрода;) јесенас сам био у Бахреину и имали су у carrefour хипермаркету iPad1 на акцији, била нека смешна цена, нестало све за час!

Бољи је од самсунга.

Hehe, hvala na savetu, evo sad se razmisljam da odem da ga uzmem, mada je ramadan, niko ne izlazi iz stana :)
Moze li neko da mi kaze nesto u vezi grejanja uredjaja?I da li uzeti jos koji za prodaju u Srbiji,
vracam se za mesec dana pa mozda je neko zainteresovan, za recimo 460e?

Ako ces ga koristiti za surfovanje i citanje bolje da uzmes Nexus 7 ili iPad 2. Sta ce ti 3-ka osim ako ti se moze?:))))
Mislim za te potrebe i ja gledam Nexus-a a za manje od 200$ nema nista bolje.
Odakle ti cena od 360e? To nema nigde:)

Poslednja izmena:
Ako ga imas za 360e, trci da ga uzmes.kakvo grejanje.......:)

Hm? Pa bas za surfovanje je ipad 3 keva, zbog rezolucije i cinjenice da web strane izgledaju isto kao na velikom ekranu... Pored ovako jeftine trojke mislim da se nikako ne isplati uzimati staru generaciju.

Po tim cenama ima kod arapa, nista cudno. Mozda je bila i neka akcija pred Ramazan.

Grejanje smeta pomalo ali ako uzmes neki smart cover ili cover za ledja neces osetiti...

Poslednja izmena:
Slažem se za ekran ali za te potrebe moze i dvojka. Ali ako je stvarno cena tolika sto cisto sumnjam onda uzimaj.

U svici je taj model 440 e a i sa povracajem pdva izadje oko 410, sto sam mislio da je najjeftinije van usa. Za te pard je jos 50e jeftiniji sto je stvarno cudo cena. A za preprodaju probaj na oglasima, licno mislim da vecina ima neku rodbinu u svici i da mogu da kupe po navedenoj ceni.

Po nekim mojim informacijama u UAE i zemljama regiona moze da se nadje raznorazna tehnika po jos nizim cenama nego u USA.

preporuka za player za iPad3, koji je bez JB.
GoodPlayer ili AVPlayerHD ili mozda neki drugi?

AVPlayer HD definitivno, pogotovo sa update-om koji mi se danas pojavio i znacajno popravio performanse.

Jel funcionise Skype za Ip3 5.1.1 jbovan- potreban mi je za video chat sa Gnexom- oba koriste Wifi.

Mozda bzveze pitanje... da li su punjaci za iPad2 i iPad3 isti?
Pitam zbog mnogo vece baterije na 3 i duzeg vremena punjenja

phh, bas sam pomislio mozda su stavili neki ´brzi´
znaci ostajem na htc punjacu :D

Sve je isto ja od mog Iphona koristim punjac i za IPAD

Nije isto, za iPad je jaci od onog na iPhone.
Kod mene na iPad 2 kada prikacim punjac od iPhone koji ima 5v-1A, ne puni i pise Not Charging gore pored baterije.
Punjac od iPad 2 ima 5.1v-2.1A i radi i na iPhone ali puni brze bateriju zbog vece amperaze, i ne znam koliko je zdravo to brzo punjenje pa ne koristim ga na iPhone.

Vi koji imate iPad 3 pogledajte sta pise na punjacu, koliki je output?

Niko nije postovao, pa cu ja:

Output na iPad 3 je isti kao na iPad 2, 5.1V - 2.1A, zato se i puni pet i vise sati :).

Output na iPad 3 je isti kao na iPad 2, 5.1V - 2.1A, zato se i puni pet i vise sati :).

Da, to stoji na punjacu. Pitao sam iz razloga sto nisam uzimao adapter za us punjac nego ga punim raznim drugim usb punjacima 5V - 2A

Mala ispravka punim IPAD2 punjacem od Iphona
Kod mene sve puni isti punjac :)

Nije isto, za iPad je jaci od onog na iPhone.
Kod mene na iPad 2 kada prikacim punjac od iPhone koji ima 5v-1A, ne puni i pise Not Charging gore pored baterije.
Punjac od iPad 2 ima 5.1v-2.1A i radi i na iPhone ali puni brze bateriju zbog vece amperaze, i ne znam koliko je zdravo to brzo punjenje pa ne koristim ga na iPhone.

Vi koji imate iPad 3 pogledajte sta pise na punjacu, koliki je output?

