Šta je novo?

iPad 3

@nnnn:
+1
Samo sto umesto fiksnog layouta, treba koristiti dinamicki layout.

Još jedno pitanje - jailbreak. Ima li neke posebne koristi od toga na iPad-u (osim Flasha)?

Pa ima, naravno, imas dosta tweak-ova, veoma korisnih....onda, ako imas 3G mozes da saljes i primas SMS itd

@nnnn:
+1
Samo sto umesto fiksnog layouta, treba koristiti dinamicki layout.

Pa da, Android koristi dinamicki layout, tako da bi implementacija tako necega bila mnogo laksa nego na iOS-u.
Sa fragmentima je nacinjen prvi korak ka tome, videcemo neka buduca edicija sta ce doneti.
Ja se razmisljam da napisem nesto sto ce podeliti ekran na dva fragmenta, i u svakom pokrenuti poseban Activity, ali to nije za ovu temu.

nnnn, bash zbog toga sto zna za granice iPad i IOS su toliko popularni. Svako je mogao da stavi ceo OS na tablet i da kaze "evo imas sve opcije koje postoje" (evo to Microsoft oept pokushava iako su jednom vec prsli), ali to nije poenta tableta, ni telefona, iako puno ljudi juri za tim. Poenta je odrediti neke granice i ne ici preko toga, guranjem facebooka i maila na jednu stranu bi samo iskomplikovalo stvari. Kada ti to citash mail i facebook u isto vreme ? Neverovatno je jednostavno preci iz aplikacije u aplikaciju, i kada zavrshish jedno, idesh dalje. Ono sto fali IOSu su jedino sistemki widgeti i verovatno ce doci u sledecoj verziji...

Facebook i mail je glup primer, ali evo konkretan primer je kucanje maila dok gledam neki web-page relevantan za to, ili neki dokument koji mi je isto tako relevantan, itd. Ima hiljadu mogucnosti koje ljudima trebaju.
A sada kazes mi da nije malo glupo da koristis ekran koji ima vecu rezoluciju od danasnjih 24" monitora da bi radio samo jednu stvar?

Zar ne bi bilo zgodno da mozes da podelis ekran na dva dela? Zasto ako gledam neki video na primer, koji i nije nesto zanimljiv psoebno, ne mogu i da chatujem na fb-u u isto vreme, ili na skype-u? To svaki dan radim na kompu laptop-u.

I to mi nedostaje na tabletu, a imam zbog posla, dva tableta i iPad.

Ali ako Apple ubaci ovu mogucnost u neku od sledecih verzija iOS-a za iPad, svi vi ce da je nazivate revolucionalnom i bice vam svima ekstra.

Ali ako Apple ubaci ovu mogucnost u neku od sledecih verzija iOS-a za iPad, svi vi ce da je nazivate revolucionalnom i bice vam svima ekstra.
Meni je ovo "ekstra" ko god da ubaci, Ti, Apple, Pera, Mika,... whatever.

Nego, ono sto meni upada u oci, je iPad ima stvarno bruka rezoluciju, ali i dalje moze da radi samo jedna aplikacija na njemu, ne mislim na multitasking, nego svaka aplikacija je full screen, sa tom rezolucijom bilo bi lepo da moze vise aplikacija da bude aktivno u isto vreme. Npr ujutru otvorim u isto vreme i mail i facebook, ili koliko cesto mi se desava kada odgovaram na mail da gledam nesto na netu relevantno za to zasta pisem, i ne necu da se prebacujem sa jednog na drugi svaki cas.
pa gurni levo ili desno ekran i predji na sledecu aplikaciju... to ti je pokret ruke.

mozda ne bi bilo lose ono sto windows 8 ima: da se vide dve aplikacije odjednom (jedna zauzima 20%, druga 80%) - ali to bi zahtevalo da sav 3rd party software podrzi ovakav nacin prikaza + to u vecini slucajeva nema smisla :)

Sa programerske strane bice veoma tesko da Apple ovako nesto izvede, zbog toga sto se je svo programiranje za iOS apsolutno, znaci ja kazem dugme stoji na koordinatama 50,100 i visine je tacno 200 sa 50 pixela.
glupo je tebe da pitam; ali zar ne mozes da kaze da dugme stoji na sredini i da je 10% od donje ivice ??

EDIT:

Zar ne bi bilo zgodno da mozes da podelis ekran na dva dela? Zasto ako gledam neki video na primer, koji i nije nesto zanimljiv psoebno, ne mogu i da chatujem na fb-u u isto vreme, ili na skype-u? To svaki dan radim na kompu laptop-u.
ovo bi bilo dobro i definitivno korisno.

