Mala dopuna.
- Potrazi na netu uputstvo kako da te ios programe poput iMovie, iWork, garage band i sl skines besplatno.
- Ms office radi normalno na ios-u, mada je relativno osakacena varijanta u odnosu na desktop. moze i editovanje ali ti treba onedrive nalog. U svakom slučaju je korisniji od iworks.
- Backup/restore radiš kroz itunes.
- Šta je slikanje ekrana, hvatanje screenshot-a? Home+Power button.
- Šta je snimanje ekrana? Ako mislis na video, na iosu nemaš miš ili neki pokretnih sadrzaja kao na kompjuteru pa ne vidim čemu to sluzi. Potrazi u app storu. Ako mislis na igre, neke igre imaju podršku za to.
- Duple fotografije - app store.
- E-knjige, ima raznih. Ja koristim najviše iBooks. Ali mi je odličan i GoodReader koji sam platio nešto sitno dok je bila promocija.
- Video player, najbolji nPlayer, prepoznaje titlove sa nas-a bez problema. Nije besplatan. Od besplatnih, VLC, ali ne vidi titlove.
- Za ucenje jezika imaš gomile besplatnih aplikacija na app store-u, ima dosta jako dobrih.
- Subtitle workshop je desktop program za windows, ko još želi da se mlati sa editovanjem titlova na tabletu? Osim ako ti to nije posao?
- Konvertovanje PDF-ova u docx i obrnuto nastavi da radiš na racunaru. Isto vazi i za konverziju video fajlova.
- Skeniranje dokumenata ima mali milion programa na app store-u.
- Zdravlje hard diska, da li iko na to obraca paznju na mobilnim telefonima? Zašto bi obracao paznju na tabletu?
Ako si očekivao da će ti iPad pruziti komfor i mogucnosti desktop racunara onda si pogresio platformu. iPad je mobilna platforma, ios je isti kao na iphone-u. Eventualno si mogao da se istreseš za Surface pro pa bi dobio nešto slično klasicnom Laptop-u.
Sent from my iPad using Tapatalk