Šta je novo?

iOS 8

Siri има проблем да разазна варијације енглеског језика (типа са шкотским акцентом).

Хрватска Siri? Стравично је да неко ко говори српским језиком жели да користи тако нешто.

Ako (uglavnom) razaznaje moj engleski sa srpskim dijalektom, verujem da će mnogo manje problema imati sa hrvatskim. Plus što će svakako zvučati zabavnije na hrvatskom, što neko već reče ;)

Aaaa zašto bi Hrvatski kad svi najavljuju da Jabuka ulazi na naše tržište...onda bi bilo normalno da Siri radi na Srpskom zar ne?

Ako (uglavnom) razaznaje moj engleski sa srpskim dijalektom, verujem da će mnogo manje problema imati sa hrvatskim. Plus što će svakako zvučati zabavnije na hrvatskom, što neko već reče ;)

Није ми била намера да критикујем, па ми је драго да ниси ни схватио тако... хвала. :)
Изнео сам баш врло личан став.

Kaj si rekel? :d

Не разумем латиницу :p

Aaaa zašto bi Hrvatski kad svi najavljuju da Jabuka ulazi na naše tržište...onda bi bilo normalno da Siri radi na Srpskom zar ne?

Морају да ураде локализацију, која је већ делимично и урађена, само iOS-a, Mac-a, AppStore-a па тек онда долази локализација другог софтвера. Ко зна када би Siri требао да дође на ред.

Testflight postoji odavno, na iOS6 sam koristio...

Морају да ураде локализацију, која је већ делимично и урађена, само iOS-a, Mac-a, AppStore-a па тек онда долази локализација другог софтвера. Ко зна када би Siri требао да дође на ред.

Ovo nije tacno. Lokalizacija za srpski jezik nije ni pocela.

izlazi 17.09.

mogli bi da urade lokalizaciju da kad pretesnem cmd+f na ovoj stranici mogu da ukucam "delimično" u search i da safari nađe tvoj post...

... :/

btw ovo je radilo na Atariju 1990. u Tempusu.

Mešate lokalizaciju i prilagođavanje (kastomizaciju), nije isto.

Mešate lokalizaciju i prilagođavanje (kastomizaciju), nije isto.

Ко меша? Ја сам лепо навео да треба да ураде комплетну локализацију и да је део већ урађен. И навео сам којим редом би то требало да иде...
Надам се да после 10 година писања софтвера знам шта је локализација. :d

Ко меша? Ја сам лепо навео да треба да ураде комплетну локализацију и да је део већ урађен. И навео сам којим редом би то требало да иде...
Ne ti, već ovi što mešaju :) ti si u pravu kolega :p

i ja se nadam da je jasno da search treba da radi bez obzira na pismo.
bar to je danas trivijalno a sa druge strane tako korisno...

Kada se bude pojavio u Settings-General-International-Languages onda mozes da kazes da ima nesto, a tastaturu i Region Format mozes odavno da biras na srpskom:

Koliko se ja secam u nekim iOS8 beta verzijama pojavio se srpski jezik ali izgleda da ga nisu zavrsili i zato ga nema u GM

Poslednja izmena:
Kada se bude pojavio u Settings-General-International-Languages onda mozes da kazes da ima nesto, a tastaturu i Region Format mozes odavno da biras na srpskom:

Koliko se ja secam u nekim iOS8 beta verzijama pojavio se srpski jezik ali izgleda da ga nisu zavrsili i zato ga nema u GM

u Mavericku (10.9) kad izaberes srpski OS X za decimalni simbol postavi tacku umesto zareza :D

...sortiranje necu ni da probam.

Prilozi

• Screen Shot 2014-09-10 at 23.54.51.png
    Screen Shot 2014-09-10 at 23.54.51.png
    99.6 KB · Pregleda: 175

Регионализација и тастатура су нешто, никако ништа. Јел ти овај одговор био одговор ради контрирања?

Google maps danas juce vec izbacio ios8 support. Sad ce navala u update sekciji apple store-a.

Danas treba da krene ili?
Nisam baš u toku, nisam ranije imao ništa sa iOS, kako to ide za uređaje u srbiji..
Ima veze gde je kupljen ili sa koje se ip adrese vidi ili nema to veze i svi dobijaju odmah?

Krenuo je. Svi dobijaju odmah.

Hvala :type:

edit: evo ga stigao

Poslednja izmena:
Zasto ne moze da se stiklira u Spotlight podesavanjima, Spotlight suggestions i Bing search results? Jel se jos nekome ovo desava? Imam iOS8 GM (final?) i 5S

Ajde slobodno iznesite sve probleme da znam da li da cekam sledeci update ili da se upustam polako u osmicu i ja :D ...stanje sa baterijom me posebno interesuje,sad su ubacili onu opciju da mogu programi u pozadini da rade samo kad se telefon upali ako sam dobro skontao,nadam se da ce to da popravi usage time!

Vrh Dno