Poslednja izmena:
To svaki dan radim na kompu laptop-u.
Samo sto na kompu ne koristis prst nego cursor i dimenzie samog ekrana se razlikuju. Ne kazem ja da je to nesto lose, ali nije uopste neka velika i bitna stvar koja bas nedostaje... narocito kada imas gestures i veoma lako se prebacujes iz jedne aplikacije u drugoj. Upravo ovo je Samsung pre dva dana ponovio tri ili cetiri puta samo drugim recima i to je prikazao kao glavnu prednost koju ima nad iPad-o. Na kraju ce ipak korisnici ce sami zakljuciti sta je bolje za njih i da li zbog toga vredi da se ne kupi iPad. :)

Krenulo je otvaranje novog iPad-a na iFixit:

http://www.ifixit.com/Teardown/iPad-3-4G-Teardown/8277/1

I0n1c je postavio nove slike, JB na iOS 5.1, iPad 2. Za novi iPad kaze da mora prvo da mu stigne sledece nedelje pa ce probati:
http://www.idownloadblog.com/2012/03/15/i0nic-jailbroken-ios-5-1/
jailbreak-ios-5.1.jpg

ukratko, cela istina, izvučeno iz review-a sa Vergea:
Well I use a Galaxy Nexus as my main phone. I think it's brilliant for phones. On tablets, Android still has a lot of issues.
by Joshua Topolsky 2:38 AM
A šta sam ja napisao u poslednjih nekoliko postova? My thoughts, word for word. Zato što IMAM iskustva i znam o čemu pričam. Android tableti... Cvrc Milojka

ma preiskusan si, nema dileme :)

Nesto mi nije jasno za ove dogadjaje, jel se rasproda sve tog dana pa onda moras da cekas bas dugo do sledece posiljke, ili mozes 2, 3 dana posle otvaranja da dodjes opusteno i kupis?

Šteta što kod nas nema radnja, pa da možemo da kampujemo jedno dan i po ispred iste ;) Osećam se tako zapostavljenim od strane Epla :D

Edit: Verovatno se ispuca prva količina tog dana, što bi inače čekali.

Poslednja izmena:
Veca je guzva kod mene u komsiluku svakog jutra ispred pekare a tek pred burekgdzinicom. Svaki dan! Pa nista, hoce li neko pepermint?

Šteta što kod nas nema radnja, pa da možemo da kampujemo jedno dan i po ispred iste ;) Osećam se tako zapostavljenim od strane Epla :D

Edit: Verovatno se ispuca prva količina tog dana, što bi inače čekali.

Haha kampovanje+dvolitre=pobeda :D

Nesto mi nije jasno za ove dogadjaje, jel se rasproda sve tog dana pa onda moras da cekas bas dugo do sledece posiljke, ili mozes 2, 3 dana posle otvaranja da dodjes opusteno i kupis?

Rasproda se sve skoro ali brate što bi čekao ko ***** kada postoji internet order. Evo npr. Uzeo sam apple tv3 pre nedelju dana i danas mi stigao znači na dan izlaska.

Nego, krenuli već i naši nakupci u akciju, traži se od 600 do 800 evra za najslabiju varijantu.

U ovakvim situacijama mi je zao sto vise nisam novinar :( citam reviews i svi govore IPS ekran. Samsung ne pravi IPS, nema licencu, to je LG.Display tech. IPad i iPad 2 imaju LG IPS ekrane. A i iPhone-i. The new iPad ima PLS ekran, Samsung. Plane-to-line-Switching, bas kao i galaxy Tab 10.1. Kad LG supply-uje svoje ekrane, to ce biti IPS, ali oni jos imaju problema sa yieldom. Primerci sa LG ekranom ce imati drugaciji displej

^I na zalost losiji ako LG nastavi sa svojom dosadasnjom praksom

Ne mora da znaci, ip4(s) retina display je fenomenalan

Ali je 3,5'' ... LG nije sposoban za tako zahtjevnu proizvodnju cini mi se.

Retina jeste odlican, ali ima toliko odstupanja da je strasno, skoro nijedan nije isti (jedan vuce na zuto, jedan na plavo, jedan sa vise kontrasta drugi sa manje itd)

Jedno pitanje, posto planiram da uzmem u USA ipad. Jel se i dalje uzima samo AT&T verzija ... tj Verizon ne radi ovde?

Hvala unapred na odgovoru.

Verzion je od 4s poceo da prodaje sa slot-om za micro sim (jer su njihovi korisnici bili osteceni sto se tice roamniga), treba samo videti dal ima sim i to je to, ako uzimas wi-fi only sve jedno..

radi... kada nema LTE ide preko HSPA+...

Vrh Dno