Ja imam punjače za iPhone 4, iPad i iPod Touch 4 i sva tri su apsolutna ista i snaga je 10W.

Drugo, punjač ne "gura" struju u uređaj nego uređaj "vuče" struju iz punjača tako da "jači" punjač ne znači brže punjenje osim ako uređaj nije napravljen da "vuče" više. Uglavnom svaki uređaj ima maksimalnu struju punjenja i ne može da povuče više od predviđenog maksimuma.

@Gile23: u ***e, kad sam video kako Cydia radi... :zgran: ne znam zašto Apple ne omogući Nitro i za third party aplikacije?
ovo je naročito interesantno za one koji hoće da koriste Chrome kao default browser, ja se držim Safarija za sada :)

Safariju bih u mom slucaju dao najveci plus za Offline reading listu koja dolazi od iOS 6 i za reader opciju, vise ne vidim nijednu prednost, ogroman minus je sto kada predjem iz taba u tab dodje do pauziranja klipa na youtube-u. Chrome nema taj problem, takodje je gotivan ako neko ima Android telefon zbog onih cloud tabova, nekako je i cela organizacija browsera lepse odradjena, jedini minus koji sam ja uspeo da nadjem je ovaj lag usled Nitro engine-a koji je ovim addonom prevazidjen, takodje bilo bi lepo kada bi dodali offline reading list koja ce uskoro biti u Safariju, mada nije na domet uraditi jedan copy paste.

Nitrous sam jurio 4free, ali uvek odradi verifikaciju sertifikata tako da ne moze xd, a i cena od 1$ je jako niska. Nego gde mogu da nadjem veci broj tweakova, cisto na cydia ih ima 10, jel dovoljan bigboss ili ima jos neki source i negde pre procitah na benchu da mogu da se salju free sms poruke preko Wi Fi-a koji je to app, ako uopste postoji :)?

Ja sam dodao samo ove repo, i dovoljno mi je, uglavnom tu imas sve sto se tice i narodnih verzija...

Kod:
http://cydia.hackulo.us/
http://h7v.org/
http://cydia.xsellize.com/
http://sinfuliphonerepo.com/

Ja imam punjače za iPhone 4, iPad i iPod Touch 4 i sva tri su apsolutna ista i snaga je 10W.
Imam dva punjaca za iPhone i jedan za iPad, i kao sto sam vec rekao nisu isti, onaj od iPad ima vecu amperazu, a za punjenje moguce da si u pravu ali provericu:

Prilozi

• 2012-08-02 12.47.21.jpg
    2012-08-02 12.47.21.jpg
    105.7 KB · Pregleda: 128
  • 2012-08-02 12.46.28.jpg
    2012-08-02 12.46.28.jpg
    107.7 KB · Pregleda: 131
  • 2012-08-02 12.49.08.jpg
    2012-08-02 12.49.08.jpg
    87.6 KB · Pregleda: 135
Poslednja izmena:
Čisto ako nekoga zanima Telenor je od pre par dana počeo da izdaje prepaid varijantu micro-SIM kartica koje se po mom mišljenju najviše isplate ukoliko se iPad pretežno koristi preko Wi-Fi mreža a tu i tamo je ponekad (recimo na putu) potreban pristup dobrom netu.

Konkretno ja iPad koristim skoro 95% vremena preko Wi-Fi konekcije ali mi je zasmetalo što kad negde putujem ne mogu da koristim Google Maps i recimo pristup netu. Pošto mi se mesečna pretplata od oko 2900 dinara na postpaid varijanti definitivno nije isplatila (jer kažem koristim Wi-Fi pretežno) čekao sam da omoguće korišćenje micro-SIM kartice i u prepaid varijanti koja se dopunjava klasično vaučerima i to na dnevnom, nedeljnom ili mesečnom nivou.

To je dakle 390 dinara za novi broj i 200 za zamenu i dobijanje micro-SIM kartice nakon čega se dobija besplatnih 300MB besplatno koji mogu da se potroše za 7 dana. Posle toga se kupuju vaučeri po potrebi.

Inače probao sam konekciju na Skype-u, Google Maps i sličnim servisima i kvalitet signala je zaista fantastičan a i pokrivenost na uređaju u većem delu Srbije (južni i centralni deo kao i Beograd) je zaista odlična. Pa ko razmišlja o nabavku neta za iPad ovo je po meni dobar izbor.

Nazad
Vrh Dno