Šta je novo?

iOS 9

ja zelim da dodjem na radno mesto Tim Cook-a :-D mislim da bih bio gori od Jobs-a :-D da ti shotujem bazu poslatih bugova? :-D na zalost resene (otklonjene su obrisali) ali dobro tu je jos 70% :-D meni je drago da mi ipad radi daleko bolje nego sa 8xx i silni trud slanja itd se delimicno "isplatio"

Poslednja izmena:
^ sluzi mi kao sekundarni telefon koji pogledam bukvalno jednom u 2-3 dana, tako da samo nek drzi bolje baterija i ja sam zadovoljan :)

EDIT: Prodisali serveri izgleda, na iPadu bio remaining time 17min, na iP 20 min, a na 4S 4min :D

Ma i tako ce ti doci da ga otreses o zid...
Valjda ce da ispeglaju na 9.1, 9.2 itd ...
Ja isto imam 4s i sa 7.1.2 (JB) ne mrdam, nema tih para ...

Pozdrav svima. Urađen upadate na devetku negdje oko 20:00 i iskreno nemam baš nekih problema i sjeckanja kao vi koji ste ih primjetili. iPhone 6+. Jeste li primjetili shortcut na prethodnu aplikaciju u gornjem lijevom uglu? To mi je odlična opcija. Recimo kod mene FB radi mnogo fluidnije nego prije sa njegovim novim updateom. Međutim, interesuje me jedna stvar: ako je iOS 9 samo 1,2gb kako to da je meni u memoriji samo nekih cca 200mb više nakon updatea? Još jednom da pozdravim svu ekipu na Benchu, iz Sarajeva. Dugo vas čitam, pa evo da se i malo intenzivnije uključim u dijalog :)

Edit: Evo i ja primjećujem lag na spotlightu, daleko je od fluidnog i otvaranja i zatvaranja.

Poslednja izmena:
Sto kaze Igor mora neko da maltretira programere, jer su oni posebna sorta, i ne smeju ni za sta da se pitaju, vec samo da rade sta im se kaze.

Pa evo, cim su poceli nesto da se pitaju rezultat je : iOS8 i iOS9, dva najgora iOS-a u istoriji :)

Ma nije problem u tome ...nego lepo otkazi podrsku za 4s (kao sto je to bio slucaj sa 4 na iOS8) i gotovo ...a ne da uvaljuju neki sistem koji je prejak za taj hardver...

Pa poslednji koji je radio odlicno tj savrseno bio je 5.1.1 posle!!! Nula! Obratite paznju i na to. Tacno do trenutka kad je jobs napustio apple ios6 je krenuo vec losom putanjon...

Nisam zadovoljan na ipad air. Spotlight se muci, multitasking menu nije fluidan, sa desne strane ono sto ukljucujete drugi program nije fluidan..

Poslednja izmena:
Ja pre par sati update-ovao ip5s, radi vrhunski, bar ovo što sam do sada probao.

Vidim nema mi news app a sve je podeseno, reko ajd zabagovao, da ga restartujem...

Doooobrih 20 min nisam mogao da upalim 6+. Konektujem na komp, prepozna ga al da se upali nece. Tek posle 20ak min je valjda dosao sebi i uz power i home taster istovremeno se upalio...

Ne mi se svidja uopste

^ koristim ios 9 mesecima i prvi put cujem za tako nesto... mislim na to da nece da se ukljuci... evo sada sam na 9.1 i prezadovoljan sam! News je tu od prvog dana... ali US store.

Poslednja izmena:
News app radi samo na americkom app store-u ....tako da promenite na americki store i resetujte iphone i imacete app...

Nije samo do store nego i do regiona, mora i to da se promeni na U.S...

Ima dobrih stvari, ali koliko je retardirano sto split view radi samo na air 2, jos ću morati da menjam keca samo zbog toga...

Jesam li jedini kome na tastaturi ne radi kursos sa 2 prsta. Inace 4s je u pitanju.

Evo kako se ponasa devetka na svim uredjajima...

Upgrade-ovao air2, sve radi vrhunski. Malko sam razocaran sto split screen u stvari radi samo sa aplikacijama koje podrzavaju. Dakle treba sacekati da svi updateuju sa podrskom za ios9. Sve ostalo mi se čini prilično ubrzano.

Poslednja izmena:

Ima dobrih stvari, ali koliko je retardirano sto split view radi samo na air 2, jos ću morati da menjam keca samo zbog toga...

Ja imam split view na mini retini - swipe sa desne strane pa biram app koju hocu da otvorim. Ili je to nesto drugo?

Poenta je da te nateraju da kupis air 2 jer realno nema nikakve potrebe za promenom, niti ce je biti uskoro...

radi na ipad mini 4, to sto imas na miniju je slide over koji nije multitasking nego je samo jedna aplikacija aktivna, sto je zgodno ali daleko od onoga sto vecini treba...

Poenta je u 2GB RAM

To radi samo na iPad-u.

Inace kako pise, iOS od 9.0 koristi metal za GUI, ocigledno da ga nisu nastelovali kako treba jer se ne vidi neko poboljsanje, bilo bi lepo da neki 9.x to resi..

Pisao sam im u feedback u vezi fluidnosti i metal pobojsanja, kaze da ce tek metal biti dostupan u narednim azuriranjima (odgovor je bio bice) i pobojsanje ce biti ok 50-60% videcemo

Ako ga implementiraju za GUI kako treba to ce biti pun pogodak. Tj zvanicno pise da su ga vec implementirali (kad sam isao na details apdejta).

Pa trenutno i dalje nije to ta fluidnost ni u appswitcheru ni u spotlight search ni u nekim app kada se rotira ipad... Ostalo je ok

Ja imam Ipad Air 1, split view mi radi super. Samo je problem sto ne mogu sve aplikacije da se tako aktiviraju.

Pa polako dok se azuriraju vec sam juce imao oko 15 azuriranja....

^^ Glupost totalna.

Vi bi da sa svakim novim os-om imate sve bolje i brze telefone i da svaki novi os donese nesto novo na hw star nekoliko godina.

Zasto da ne ios 8 je bio fail zasto ne bi optimizovakli bolje fali sto se tice ipada...

Zasto bi? Svaki put 2 prethodne generacije uredjaja rade ok na odredjenom os-u, posle toga pad performansi. Jesu li ono ios7 nakon izlaska morali na dijetu zbog istih razloga? Jednostavno nikome, ne samo u Apple-u, nije u interesu to.

Edit:
@Kenzo, u zadnjih par iteracija ios-a, uvijek clean install daje rezultat kakav treba. Jednostavno, inkrementalni update radi ok dok je god jedna te ista verzija 8.x npr.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno