pozdrav,
kupio sam ipad air, instalirao najnoviji update, pa imam par pitanja ako neko može da pripomogne u vezi zamene nekoliko programa.
nisam uradio jb tako da bih sve free programe instalirao ali bih voleo da znam i koji su najbolji tj. najbolji besplatni i najbolji koji se plaćaju pa da vidim kako se kreće cena.
01. prvo šta sam zapazio je da nisu free programi kao što su iwork, imovie... zašto je to tako (9,99$, 4,99$)?
02. backup ios-a, preko "Settings > iCloud > Backup" ili postoji bolje rešenje?
03. program za slikanje ekrana?
04. program za snimanje ekrana?
05. pronalaženje duplih fotografija koje su smeštene na icloud-u i pronalaženje istih ili bribližno istih fotografija različitog naziva?
06. program za čitanje e-knjiga.
07. program za gledanje filmova i video snimaka različitih formata?
08. da li postoji player kao što je na windows-u kmplayer ili kao što je movist na os x-u koji može da prikazuje dva titla u isto vreme radi lakšeg učenja stranog jezika?
09. da li postoji program kao što je subtitle workshop gde bih mogao da pomerim titlove par sekundi ali bez video player-a tako da svaki put kada kliknem na film da ne moram u samom video programu da pomeram?
10. utorrent ili neki drugi torrent klijent?
11. šta još ima osim rosetta stone za učenje stranih jezika od softvera?
12. na računaru dosta koristim abbyy fine reader za konvertovanje pdf teksta u word, šta je na ios-u najbolje za takve stvari?
13. na računaru koristim ms office, kakva je stvar kod ios-a
14. koji program za konvertovanje video materijala bez renderovanja?
15. postoji li program koji gomilu word dokumenata jednim klikom pretvara u pdf?
16. program za skeniranje dikumenata?
17. zdravlje "hard diska" fleša od 16gb, da li na to treba obratiti pažnju, mogu li tu da se pojave loši sektori?
18. koji "oblaci" nude najviše besplatnog prostora za smeštanje podataka a da su kompatibilni sa ios-om (google drive...)?
unapred hvala